Van egy"nagyon okos"kollégám,aki ragaszkodik ahhoz hogy ne dolgozzon.A kollégám kérdése: Ha március 14-én hétfőn (hivatalos pihenőnap volt) is benne volt még a betegállományban, akkor neki nem kell ledolgoznia a március 26-át szombatot,ugye?
Figyelt kérdés
Ragaszkodik ahhoz, hogy neki nem kell jönni dolgozni. Valaki el tudja magyarázni hogy miért is nem így van ez. Hátha több formában mástól már felfogja.2022. márc. 16. 14:51
1/9 anonim válasza:
Amikor dolgozni kéne, akkor nem tudna dolgozni, ha beteg lenne. Egy régi betegség akkor teljesen közömbös.
2/9 anonim válasza:
26-a hivatalos munkanap. Tökmindegy hogy 14-én dolgozott vagy nem, vagy betegállományban volt.
3/9 anonim válasza:
Igaza van. Ő nem kapott szabadnapot amit vissza kéne adnia. Pont úgy betegállományba volt mint az előtte eltelt hétvégén. Ahogy a vasárnapot sem kell ledolgoznia úgy a hétfőt sem.
4/9 anonim válasza:
Munkaügyben dolgozok, nincs igaza. Hétfő nem volt munkanap, teljesen mindegy aznap mit csinált.
Bár logikailag el van cserélve a két nap, de jogilag a kettő teljesen független egymástól. Hétfő pihenőnap volt, 26 pedig munkanap lesz, egymástól függetlenül.
5/9 anonim válasza:
Már nem odahaza élek. Ezt tényleg jövő hét szombaton fogják ledolgoztatni? Miért nem előtte való hétvégén dolgoztatták le? Micsoda állatság ez?
6/9 anonim válasza:
#5 igen ezt én sem értem. Lehetett volna most 19-én a ledolgozás, és akkor balanszban lett volna (4 nap szünet, 4 nap munkanap, jövő héttől meg a szokásos). Így meg most 3 nap munkanap, jövő héten meg 6 nap.. Nem tudom ki találta ki, de nem volt logikus xd
7/9 anonim válasza:
Nemtom, en nem dolgoztam hetfon sem, es nem fogok 26-an sem :)
8/9 A kérdező kommentje:
Azért gondolom úgy, hogy nincs igaza, mert ha ezt így csinálnák mindenhol, akkor a szombat vasárnapot miért nem kéri ki szabadnak mondjuk csütörtök péntek mert hogy ő akkor beteg volt... A mostani hétfő olyan volt mimt egy szombat. Annyira logikátlan.
2022. márc. 17. 05:49
9/9 anonim válasza:
Annyi a lényeg, hogy ez nem személyenként van elbírálva. 26-a munkanap és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!