Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Örülnétek vagy elfogadnátok...

Örülnétek vagy elfogadnátok egy bocsánatkérést egy megbocsájthatatlanért?

Figyelt kérdés
jan. 16. 03:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

9-es!

Szerintem pont ez a probléma. Bocsánatot kérsz, ezzel részedről el van intézve, tiszta a lelkiismereted, a másik fél meg oldja meg a helyzetet, amibe miattad került.

jan. 16. 07:11
 12/16 anonim ***** válasza:

Hat ez a kerdes ertelmetlen.

De mondok egy peldat, atkelek uton, majd elut engem egy fax, ott is hagy. Majd birosagon ker bocsanatot?

Hehe en nem bocsatanek ilyeneknek soha

jan. 16. 08:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Most attól függ miről van szó, mit tett ellenem az illető, milyen szándékkal, mennyire érintett mélyen. De az esetek 99%-ában megbocsátok, de ez a maximum, ennél többet ne várjon tőlem, bocsánatot kér, oké semmi baj, de a kapcsolatnak vége, nyilván attól függ mennyire súlyos a dolog, de mivel a kérdésben a "megbocsálythatatlan" kategóriáról van szó, így ezt tenném
jan. 16. 09:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Attól függ. Vannak, akiknek sosem fogok megocsátani. Mert a bocsánatkérés csak formai volt (vagy meg sem történt), és a károkozás szándékos volt.

De ha a gyerekem meghalna azért, mert valaki véletlenül, balesetből elütné, hiába vesztettem el a gyerekem, neki meg tudnék bocsátani, mert nem direkt csinálta. Ugyanez érvényes azokra, akik szándékosan csináltak valamit, de azóta változott a jellemük, személyiségük, és ma már nem csinálnák, és mai fejjel őszintén sajnálják és bánják. Az ilyen embernek meg tudok bocsátani.

Ahogy azt is megértem valahol, mikor egy mentálisan beteg ember megöli valakinek a fiatal gyerekét, és azt nyilatkozzák a szülők, hozzátartozók, hogy ők nem haragszanak. Szerintem ez valid, nyilván gyászolják a hozzátartozót, de értik, hogy nem tehet az illető a saját betegségéről, és ezért nem haragszanak rá.

jan. 16. 16:52
 15/16 anonim ***** válasza:

"egy mentálisan beteg ember megöli valakinek a fiatal gyerekét"

Te megbocsájthatsz, de az ilyet agyonverik a rabok egy börtönben.

jan. 17. 00:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Én kinevettem az illetőt (mostohaanya).

Felőlem jöhet a bocsánatkéréssel, minimálisan sem hat meg, mert az ellopott éveimet egy szó nem hozza vissza.

Előre kellett volna gondolkozni és nem minden nap beszólni, kiutálni pusztán azért, mert létezem, és a többi.

jan. 18. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!