Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mérgesek lennétek munkanélküli...

Mérgesek lennétek munkanélküliként, ha a barátaitok folyamatosan kérdeztetnék, hogy van-e már munkád és...?

Figyelt kérdés
Állandóan felhánynák neked, hogy ők dolgoznak, te meg nem. Plusz a te dolgaiddal foglalkoznának, álláshirdetéseket küldenének neked. (Miközben te is keresel)
2023. ápr. 17. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Az én barátaim mikor nem dolgoztam, azt kérdezték csak, mégis mi az amit elképzelek, mi az amit szeretnék?

Ez engem egyből elmozdított valahogy arra, hogy összefoglaljam, letisztuljon bennem egy kép, egy irány, egy utvonal, és meg is találtam.

Ez az egy árva kérdés nekem rengeteget jelentett.

2023. ápr. 17. 20:24
 2/9 A kérdező kommentje:

Na, tőlem ezt sosem kérdezik, csak úton-útfélen talált munkahirdetéseket küldenek. Főleg olyanokat, amelyek képességem és képesítésem alattiak.

Én sem tudom pontosan, hogy mit akarok. Egyelőre egy élhető, maximum 2 műszakos munkahelyet (éjszaka nélkül.)

2023. ápr. 17. 20:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem távoli rokonok linkelgettek állandoan minden olyat amihez közöm nincs a végzettségemnek sem és ráadásul átverős melok is pl a biztosítási ügynökösdik meg call centeres dolgok ami ügyfélkvalifikáláson alapszik. Ha nincs havi x uj ügyfél(nem hozod a normát), nincs fizetés vagy felmondanak.

És ők akarták azt rámolvasni hogy en tehetek arrol ha nem dolgozom mert rengeteg az állasajánlat. Persze az ilyenek főleg

2023. ápr. 17. 20:42
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Sok embert amúgy tényleg zavar, ha valakin azt érzi, halogatja a munka keresést . Sokan Magyarországon muszájból, számukra utalt munkát végeznek, alul fizetve. Mert nem hagyhatnak ki egy hónapot sem pl. Es ilyenkor nyilván azt érzik , a másik miért nem keres, miért nem talált meg. Én egyetem után másfél hónappal találtam, de addig mindenki, főleg a családom nyaggatott ezzel a kérdéssel. Hat igen, elvállaltam az első biztosat, most nem is igen szeretem a munkahelyem :))) Pedig lehet ha várok meg picit, jobbat és jobb fizetéssel találtam volna:) most pedig itt ragadtam már három éve :D Konkrétan idom /energiam sincs másikat keresni , és szegény kolléganőmre maradna minden, szóval most egy nagy stratégia kell, hogy ezt meg tudjam lépni. Ha megteheted, várd ki a számodra jót, azért nem kell a tökéletesre várni, szerintem olyan nem létezik, de próbálj olyat találni ami érdekel, nem hasznal ki és aránylag jól is fizet, ez pedig időbe telik :)
2023. ápr. 17. 20:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem is ilyen “semmitmondó” dolgokat ajánlanak, ami minden sarkon hirdetve van, ezáltal rám is rám fogják, hogy nem akarok dolgozni. Holott nem ez a helyzet. Nagyon is szeretnék már dolgozni, de nem egy átveréses helyem, se nem mlm-ben, se nem bejelentés nélkül, sem a belemet kihajtani operátorként.
2023. ápr. 17. 21:15
 6/9 A kérdező kommentje:
Szerencsére megtehetem, mert a szüleim támogatnak, csak az önérzetemnek kellemetlen, hogy már hónapokkal ezelőtt végeztem, és még mindig nincs munkahelyem.
2023. ápr. 17. 21:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Erre én már előre készultem amugy. En fősuli mellett lenyomtam egy kereskedő boltvezetőit meg oénztárgéokezelőit is plusz valutapénztárosit is hogy amig majd diplomával nem vesznek fel sehova addig is dolgozzam.

Szépen el is vezetgettem egy üzletet napi 12 órában (H-P 7-19)(bekamuztam hogy van gyakorlatom mert szerintem a jonapot kivanok miben segíthetek-hez marhára nem kell x+ éves gyakorlat:D

Nem is kellett szépen felvieágoztattam a kisboltjukat berendeltem amiket keresnek a vevők dupláztam a bevéteket minden szép volt.

Azota diplomás munkakörben nyígok a kozalkalmazotti bérrel meg a gyök kollegákkal. Nem is tudtam hogy a korábbi életem egy szebb szakasza lesz es vissza fogom sírni:D

Fura az élet.

Igazából tetszett meg minden.

2023. ápr. 17. 21:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Én örültem volna, hogyha valaki csak egyetlen állást is linkelt volna nekem segítségképpen.

Ehelyett főleg keresztanyám mindig lesajnálóan közölte, hogy nem tudja mi lesz így velem.

Fősuli után nem volt néhány hónapig munkám.

Azt javasolta, hogy mindent el kell vállalni, ha kell akkor menjek kukásnak.

Ő meg a fiát berakta a családi vállalkozásukba, ahol a mai napig akkor kell dolgoznia, ha épp van kedve hozzá. Kocsit, lakást vettek neki. De nekem okoskodott a fizetésekről.

Engem ez az okoskodás bosszantott fel, mikor eleve magam alatt voltam és sokat sírtam a kudarcok miatt.

Majd ismerős nélkül, normális interjúval sikerült munkàt találnom, ahol több mint 4 éve dolgozok.

A barátaim nem piszkáltak emiatt,mert sajnos ők is voltak olyan helyzetben hogy nem volt munkájuk.

N

2023. ápr. 18. 14:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Megszakítanám velük a kapcsolatot, és sorstársakat keresnék helyettük.

Tapasztalatból mondom, marha könnyű úgy osztani az észt, hogy semmilyen tapasztalat nincs mögötte. Könnyen pofázik az, aki egy napot nem volt munkanélküli.

Volt szerencsém átélni. Sehol nem kaptam munkát, de a levelezős évfolyamtársam osztotta az észt, hogy ezt így csináld, úgy csináld. Csakhogy ezeket a köröket addigra én már rég lefutottam. 😔

2023. ápr. 19. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!