Hány könyvet olvastatok ki életetek során?

43-as vagyok:
Golding: A legyek ura
Orwell: 1984, Állatfarm
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Merle: Állati elmék, Mesterségem a halál (neki és Vonnegutnak kb. az egész életművét kiolvastam, talán egy-két regény van, ami kimaradt)
Vonnegut: Az 5-ös számú vágóhíd
Keyes: Virágot Algernonnak
Gárdonyi: A láthatatlan ember
McCarthy: Az út
Szilvási: Egymás szemében
Ezek nagy kedvenceim, gyakran újraolvasom őket (kivéve az 1984-et és Az út-at, túl nyomasztóak).
A klasszikusok közül Dumas-t szeretem, a magyarok közül Jókait és Mikszáthot, illetve Örkényt.
Sci-fi: Bradbury Marsbéli krónikái a kedvencem, egy ideig minden évben újraolvastam + Sztrugackij: Piknik az árokparton, de nagyon sokat olvastam tőlük is: Clarke, H. G. Wells, Lem, Asimov, A. E. Poe, Dicktől is, de őt kevésbé szeretem, egy-két regénye van, ami kifejezetten tetszik.
Neil Gaiman-től is rengeteget olvastam.
Remarque! A Nyugaton a helyzet változatlant olvastam tőle először és aztán kb. minden regényét.
Ponyva, könnyedebbek: Verne, Rejtő Jenő, Agatha Christie, Stephen King, Durrell (szintén a teljes életművüket olvastam kb.), Woodhouse, Leslie L. Lawrence
Viszont sajnos sokat is felejtek, pl. a Remarque-maraton kb. 20 éve volt az életemben, és ha agyonütnének sem tudnám elmondani, miről szóltak az egyes regényei. :(
Amerikai klasszikusokból + ameriakai/nyugati és magyar kortársakból vagyok kevésbé olvasott, egy-két "kötelezőn" kívül kimaradtak, ezt is igyekszem pótolni.

#27. Nem konkrét címek, inkább könyvek jellege alapján:
-Tolkien összes magyarra fordított műve
-Stephen King szintén kivéve a Setét torony, abból csak az elsőt olvastam de nem tetszett, nem folytattam
-Az összes iskolai kötelező és ajánlott olvasmány, egy részük rémes volt de imádtam pl. a Vörös és feketét, a Vukot, az Arany virágcserép című könyvet.
-R.A. Salvatore Legend of Drizzt sorozat képviseli a lelki nyugalmamat, életem minden rosszabb szakaszában újraolvastam az egészet, ami jelenleg harmincvalahány könyvből áll
- Sok Szabó Magda és Szilvási könyv, hagyatékból került hozzám, összesen van vagy száz
- Ismeretterjesztő könyvek garmadái az emberi testről, csillagászatról, állatokról, kémiáról stb. gyerekkorom fő olvasmányai voltak
- Finn irodalom klasszikusai, szintén 50-60 kötetre rúg amit eddig elolvastam
- Klasszikusok, amiket szerintem mindenkinek kellene ismernie de nem volt kötelező olvasmány pl. Virágot Algernonnak, Édentől keletre, 1984, Sophie választ, és még sok más.
- Okkult könyvek, kezdve Fónagy Mágia című alapműtől az Okkult filozófia 3 kis kötetéig szintén vagy 50-féle átment már rajtam.
Van itt minden, kérem, mint a búcsúban :D és még menyi mindent el akarok olvasni...

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!