Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki a gyerekment...

Van itt olyan aki a gyerekmentes életet választotta?

Figyelt kérdés

Most lettem 37 éves és sajnos egészségügy okok miatt vagy most vállalok gyereket vagy már nem lehet.

A férjemmel 9 éve vagyunk házasok de még csak most jött össze a saját közös ház. Igazából minden adott lenne de én már nem vagyok szerelmes a férjembe sőt inkább már megszokásból vagyunk együtt. Gondolkoztam már a váláson is de egyedül nem tudnék felnevelni egy gyereket szóval nem tudom...

2023. dec. 26. 18:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Ezek szerint nem mélyült el eléggé a kapcsolatod a férjeddel ha így érzel iránta.

Ennek így kb semmi értelme, azért kell egy férfi hogy eltartson és gyereket adjon neked, jobb ha a saját magad lábára állsz aztán egyedül felépíted az életed.

2023. dec. 26. 22:25
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
Csak azért nem vállalnék gyereket, hogy elmondhassam van gyerekem. Főleg akkor nem ha nem szeretem a páromat. Amúgy tekintve, hogy még csajom sem volt hosszú távon így már lemondtam a gyerekvállalásról.
2023. dec. 27. 01:45
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
En igen. De a te leirasodbol az derul ki, hogy te nem szeretned valasztani, csak meg akarsz bekelni a gondolattal, hogy nem engedheted meg magadnak, a korulmenyek miatt.
2023. dec. 27. 03:09
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Van, igen.

A vázolt gondolatmenet mentén tényleg nincs értelme annak, hogy gyereket vállaljatok kérdező. A döntés a tietek marad, de olyan gyereket megtartani, felnevelni nincs értelme, amelynek nem tudod megadni azt a szeretetet, amelyre szükség van ehhez. Az általad vázoltak pedig ebbe az irányba mutatnak.

2023. dec. 27. 08:42
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

Ez nálam inkább csak - bizonyos okokból - így alakult-alakul, de elfogadom. Egyébként eléggé későn kezdtem el élni minden szempontból és fiatalosként bőven fiatalabbnak is nézek ki, úgyhogy én így is vagyok jól most.

35/F

2023. dec. 27. 10:41
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Én 38 vagyok, a férjem 35. Tudatos gyerekmentesek vagyunk, 14 éve együtt, 12,5 éve házasságban is:)

Abszolut nem akarunk gyereket, soha, semmilyen körülmények között. Mi így vagyunk boldogok, így teljes az életünk négyesben, 2 kiskutyával:).

Sokkal szabadabb, kötetlenebb, kevésbé stresszes- érzelmi és anyagi terhektől mentes életet élünk, úgy , ahogy nekünk jó.

Nekünk kínszenvedés, és csak teher, nyűg lenne egy gyerek minden szempontból, ezért nem akarunk.

Még úgy is borzalmas lenne, hogy ketten vagyunk és boldog a házasságunk, hát még egy olyan viszonyban amiben már semmi érzelem nincs, és erre rájönnének még a gyerekkel kapcsolatos terhek, kötelező dolgok is.

Nyilván, ha neked nagyon gyerek kell, úgyis be fogod vállalni, mert az ilyen ösztönök sokaknál erősebbek, mint az észérvek, és hogy az a gyerek milyen életminősegben fog élni, lesz e normális apa az életében, a filléreket kell számolgatni, vagy meg tudsz neki mindent adni amire szüksége van, úgy mint érzelmi háttér, és anyagi dolgok, mert ugye az a mítosz amit sokat szoktak hangoztatni , miszerint a gyereknek csak szeretet kell, megdől ha a boltban nem tudos kifizetni a pelenkáját, nincs tejed és nem tudod megvenni a tápszert, vagy választanod kell az új cipő vagy a hirtelen betegség okán beszerzendő gyógyszerek között, lesz e magánszférája, saját szobája, van e megtakarításod arra az esetre ha hirtelen elveszíted a munkád, vagy elromlik a hűtőd stb stb.

Egy gyerek mindig 0-24 ben ott lesz vagy 18 éven át felelős vagy érte, és a te dolgod emberi lényt nevelni belőle. Aztán remélhetőleg jól csinálod, és nem lesz belőle munkakerülő élősködő, elmebeteg állatkínzó, gyilkos, erőszaktevő, drogos/alkesz aki balesetet okoz és tönkreteszi mások családját stb.

Szerintem túl nagy teher ez a meló 1, de még 2 szülőnek is.

márc. 24. 02:53
 17/18 anonim ***** válasza:
Jelen. Nincs gyerekem,nem is akartam soha.Egyszerűen nem vagyok anya típus és amúgy is hatalmas felelősség. Párommal 8 éve élettársi kapcsolatban élünk. Saját házunk nincs. Anyósomékhoz költöztünk,mert elég nagy a ház. 36/n
ápr. 30. 13:23
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Tizenkét éves voltam amikor kijelentettem : nekem aztán nem kell gyerek.

24 évesen már úgy mentem férjhez, hogy előre tisztázva volt a dolog.

Februárban töltöttem be a 49-et és boldog, nyugodt gyerekmentes házasságban élek.

júl. 3. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!