Gyermekkorban mért tűnik úgy hogy lassabban megy az idő mint felnőttkorban ?
Figyelt kérdés
márc. 9. 19:10
1/8 anonim válasza:
Hát jah, 9 évesen 14 akartam lenni...de messzinek tűnt...
14 évesen 18 akartam lenni....messzinek tűnt....és az is volt....
Aztán 19 után felgyorsult minden és eltelt 20 év és úgy érzem véget értek a szép éveim...
2/8 anonim válasza:
Mert több az új inger, amit az agynak fel kell dolgozni.
3/8 anonim válasza:
Azt hiszem, igazából 60 után gyorsul fel. Amíg gyerekek vagyunk, felnőttek szeretnénk lenni, mert azt gondoljuk, akkor nem parancsol senki. Felnőttként meg sokáig nem gondolunk arra, hogy az életünk véges. Aztán amikor sorra veszítjük el a hozzánk közel állókat, akkor kezdjük felfogni, hogy az idő nem áll meg.
4/8 anonim válasza:
Felnőttkorban többféle dolgot művel a zember, gyerekkorban meg lehet, hogy csak létezik, él.
5/8 anonim válasza:
Mert a gyerek várja, hogy felnőjön, a felnőtt pedig nem várja, hogy öregedjen.
6/8 anonim válasza:
gyerekként az akkori életkorunkhoz viszonyítunk mindent, mivel még nem éltünk sokat ezért 1 év is nagyon hosszú időnek tűnt akkor, a 12 év iskola meg egyenesen egy örökkévalóságnak tűnt. Iskola után már megint eltelt 12 év de az már nem tűnt olyan hosszúnak.
7/8 anonim válasza:
A gyerekkel sok újdonság történik, változatosak a napok, talán az egyhangúság (is) teszi.
Vannak akik azt az elméletet hangoztatják, miszerint a leélt életévek száma miatt érezzük gyorsabbnak az idő múlását.
8/8 gungasam válasza:
Na várj csak, mire 70 leszel...Alszol kettőt és máris hetvenhárom vagy. Mintha tegnap lett volna, hogy nyugdíjba mentem és máris 73 vagyok...Azt hiszem, hogy ez attól van , hogy nincs elég élményem ebben az életszakaszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!