Krómgyűrű kérdése:
Panellakásban élek és van egy szimpatikus lány pár emelettel lejjebb. Hogy szólítsam le?
Figyelt kérdés
Sajnos nem sűrűn látom, általában reggelente, amikor megyek dolgozni. Emiatt megjegyeztem hogy ő is mikor indul, de nem mindig látom és a köszönésen kívül nem beszéltünk még semmiről.
Szerintetek hogy közeledjek felé? Milyen témával kapcsolatban lenne érdemes közeledni?
2023. dec. 19. 07:20
21/23 A kérdező kommentje:
Én semmiképpen sem akarok zaklatni vagy épp ráakaszkodni senkire. Pont ezért tettem fel a kérdést, hogy a segítségeteket kérjem ilyen ügyben, mivel tapasztalatlan vagyok.
Az általam leírt módszerek pedig elvetendőknek gondolom én is, ezért nem alkalmazom.
Nem akarok nyomulni/tolakodni, mert nem olyan ember vagyok.
Ahogy néhány válaszadó leírta, valami olyan apró kis kérdéssel fogok nyitni felé, ami kicsit se tolakodó stílusú.
Nekik köszönöm a választ!
2023. dec. 21. 03:48
22/23 anonim válasza:
Én nőként még sose éreztem zaklatásnak, ha bármelyik szomszéd megszólított. Jó, nem próbálkozott senki bugyutaságokkal, és átlátszó kamu sztorikkal, mindig volt téma, akár az, hogy "már megint nem takarítottak az emeleten, pedig fizetjük", ha lakógyűlésre jön meghívó, az is ad témát. Van, akivel lazább barátság is kialakult, és szívesen beszélgetünk hosszabban is. Nekem amúgy van igényem arra is, hogy tök egyedül legyek, van, amikor annyira túltelítődök az emberek társaságával, hogy elutazok valami kevésbé népszerű kirándulóhelyre. De nem vagyok annyira aszociális, hogy a szomszédokkal egyáltalán ne beszéljek, ez már csak praktikussági szempontból is hasznos, hiszen ha történik valami, vagy el akarunk érni valamit (pl. egy ésszerű és szükséges felújítást, vagy hogy valami idiótaságot ne szavazzanak meg lakógyűlésen), ahhoz kell egymással kommunikálni, és jó, ha vannak "szövetségesek" a lakóközösségben.
23/23 anonim válasza:
Engem is szólítottak már le, 83 éves mamika és onnantól jó barátnők lettünk. Volt egy másik, 60 körüli, valahogy szóba elegyedett velem és utána mindig beszélgettünk. Szerintem fel dobni egy témát az nem zaklatás. Mindegy hogy férfi és nő, vagy csak 2 ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!