16 éves korom óta utálom a világot, az embereket, szerintem depressziós is vagyok azóta. Mi lehet az oka? 29/F
Lehet te is úgy vagy vele hogy nem szereted a kizsákmányoló, igazságtalan kapitalizmust, a felszínességet, az emberi gonoszságot, környezetszennyezést, állatkínzást, erdőirtást, társadalmi egyenlőtlenségeket, kilátástalanságot, a bunkó prolikat, az aranyásó nőket, az erőszakot és még sorolhatnám.
Én is így vagyok ezzel. Undorodom a mai világtól, de teljesen őszintén. Nincs azzal semmi baj ha valakinek normális értékrendje van.
Amikor kamasz voltam, kb. 17 éves koromtól kezdődött az, hogy gyűlöltem a világot a sok igazságtalanság miatt. Pl. az a sok halál, a sok betegség, baleset, gyilkosság, szegénység, az erőszak stb. Azt mondták, hogy egyébként a felnőttek is utálják a világot, csak már beletörődtek. 26 éves vagyok, és annyira már nem utálom, azaz nem törődöm vele, mert nem tudok mit tenni. Ahogy én is, úgy sokan mások is szerintem ha lehetne, jobbá tennénk a világot, de nem tudjuk. Nem, mert vannak rajtunk kívül álló dolgok, amiken nem tudunk változtatni. Ez van.
24 éves koromban feltettem magamnak a kérdést, hogy de mégis mi az, amit szeretek a világban, mert ha nem is sok, de azért van. Olyan nincs, hogy itt minden rossz. És azóta enyhült bennem ez.
(Tudom elcsépelt unalmas optimista tanács ez, de hidd el, én nagyon nem az az optimista ember vagyok alapjáraton, de ha nálam bevált, akkor gyakorlással, de másnál is fog menni)
Ennyit tudok tanácsolni, részletesen, hogy mit miért érzel, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!