Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldön élő magyarok, miben...

Külföldön élő magyarok, miben haladnak jobban?

Figyelt kérdés

Elég sok külföldön élő vagy onnan hazajött ismerősünk van, és gyakran hangoztatják azt hogy "kint jobban tudunk haladni anyagilag" vagy "mikor kint éltünk azért jobban haladtunk".

De valahogy én nem látom ezt a marha nagy haladást senkin. Legtöbben albérletben laknak, Németországban élő ismerőseim is kb Olaszországba járnak nyaralni, nincs olyan hú de extrán jó kocsijuk vagy akik hazaköltöztek is van olyan aki úgy vett házat, hogy hitelt is kellett felvennie. Olyan Angliában élő ismerősöm is van, aki flexel néha ezzel azzal, de az anyja mesélte az én anyukámnak, hogy a lagzijukra nem tudtak ott kint összespórolni pár év alatt pénzt, nekik kellett szülőknek kipótolni.

Hát ennyit én is elértem itthon, van hiteles házunk, lagzinkat magunknak álltuk, van autónk, normális ruhákba járunk, sőt van évi 2 milliós nyaralás keretünk szóval belefér 2-3 nyaralás per év vagy tavaly belefért egy Maldív-szigetek is. Nem, nem vagyunk a felső 10 ezer Magyarországon, nálunk rengeteg jobban kereső van (vezetők, vállakozók, orvosok, jogászok, celebek, IT-sok, stb rengetegen jobban keresnek mint mi, szerintem lehet egy körmös vagy burkoló is jobban keres nálunk vagy akárki meg kell csak nézni egy jobb sminktetoválás 80-90 ezer ft és van akinek be van telve hónapokra a naptárja vagy 12.000/m² áron burkol a burkoló, 15 ezret kér egy gázszerelő a 10 perces főzőlap bekötésre) A férjem raktáros magán eü- ben, 400e nettót keres, én meg saleses vagyok egy multinál, 500 körül jön ki a havi nettóm. Szóval mi azért még nem is keresünk olyan hú de jól, de egyikőnk fizuját azért el tudjuk rakni..

Akkor mivel haladnak annyira jobban kint?

2024. márc. 2. 16:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Számolj velem és megérted.

Itthon havi 100eFt-nál többet nem tudtam havi szinten félre tenni.

Egy évben 1,2mFt amit el tudok tenni kb ha nem jön közbe semmi.

Kint hajón dolgozom, egy év alatt 6mFt-ot tudtam félre tenni.

Na akkor most számold ki mennyi idő alatt veszek itthon vidéken egy 25-30mFt-os házat a kinti fizetéssel vs itthoni fizetéssel.

2024. márc. 3. 11:19
 12/20 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy pár kivételtől eltekintve a többség úgy halad jobban, hogy kint olyan életvitelt folytat (vagy silányabbat), mint itthon, de a nagyobb jövedelmet félreteszi és pár-több év után itthon tud nagyobbat lépni.
2024. márc. 3. 11:33
 13/20 A kérdező kommentje:

#11 oké, hajón dolgoztál, életed se volt, jó hogy félre tudtál tenni..

De most itt normál életvitelt vegyünk alapul, ahol élsz valahol nem valami no-go zónában bérelsz lakást, hanem normális környéken normális lakást, van mondjuk 1-2 gyereked akiknek fizetni kell a dolgait, esetleg kutyá macskád, és nem rohansz haza szemüveget csináltatni, meg nőgyógyászhoz, meg fodrászhoz meg mindenért, mert ott 5* annyiba kerül.

Szóval a hajón egyedül dolgozol és félreraksz annyira nem releváns itt.

2024. márc. 3. 11:40
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

“De most itt normál életvitelt vegyünk alapul, ahol élsz valahol nem valami no-go zónában bérelsz lakást, hanem normális környéken normális lakást, van mondjuk 1-2 gyereked akiknek fizetni kell a dolgait, esetleg kutyá macskád”

Te azt írtad ketten együtt kerestek 900 ezret. Ebből a pénzből kizárt, h jó környéken laksz, nevelsz 1-2 gyereket, van kutyád macskád, it normálisan tartasz és még évente 2 millát nyaralásra is tudsz költeni.

2024. márc. 3. 11:52
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"Külföldön élő magyarok, miben haladnak jobban?"

Ez volt a kérdésed. Én leírtam miért haladok jobban a hajón kint.

Egyébként egyszerű szakmunkával osztrákoknál 2500euró-tól(!) indulnak a fizetések. Az közel 1 misi. Ha vagytok ketten és albérletbe mentek akkor is vígan elvagytok.

Hollandiában az albérletek 1600-1800ban mennek. Ha ezt levonom, marad durván 3000euró a kézben, abból azért eltud lenni az ember a párjával.

Ha diplomás munkát töltesz be 3500-4000euros fizetéseket adnak + a párod csak dolgozzon egy raktárban 2000 euróért már ott vagytok 5500-6000euro/hó.

