Az 1999-es nagy havazásról milyen emlékeitek vannak?
Ma dobta fel egy Facebook poszt, hogy 25 éve ilyenkor volt valami egész országot megbénító havazás, több nagyváros pl .Miskolc, és rengeteg kis falu el volt zárva, embermagasságú hótorlaszok, stb.
A kérdésem, hogy ti hogy emlékeztek vissza? Tényleg annyira gáz volt ahogy, ahogy olvasni róla? Hogyan jutottak be az emberek pl. munkahelyre, orvoshoz, vagy bevásárolni?
Én '98-as születésű vagyok, így értelemszerűen nem emlékezhetek rá.
Ezért kérdezem, hogy kinek mi maradt meg az akkori hóhelyzetből?
Ugye 2013 márciusában volt még komoly hóhelyzet, arra már emlékszem, attól mennyivel volt rosszabb a '99-es?
Szerintem mivel akkoriban nem volt internet ezért nem verték ezt olyan nagy dobra az emberek. Meg eleve megszokottabb volt, hogy télen esik a hó. Ahogy az is, hogy a vonatok késnek :D
10 éves voltam, emlékeim szerint nem volt felénk semmi extra azt leszámítva, hogy nagy volt a hó. Akkoriban az emberek nem szaroztak, eltakarították a havat. Emlékszem apám, nagyapám a fél utcában ellapátolták a havat, mert akkoriban házak is alig voltak. Plusz sokkal inkább be voltak rendezkedve a falusiak az önellátásra, voltak háziállatok, stb.
Volt hó,de nem olyan sok mint
1987-ben,de azért szép volt,csak
sajnos hamar elolvadt.
na erre nem emlékszem, de ja, ami 87-ben lehetett, arra igen.
Az iskolába nem lehetett bemenni, a második emeletig feltorlódott a hó, a vihar miatt is.
Pedig lakótelep közepén volt BP-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!