Az ünnepeket, munkaszüneti napokat mi alapján határozzák meg?
Figyelt kérdés
Azon gondolkoztam hogyan lehetséges az hogy december 24 illetve december 31 nem számít ünnepnapnak ezért alapesetben dolgozni kell ezeken a napokon, pedig ez a két nap az amikor mindenki szeretne szabad lenni. Ahhoz képest meg nagypéntek, pünkösd, május elseje, munkaszüneti napok, pedig nem sokakat érdekelnek ezek az ünnepek, a pünkösdről szerintem a többség azt sem tudja mi fán terem, de a nagypéntek is csak vallásos körökben számít kiemelt napnak. Akkor mi alapján van ez meghatározva?2021. dec. 31. 08:44
1/5 anonim válasza:
Egyrészt történelmi hagyomány (augusztus 20.), másrészt keresztény lobbi.
2/5 anonim válasza:
December 24. es 31. azert nem unnepnap, mert mindket esetben pontban ejfelkor tortenik maga az 'esemeny' (ejfeli mise es a pezsgobontas).
Amugy az egyhazi unnepek adottak ... az allami unnepek mindig az aktualis politikai beallitottsag fuggvenye (korabban: nov.7. vagy apr.4.)
3/5 anonim válasza:
Ez már csak azèrt is érthetetlen számomra, mert most a december - aminek a családról, és a pihenésről kéne szólnia - konkrétan 23 munkanapos.
Sokkal indokoltabb lenne itt +2 ünnepnap, mint, hogy az április 19 munkanapos lesz.
4/5 anonim válasza:
Engem speciel, nem érdekel, hogy mi alapján válik "ünneppé" egy alkalom, - mert úgyis csak azt ünneplem, amit én ünnepi alkalomként élek meg.
5/5 anonim válasza:
Én sejtek egy sokkal prózaibb okot is.
A december eleve gyengébb GDP terén a karácsony/téli leállások miatt (mármint termelőterületen). Ha még több piros betűs ünnepet raknak be, akkor még gyengébb lenne. Ami nem néz ki jól a statisztikákban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!