Hogyan van az embereknek kedve bármihez is?
Nem tudom, esetleg depresszió?
Én fent vagyok 3:30 óta. Takarítottam a konyhába hajnalban, majd eljöttem munkába. Hazaérek este 6ra és nekifogok odatenni a karácsonyi kocsonyát. Kb este 10-fél 11 re kész, majd kiadagolom és holnap alszok délig. 😀
Energia pedig onnan van, hogy ha meg kell csinálni akkor meg kell. Ennyi.
Gondolom munkanélküli, depressziós, életunt ember vagy. Találj munkát, célt az életednek.
A te életedért egyedül csak te vagy a felelős.
Szedj vitaminokat, sportolj, élj egészségesen, legyenek terveid.
A kérdés jogos, kb 1 órája olyan szinten káromkodok a jégeső, meg a szélvihar miatt, hogy zeng a fél környék.
Kint lenne tennivaló nemkevés, ha már szabadság van, de ez a telibevert eső, jó, ökörnyál, stb folyamatosan esik ebben a f.ng országban.
És akkor bekapcsolom a tv-t, egy kislány áll egy kiszáradt folyómederben, aki arra oktat, spóroljunk a vízzel. Lassan egy qrva hal úszik el az orrom előtt, ezek meg kiszáradásról papolnak.
Itt a karácsony. Állíts fát, főzzél, süssél, takaríts ki és máris nem fogsz nyafogni.
Hát igazából a te állapotod nem éppen a normalitás. Az ilyennek van oka, ami igazából többféle is lehet.
Pl jó tipp a krónikus túlterheltség, frádtság (ismertebb nevén kiégés). Ennek simán van az a fajtája, amikor minden oké addig, amíg el nem mégy szabira, mert akkor az addig túlhajszolt rendszer végre megérzi a lehetőséget megállni és benyújtja a számlát.
Lehet valami hiányprobléma is. Magamon is, másokon is tapasztaltam már, hogy egy vitaminkúra hirtelen megjavította a közérzetüket is. Unokatestvérem volt mélydepressziós, és egy drasztikus folsav kúra valami döbbeneteset lökött a hangulatán.
Ht ez elég tisztán depresszió.
Jó, oké, lehet valami hiányállapot is a szervezetedben. Kérj laborvizsgálatot a dokidtól és külön mondd, hogy rakja bele a pajzsmirígy faktorokat is, meg a D vitamint is. TSH vagy D-vitaminhiány egy az egyben enerváltsághoz vezet. Meg pl bélrákhoz, de az most mellékes.
Én mióta rendberaktam a D-vitamin szintemet, sokkal jobban vagyok, hajlamos vagoyk reggel korán felkelni, tenni-venni még munka előtt, ilyesmi. Oké, depresszióm is van emellett, de érted, simán vitaminszedés egy csomót segít:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!