Az árak meg ugyan azok mint itthon vagy olcsóbbak. Egyedül a vaj meg a hús volt drágább mikor dolgoztam, a többi nem. De amúgy ha ennyire nem hiszel nekünk akkor menj ki és járj a végére saját magad + ismerősödék sem tudták elmagyarázni neked miért jobb minden akkor nem hiszem h pár GyK-s komment fogja hozni neked a megváltást.

2024. márc. 3. 11:55
 16/20 A kérdező kommentje:

Pedig de, agglomerációban élünk, kertes házban (120 m²), fel is újítottuk már az évek alatt, lakáshitelem 78e havonta, van 1

gyerek, elsős suliban, van 2 nagytestű kutyánk is. (És normális kaját esznek, nem Pedigré féle bolti szörmedvényt)

500-nál többet nem költünk el egy

hónapban..de van hogy annyit se,78e a lakáshitel, 60e kb a rezsi (20 gáz, 15 villany, 10 net tv,15 telefonok) addicionálisan van lakás-élet-kocsibiztosítás ez hónapra levetítve kb havi 10e ft, kb 40e a kutyák kajája, meg 40e kb elmegy a gyerekre is (ovis dolgok, karate, tánc) tankolni nagyon keveset szoktunk mert alig használjuk a kocsit, meg olyan 170e a kaja vásárlás(kapunk havi 50e Szép kártyát is, az nincs benne a 900-ban, az is kajára szokott elmenni sokszor kisboltok elfogadják vagy rendelés)

Szóval 400-450e el tudunk azért tenni havonta, az évi 5 millió ft..Szóval simán el tudok ebből különíteni 2 milliót nyaralásra ha kell és még marad így is másra is. (Az meg már amúgy nem is említem, hogy én fixen kapok évi +2 havi bónuszt, a férjem meg egy fél havit, szal ez is további 1 millió kb, de enélkül is megvan a nyaralás)

2024. márc. 3. 14:44
 17/20 A kérdező kommentje:
#15 Nyaralni szeretek külföldön, pár pont nem Nyugat-Európában, inkább Görögország, Montenegro, stb helyekre megyek szívesebbem, ha Nyugat akkor Olaszország, Spanyolország, Portugália és ennyi. Londonban laktam 3 hónapig 2017-ben, annyira nem voltam oda érte, német területekre akkor se mennék ha könyörögnének értem.
2024. márc. 3. 14:47
 18/20 A kérdező kommentje:
De amúgy előtted le a kalappal hogy elmentél hajóra dolgozni, és előre léptél,nagyon sok munkakerülő van Magyarországon, aki nem hogy külföldre, 20 km-re lusta eljárni dolgozni
2024. márc. 3. 14:49
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A jo kereset nem egyenesen aranyos a sporolt penzzel. Aki tobbet keres az altalaban tobbet is kolt, ezert nem lesz tobb sporolt penze.

Nem midnenkinek az auto a lenyeg, lehet o nyaralasra kolti azt a penzt vagy draga hobbira. Akinek meg van sporolt penze azt nem tudod hogy mennyi mert nem latod mindenkinek a bankszamlajat.

Amerikaban peldaul sokan ugy el koltik a penzt haszontalan dolgokra hogy eszre sem veszik. Starbucks kave minden reggel, melle egy Monster energiaital, reggeli a 7elevenbol, estere valami kaja a Chilisbol es mar ezzel rengeteg penzt elkoltenek havi szinten

A burkolo meg a sminkes fizetese nem annyi mint amennyit elker a megrendelotol. Adozni kell belole, anyagot kifizetni, szerszamokat kell venni, rohangalni a munkak utan, alkalmazottakat kifizetni, szoval ne hasonlitsd a raktaros munkat egy burkolo vallalkozohoz. 400 ezer netto egy burkolo munkasnak is eleg jo fizetes, ezt vedd figyelembe, ne a fonokenek a bevetelet.

Olyan hazban nottem fel ahol nem volt futes a wc-n, nem volt klima, regi butoraink voltak, mindig oreg autokkal jartak a szuleim, soha nem mentunk etterembe, soha nem mentunk kirandulni, olcso kinai ruhakban jartam.

Ezzel szemben most modern hazban elek nyugaton ahol kozponti futes van es klima, ujszeru autokkal jarunk, modern butoraink vannak, megengedhetjuk hogy elmenjunk etterembe es a plazaban is tudok ruhakat venni ha akarok.

2024. márc. 3. 22:51
 20/20 anonim ***** válasza:
65%

"nagyon sok munkakerülő van Magyarországon, aki nem hogy külföldre, 20 km-re lusta eljárni dolgozni"

Gyere Békés megyébe, utazz 20km-eket naponta minimálbérért, ahogy a túlnyomó többség, aztán meséld el, hogy miért vagy lusta!

2024. márc. 4. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!