Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldön élő magyarok! Hol...

Külföldön élő magyarok! Hol éltek és mit szerettek jobban az ott élésben, mint ami itthon volt?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 18:54
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Tirolban élek, az ausztriai részen. Szeretem a köztisztaságot, és a közbiztonságot. A létező szociális hálót, a szállodának kinéző kórházat, az évi 14 fizetést.
2023. jún. 27. 19:02
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Budapesten születtem, és Budapesten nőtem fel. Majd Øyerbe kerültem, ott is vagy 12 évig éltem. De most Vålerengaban élek. Vålerenga az Oslo egyik kerülete. Jelenleg is Vålerengaban élek és lakom. Itt van a családom is. A gyermekeim is már itt születtek Vålerengaban. Hogy mi az ami Vålerengaban jobb mint Budapesten? Az hogy család apa vagyok. És lassan már nagypapa leszek.
2023. jún. 27. 19:05
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Az egészségügyet. Tb alapon olyan professzionális szinten, technikával és bűbáj kedvesen látnak el magyar bevándorló létem ellenére is, hogy az itteni magánosrvosok is parasztok hozzájuk képest, nemhogy a szakrendelés, technikai szempontból is ég és föld.

Akár fogàszat akár terhesgondozás.

Itthon terhesen öngyilkosság szakrendelésre menni, kint meg biztonságos kezekben van az ember, és emberien is bánnak vele.

Itthon ha nem fizetsz addig nem csinálják meg jól a fogad. Kint meg olyan technológiák vannak mintha az egész szádat is kicseréltek volna még a beszéd vagy hangképzés is megváltozik a fogtisztítások után.

Ezeken túl a férfiak udvariasak gentlemanak, tiszteletet adnak, a nők pedig szolidan öltöznek, nálunk Mo-n divat csak a pr.stiruházat utcára is.

A tisztaság is hihetetlen. Mikor hazajöttem olyan volt mintha vmi. lepraterepre érkeznék. Mocsok bűz csövesek, dílerek, arabok. A szenny.

(Németo. Passau, München és környéke)

2023. jún. 27. 19:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hollandiában élek lassan 3 éve, azon belül Leidenben. Hogy két témát említsek, imádom a helyi infrastruktúrát, mind biciklizés és tömegközlekedés szempontjából. Olyan szintű dolgokat kell elképzelni, hogy mozgásérzékelő van a legtöbb biciklis közlekedési lámpában, szóval automatikusan zöldre vált, ha a forgalom engedni és nem kell megállni. És ez a jéghegy csúcsa csak persze, egyszerűen tök jól működnek a dolgok itt úgy általánosságban. A másik, apróság amit nagyon szeretek, hogy rengeteg vizi madár van a városban, kacsák, gémek, ludak stb és halál aranyosak. Nagyon jó zöld parkok is vannak, sokszor (háziállat) állatkerttel.
2023. jún. 27. 20:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Svájc, St Gallen.

5 éve vagyok kint mint csőszerelő, épületgépész. Mindenben jobb mint "otthon".

2023. jún. 27. 20:23
 6/9 anonim ***** válasza:
28%

Moszkva.

Nagyon olcsó minden. Emberekkel sincs baj.

Szállásom ingyen van.

Nettó 3.5 milliót Ft-ot keresek atszamolva.

Nagykövetség...

2023. jún. 27. 22:25
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

USA-ban elek. Azt szeretem hogy itt jobb a fizetes, minden hazban van klima, a boltban nem kell a szatyorert fizetni, mindenhol van wc es ingyenes.

Nagyon sok minden van viszont amit nem szeretek de most nem ez volt a kerdes :D

2023. júl. 2. 23:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Oberösterreich (Észak-Ausztria❤️❤️❤️).

Imádom, hogy kedvesek és segítőkészek a népek.

Imádom azt a komótos életvitelt,ami a mi környékünkön megszokott.

Imádom az osztrák konyhát,a kultúrát.

Imádom a hegyeket ( pedig utálom a havat és sielni sem tanultam meg 🤣).

Imádom, hogy nincsenek magyarok sem a környéken (vannak, csak kerülöm őket), sem a cégnél ( volt néhány próbálkozás,de egyszerűen nem váltak be).

Imádok ( akár egyedül is) túrázni.

Imádom, hogy bár most jó ideig táppénzen voltam/ vagyok és legalább még fél évig "kesztyűs kézzel"kell velem bánni, a cégem alig várja, hogy újra ott sertepertéljek.

Nyaki gerincsérvvel műtöttek július végén. Tegnap VÉGRE autóba ülhettem és az orvos után rögtön bementem a céghez és mindent lepapíroztunk. Összeszaladt a fél üzem, beleértve a nagyfőnököt is.

Annyi ölelést régen kaptam utoljára, mint tegnap.

9-én mehetek részmunkaidőben ismét dolgozni💞. 13 éve vagyok a cégemnél és bár egy ideig ( talán örökre) nem csinálhatom a megszokott munkám,de jóformán mindenhol kiismerem magam és olyan nincs, hogy ne találjak valami bütykölni valót. Teljesen szabad kezet kapok,mert megbíznak bennem.

Ez tényleg fantasztikus érzés.

Több, mint húsz éve élek boldogan Ausztriában.

Most jutottam el odáig, hogy nekem az osztrák állampolgárság KELL.

Becsületbeli ügy a számomra.

Az osztrák oldalon már minden papír, vizsga,igazolás megvan.

Már csak azt kell elérni, hogy a magyar hatóságok mindent elfogadjanak végre. Öt éve sorozatosan belekötnek valamibe.

Talán most már sikerülni fog.

Imádni fogom, amikor végre büszkén kijelenthetem: "Ich bin eine Österreichische Staatsbürgerin".❤️🇦🇹❤️

2023. szept. 21. 10:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Imádom az osztrák férjem és a családját.

Bakker ezzel kellett volna kezdeni 🤣🤣

2023. szept. 21. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!