Külföldön élő magyarok, miben haladnak jobban?
Elég sok külföldön élő vagy onnan hazajött ismerősünk van, és gyakran hangoztatják azt hogy "kint jobban tudunk haladni anyagilag" vagy "mikor kint éltünk azért jobban haladtunk".
De valahogy én nem látom ezt a marha nagy haladást senkin. Legtöbben albérletben laknak, Németországban élő ismerőseim is kb Olaszországba járnak nyaralni, nincs olyan hú de extrán jó kocsijuk vagy akik hazaköltöztek is van olyan aki úgy vett házat, hogy hitelt is kellett felvennie. Olyan Angliában élő ismerősöm is van, aki flexel néha ezzel azzal, de az anyja mesélte az én anyukámnak, hogy a lagzijukra nem tudtak ott kint összespórolni pár év alatt pénzt, nekik kellett szülőknek kipótolni.
Hát ennyit én is elértem itthon, van hiteles házunk, lagzinkat magunknak álltuk, van autónk, normális ruhákba járunk, sőt van évi 2 milliós nyaralás keretünk szóval belefér 2-3 nyaralás per év vagy tavaly belefért egy Maldív-szigetek is. Nem, nem vagyunk a felső 10 ezer Magyarországon, nálunk rengeteg jobban kereső van (vezetők, vállakozók, orvosok, jogászok, celebek, IT-sok, stb rengetegen jobban keresnek mint mi, szerintem lehet egy körmös vagy burkoló is jobban keres nálunk vagy akárki meg kell csak nézni egy jobb sminktetoválás 80-90 ezer ft és van akinek be van telve hónapokra a naptárja vagy 12.000/m² áron burkol a burkoló, 15 ezret kér egy gázszerelő a 10 perces főzőlap bekötésre) A férjem raktáros magán eü- ben, 400e nettót keres, én meg saleses vagyok egy multinál, 500 körül jön ki a havi nettóm. Szóval mi azért még nem is keresünk olyan hú de jól, de egyikőnk fizuját azért el tudjuk rakni..
Akkor mivel haladnak annyira jobban kint?
A te ismerőseid ilyenek, az én tesóm meg párja nem. Ők összedolgozták egy itthoni ház árát kb 3 év alatt. Még egy év volt, amíg felújították és vettek egy középkategóriás 0 km-es kocsit. Előtte mondjuk ők is nyaralgattak. Összesen kb 6 évet voltak kint, most van egy szép házuk, új autójuk hitelmentesen és sok szép emlékük mindenféle helyekről, ahol nyaraltak előtte. Azóta már itthon vannak, mert úgy gondolták, h gyereket már itthon vállalnak közel a családhoz, plusz ha már mindened megvan, akkor meg lehet élni magyar fizetésből is.
Na meg te magadból indulsz ki, de ha Maldivra jársz nyaralni, akkor jól keresel. Persze úgy nem olyan kiugró a külföldi bér sem, de egy átlag magyar ember alig keres összesen max 3-4 milliót/év, nem hogy 2 milliót csak nyaralásra költsön.
Hát nekem volt erről kérdésem nemrég, mert agyaltunk menni. Nem győztek meg, annyit se tesznek el, mint mi. Mi is kb havi 400k tudunk itthon eltenni amúgy, szerintem ez egy jó szint. #3 itt is vannak jó fizetések, itt se mindenki borsodi mélyszegény
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Anyagilag kb ugyanott vagyunk jelenleg, de itt latom a lehetoseget a fejlodesre, otthon eselyt sem adtak.
Plusz nem minden a penz. Pl van egy olyan gondunk, amivel az otthoni birka mentalitas kb megkeseritette az eletunket. Es tudom hogy most meg rosszabb lenne, mig itt nyugodtan tudok elni.
Sok pozitivum van amit nem lehet vagy nincs ertelme penzben merni.
Pedig én pont az vagyok aki mosogatással kezdte nyelvtudás nélkül Németországban. Nyilván volt akaraterőm és tanultam a nyelvet így adott volt a lehetőség hogy jobb munkákat szerezzek.
Aki nem akar az otthon az otthon nem halad és itt is nehezen fog, viszont otthon hiába akartam nekem nem jött össze, itt igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!