Nagyon gaz ha az elejen nem jarok el munkaszünetben a munkatarsakkal ebedelni?
Most vegzek az egyetemen es szerencsere talaltam egy jo allast.
Külföldön tanultam, eltem/ elek - Becsben.
Magamat tartottam el mindig is, keves a penzem de valahogy mindig sikerült etelre tanulasra a penzt beosztani.
A baratokkal nem igen jarunk el enni mert nagyon draga de együtt fozunk vagy neha a menza volt eddig az egyetemen. De altalaban elöre fözök es magammal viszem.
Ez volt az elso het az uj munkahelyemen es minden nap ebedszunetben a kollegak mind elmennek együtt valahova ebedelni ( megneztem a menüt ahova jarnak...10-15 euro között mozog egy ebed. Szegyellem de ez van, ebben a honapban amig nincs meg az elso fizetesem meg a kis sporolt penzembol kell elnem. Es ebbe nem fer bele egy ebed 10 eurobol.
nalam egy ebed ha en fozom meg napi szinte 2 eurobol kijön.
Viszont mint tudjuk ezek a ebed szünetekben ismerkednek az emberek, beszelgetnek, haverkodnak... nem szeretnek kivul allo lenni. Es ha igy kezdek hogy az elso honapban egyedül a konyhaban mikrozom meg a borsomat tesztaval gyorsan furan neznek..
Szerintetek nagyon gaz?
Mar azon gondolkodtam irok a szüleimnek hogy adjanak kölcsön hogy parszor elmenjek a kollegakkal etterembe...nemtudom.
sajnos nem. mivel költözöm egy honap mulva es mar kifizettem a kauciot a lakasra ami 3xos havi ber volt. Igy semmikeppen nem lehet extra kiadas marciusban hogy aprilisban tudjak költözni (ami szinten nem lesz par euro).
Köszönöm a valaszokat
Nem gondolom cikinek, ha nem jársz velük ebédelni. Én más okból nem jártam, amikor ez szokás volt a munkahelyen. A közös ebéd nagyon időigényes:
- meg kell várni, míg mindenki odaér
- ha nem adott a hely, ahol esztek, diskurzus arról, hogy hova menjen a társaság - lehet, hogy a választás nem is kedvedre való
- keresni kell egy kellően nagy asztalt
- illik megvárni, míg mindenki megkapja az ebédjét
- illik megvárni, míg mindenki végez az étkezéssel
- kávé, tea, süti, kinek mi
- üldögélés és csak nézzük egymást
Összességében a közös ebéd legalább másfél óra, míg ha magad ebédelsz, fél óra alatt megvan. A megtakarított egy órát hasznosabb dolgokra lehet fordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!