Idős embereknek honnan ez a kaja/etetés, sütés-főzés mánia?
Régen több gyerek volt egy háztartásban, nem volt mindig adott a nagy evés.
28/f incel
Ez a szeretetnyelvük. Próbálnak gondoskodni másokról, kimutatni a törődésüket. Az is benne lehet, amit az első válaszoló írt, főzéssel és sütéssel vezetik le a fölös energiákat, így nem érzik magukat tétlennek.
Valahol kicsit én is ilyen vagyok a magam 26 évével. Ha jön valaki vagy mi megyünk vendégségbe, mindig készítek valamit - általában sütit. Szeretem nézni, ahogy eszik a főztömet a szeretteim, igyekszem újdonságokat kitalálni. Ha túl sok kaja készül, szoktam vinni az egyedül élő anyukámnak egy adagot, mert tudom, hogy ritkán főz egymagára.
Az viszont tényleg kellemetlen lehet, ha nem finom, amivel traktálnak. Próbáld udvariasan mondani, hogy nem szereted, nem vagy most éhes, még az is jó út, hogy csomagoljon neked, aztán vagy megeszed, vagy nem.
Ez a trakta keleti nepek beidegzodese, es a vendegszeretet egyenlo azzal is, hogy ha nem akarod megserteni a vendeglatod, bele kell doglened.
Haborut megelteknel ertem, miert elik ki, hogy van mit enni, na de en vagyok otven, ezek az en gyerekkoromban voltak idosek.
Parasztos is, de altalaban ezek az emberek pontosan szamon tartjak, ki mikor hany tojast hozott ajandekba, kevesebbet-e vagy eleget-e szerintuk.
Huhh, ettol a hideg kirazott most. Nem minden magyar ilyen, de otthon, vagy gruzoknal van ilyen trakta.
Angliaban elek, nem fosveny senki, de nem buzeralnak az evessel. Az is igaz, hogy sokan boltban kaphato kesz, felkesz etelekkel kinalnak, de nincsenek kinos vendegsegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!