Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az 1999-es nagy havazásról...

Az 1999-es nagy havazásról milyen emlékeitek vannak?

Figyelt kérdés

Ma dobta fel egy Facebook poszt, hogy 25 éve ilyenkor volt valami egész országot megbénító havazás, több nagyváros pl .Miskolc, és rengeteg kis falu el volt zárva, embermagasságú hótorlaszok, stb.

A kérdésem, hogy ti hogy emlékeztek vissza? Tényleg annyira gáz volt ahogy, ahogy olvasni róla? Hogyan jutottak be az emberek pl. munkahelyre, orvoshoz, vagy bevásárolni?

Én '98-as születésű vagyok, így értelemszerűen nem emlékezhetek rá.

Ezért kérdezem, hogy kinek mi maradt meg az akkori hóhelyzetből?

Ugye 2013 márciusában volt még komoly hóhelyzet, arra már emlékszem, attól mennyivel volt rosszabb a '99-es?

2024. febr. 11. 21:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Térdig érő hóban gázoltam a kozmetikushoz.A boltban sorba kellett állni a kenyérért,a sok hülye meg százat is vitt volna,ha engedték volna a boltosok.A legszebb,hogy ez falun volt,és még sokan tartottak jószágot,szőlő volt,nem haltak volna éhen.Másnapra vissza állt minden.
2024. febr. 11. 22:27
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Olyan kár, hogy nincsenek már ilyen igazi nagy havazások :( 96-osként még átélhettem párszor, milyen jó volt gyereknek lenni, mikor méteres hó volt, sajnálom, hogy a mai kicsik ebből kimaradnak.
2024. febr. 11. 22:28
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Nincs tél, 3-4 hét hideg van a ráeseő 3 hónapban . Az nem optimalis hogy nyar tavasz váltja egymast . A talaj sem a fák nem pihennek, a férgek nem fagynak szét sem a bakteriumok stb .
2024. febr. 11. 22:44
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
3 éves voltam, semmire sem emlékszem..
2024. febr. 11. 23:26
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mivel akkoriban nem volt internet ezért nem verték ezt olyan nagy dobra az emberek. Meg eleve megszokottabb volt, hogy télen esik a hó. Ahogy az is, hogy a vonatok késnek :D

10 éves voltam, emlékeim szerint nem volt felénk semmi extra azt leszámítva, hogy nagy volt a hó. Akkoriban az emberek nem szaroztak, eltakarították a havat. Emlékszem apám, nagyapám a fél utcában ellapátolták a havat, mert akkoriban házak is alig voltak. Plusz sokkal inkább be voltak rendezkedve a falusiak az önellátásra, voltak háziállatok, stb.

2024. febr. 12. 00:09
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Westendben járkáltunk, akkor nyitott meg! :)
2024. febr. 12. 00:31
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Volt hó,de nem olyan sok mint

1987-ben,de azért szép volt,csak

sajnos hamar elolvadt.

2024. febr. 12. 06:35
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

na erre nem emlékszem, de ja, ami 87-ben lehetett, arra igen.

Az iskolába nem lehetett bemenni, a második emeletig feltorlódott a hó, a vihar miatt is.

Pedig lakótelep közepén volt BP-en.

2024. febr. 12. 07:12
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Volt 99ben volt nagy havazás? Akkor mi vagy megúsztuk vagy csak nekem tűnt átlag télnek :D De lehet arra gondolsz, amikor 3 napig esett a hó. Az talán kb akkor volt. Inkább fárasztó volt, a végén már sorsot húztunk otthon, hogy ki lapátolja el a havat. De hamar elolvadt, miután elállt, aztán lett akkora sár, hogy a fűre állni se lehetett.
2024. febr. 12. 08:33
 20/26 Metionin ***** válasza:
Én 9 éves voltam akkor, semmi különösre nem emlékszem. Nekünk alapból nem volt sosem autónk, gyalog vagy biciklivel mentünk mindenhova. Gondolom nehezebb volt elsétálni a suliba, de igazság szerint elég sokszor mentem térdig érő hóban más években is, mert még nem jutott el a hókotró az utcánkig amikor elindultam suliba. Váltónadrágot kellett vinnem, mert átázott.
2024. febr. 12. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!