Hány éves voltál 2000- ben?és melyik volt életed legjobb szilvesztere?
Én a '99-es szilveszterre emlékszem, öt éves voltam, és már tudtam, mi az a halál, mert akkora már elveszítettem egy nagypapát (azt kamuzták be nekem, hogy "amerikába költözött", de basszus a falut nem hagyta el soha, annyira nem volt hiteles), meg ház körüli állatokat láttam meghalni. Mindenki arról beszélt a környezetemben, hogy most jön el a világvége, már nem tudom, miért. Engem anyáék kitettek a nagymamámnál, hogy mehessenek bulizni, ők akkor még fiatalok voltak, kb. mint én most. Senkinek nem mondtam, de biztos voltam benne, hogy aznap éjjel meg fogunk halni. Picit szomorú voltam, hogy nem tudom anyát megölelni, mielőtt megtörténik, de annak örültem, hogy mamát-papát meg de, őket is nagyon szerettem. Este 10 körül elaludtak, de valahányszor kikapcsoltam a tv-t, mama felhorkant, hogy ő azt még nézi, hello! Egy ponton átgondoltam, hogy ez lesz az utolsó dolog, amit csinálok, hogy a Sas-kabarét nézem, amit már akkor is utáltam, adtam nekik jóéjt puszit, és kimentem a konyhában lévő rekamiéra, hogy én is tudjak aludni, mert már nagyon álmos voltam, de én nem tudtam a tv mellett aludni, mamáék meg csak így tudtak. Lefeküdtem, odafeküdt mellém a macska, örültem neki, hogy legalább nem leszek teljesen egyedül, ha itt a világvége, itt lesz velem a macska. Csak másnap tudtam meg, hogy amúgy ha lejátsszák a himnuszt, az azt jelenti, hogy éjfél van, szóval már bőven az új évben voltunk, mikor még mindig azt hittem, hogy mindenki meg fog halni. De annak nagyon örültem, mikor másnap felkeltem, és láttam, hogy mindenki egyben van (többé-kevésbé, szüleim érdekes állapotban voltak).
2020 szilvesztere maradt még meg, albérletben laktunk egy hírhedt környéken, átmentünk a szomszéd 50-es házaspárhoz puhatolózni, hogy ugye nem nyomnak fel minket a rendőröknél, ha hívunk 3-4 barátot és pici bulit rendezünk? Akkor volt éjszakai kijárási tilalom, meg minden. Mondták, hogy nem, ha mi se őket, és ha a mi bulink szar lenne, nyugodtan átmehetünk, ők ugyanezt fogják csinálni. Hát valahogy a pici bulinknak híre ment, és 24 ember jött el a 35 nm-s lakásunkba, ami eleve érdekes volt, mert hogy férünk el, de ráadásul 23.50-kor kimentem az erkélyre, hogy még én egy cigit elszívok éjfél előtt, valaki becsukta az erkélyajtót, nekem a telefonom benn volt, szólni se tudtam senkinek, úgyhogy onnan tudtam, hogy éjfél van, hogy más erkélekre kiálltak a szomszédok lábasokkal zörögni, meg ordibálni. Még háromnegyed órát töltöttem a jéghideg erkélyen egy vékony kardigánban, mire valaki meghallotta a dübörgésem, a lakás majdnem üres volt, kérdeztem, hogy a többiek hazamentek, és mondta az illető, hogy nem, engem keresnek az utcán, ahová illegális volt akkor épp lemenni. A második dolgom az volt, hogy felrúgtam véletlenül egy poharat, amiben vörösbor volt, és felfröcccsent a falra, szóval amint nyitottak a boltok, mehettem venni festéket, és újrafesteni a falat.
Szinte ugyanez. Mentek a kabarék, hárman voltunk a magyszüleimmel, gyerekpezsgő, meg egy két butaság, mint az a fújós, aztán kint a távolba játszó tüzijáték. Végtelenül otthonos érzés. :)
Csak később..., 2000ban még pici voltam, de pár év és már ugyanaz, amit mondasz, csak nem volt felirat, meg lufi.
2000 őszén születtem, szóval az az évi Szilveszterről nem tudok nyilatkozni :D
Nálunk amúgy szinte az összes egy kaptafára ment; szüleim vagy áthívták a legjobb barátaikat, vagy mi mentünk hozzájuk. Nekik van egy fiuk, aki (azt hiszem?) 5 évvel lehet nálam idősebb, szóval egy darabig együtt társasoztunk, videójátkoztunk, míg a felnőttek beszélgettek, aztán ő hamar meglelte a társaságát, akikkel onnantól kezdve együtt töltötte a Szilvesztert. Onnantól kezdve pár Szilveszter erejéig odaültem a felnőttekhez, majd utána inkább egyedül elvoltam a szobámban; sorozatokat néztem, bakiparádékat, kabarét, aztán éjfélkor koccintottunk, gyerekpezsgővel, a szüleimmel és ennyi, pontosabban előtte néztünk valami viccesnek szánt akármit :D
Hiába voltak barátaim, közösen sosem szilvesztereztünk, mert nekik tesóik is vannak, több barátjuk, aztán sosem voltunk olyankor együtt.
Szintén 12 éves voltam, csak a szüleimmel voltam.
Legjobbak: 2009, 2010, 2014, 2015, 2019, és nagyjából 2023.
2009: Új baráti társasággal házibuli vidéken. (21 éves voltam.)
2010: Előző folytatása máshol.
2014: Felfedeztem egy új oldalamat új társasággal, házi előbuliból mentünk egy "különlegesebb" szórakozóhelyre. Különben minden más esetben úgy gondoltam, hogy szórakozóhely túlságosan átlagos erre a napra.
2015: Régi társasággal házibuli nálam.
2019: Összetett társaságokkal házibuli nálam.
2023: Régi társasággal és visszakapott párommal zárt körű rendezvény. (Igazából lapos lett.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!