Tartjátok rendszeresen a kapcsolatot a középiskolai barátaitokkal?
Az általános iskolait nem kérdezem, mert ott elég ritka, ha megmarad a barátság akár középiskola végéig is..
Az utóbbi időben feltűnt, hogy akiket "anno" (2 éve ballagtam el, itt az osztály kb. 30%-a fejezte be a tanulmányait középiskolában és 1 éve szereztem meg a technikusi végzettségem a maradék 70%-kal) a legjobb barátaimnak tekintettem, mára már sehol sincsenek..
Régebben is feltűnt, hogy kb. amint elérkezett a nyári szünet, mintha nem is lennénk barátok, sokszor csak én kerestem őket és most is ugyanez van. Ha én nem írnék valakire, akkor nem is jönne üzenet. Ez tényleg így van, mert kb. fél éve nem írtam senkinek, és lám, szó szerint senkivel sem beszélgetek az osztálytársaim közül. Én senki után nem fogok szaladni, meguntam, hogy 10ből 8 alkalommal én kezdeményezek beszélgetést.
1 személy van, akivel tartom szinte napi rendszerességgel a kapcsolatot, de Ő nem az osztálytársam, sőt, 1 osztállyal lejjebb volt, mint Én, csak közösen edzettünk és kialakult egy félig-meddig baráti viszony emiatt.
Ezt nem negatívumként élem meg, csak kicsit érdekesnek tartom ezt. Mi erről a véleményetek?
Tartottam, egészen tavaly novemberig. Senki nem akart már nyitni a másik felé, mindneki elvárta, hogy hozzájuk menjenek, utolsó pillnatban lemondták a találkozókat. Ment a versengés, hogy ki ért el többet stb...
Iszonyat erőltetettnek éreztem. Majdnem mind még általánosból ismerjük egymást. Egyszercsak kiléptem a közös chatből. Egyvalaki írt rám, hogy mi az oka. Elmondtam, ő is hasonlóan érzett, attól maradjunk barátok, mondja. A válaszomat már meg sem nézte.
Sajnos nem igazán.
Egy lánnyal, aki 2 évvel volt felettem, tavaly szakadt meg a kapcsolat, a ballagásom után 3 évvel, pedig 7. éve voltunk barátok.. A végére már eleve több hónapba telt, mire visszaírt Messenger-en, évente max. 2 alkalommal találkoztunk, amit megint csak darabosan és sokáig sikeredett leszervezni. Nem kicsit bántam, hogy így alakult, mert őt tényleg igazi barátnak gondoltam..
Volt egy srác, elég különc, vele 1-2 évig beszéltem még darabosan, ballagás után. Vele viszont megszakítottam a kapcsolatot, mert nem tetszett, milyen ember lett belőle (egyszerre több lánnyal játszadozott, és ezt nekem, egy másik lánynak, írogatta meg vidáman, büszkén, és erről megvolt a véleményem, amit elmondtam neki).
Volt még egy lány, aki szintén jobb barátom volt, vele is tavaly szakadt meg a kapcsolat, amikor a barátjával komolyra fordult a dolog. Még a szülinapom is elfelejtette, pedig belsős poénunk volt hozzá. Én azért felköszöntöttem őt a sajátján, mire megkérdezte, mi újság velem, de azóta sem olvasta el a válaszom...
Egy srác van még, akivel hébe-hóba beszélgetünk, de nem az igazi..
Többiekkel felületes volt a kapcsolat, de 1-2-en vannak, akikkel legalább kölcsönösen felköszöntjük egymást szülinapokkor, de ennyi.
Általánosból az egyik srác mai napig az egyik legjobb barátom, nyilván heti rendszerességgel tartjuk a kapcsolatot am. egy faluban is élünk, még oviba is együtt jártunk kb 25 éve ismerem de csak általános után lettünk ilyen jóba.
Középsuliból is egy csajjal beszélek napi szinten, aki szintén baráti státuszban van, vele évente max egyszer találkozok ha erre járnak.
Egyetemről is egy fővel tartom a kapcsolatot, szintén barát kategória. Vele napi szinten kommunikálok.
Mivel abban a faluban lakom ahol általánosba is jártam, ezzel vannak így mások is, így néha összefutok a régiekkel.
30/f.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!