Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mikor lett ciki a McDonald's?

Mikor lett ciki a McDonald's?

Figyelt kérdés

28 vagyok, gyerekkoromban sokat mekiztem, akkor nagyon szerette mindenki. Most is eszem ott olyan havi egyszer. Barátaim párom is szeretik. Nyelvtanfolyamra járok és a táplálkozás volt a téma, megnéztünk egy jelenetet a Supersize me ból és el kellett mondania mindenkinek, hogy ők bírnák e a kihívást, meg járnak e gyorsétterembe. Rajtam kívül mindenki mondta, hogy egy napig se bírná, utálja a mekit, egy étkezés után is hányna.

Mikor lett ilyen nagy ellenség a meki?

2023. nov. 30. 12:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A rendszerváltás után ugye megtalált minket a Nyugat és bejött a meki magyarországra is.

Mint minden nyugati cucc, akkoriban ez is elég menő volt, ráadásul a mekinek meki sosem titkolta, hgoy erősen épít a kisgyerekekre.

Na, te ekkor hol voltál? Hát kisgyerkeként a 90es években:D Na, ezért emlékszel arra, hogy baromi népszerű volt. Az is volt amúgy.

Aztán az elmúlt 10-15 évben bejött - vagyishát visszajött - a divatba a normális hamburger. Ugye ezt valahol retroburgernek is nevezik, a lényeg, hogy igazi zsömlepuffancs, ténylegesen friss zöldség, valódi hús, rohadt jó szószok, és nem hajszálvékony olajtól tocsogó krumpli.

Azaz olyan étel ami ételre is hasonlít.

Ez persze drágább is volt a mekinél, egy hambi+krumpliért meg kellett fizetni 1500-2000 forintot akkor, amikor a mekiben még 3-400ért kaptál egy hambi+krumplit.

De az a nagy helyzet, hgoy mára az igazi hamburgerek ára annyival nem nőtt, a mekis hambiév viszont igen, szóval dönthetsz, hogy eszel drágán valmai szart amitől nem is laksz jól vagy picivel többért már valami tényleg finom, valódibb és laktatób bétel.t

Eleve a meki, meg hát a gyorséttermek eredetileg azt a célt szolgálták, hogy gyorsan és olcsón kapsz valamit amivel jóllaksz. Namost... ebből mára már egyiket sem tudja teljesíteni:D Azaz de, amúgy gyors a kiszolgálás, de igazából más helyeken sem lassabb, így ezt az előnyét is elveszítette.

Röviden: úgy ahogy van az egész egy kalap sz*r lett, a piac felzárkózott hozzá, minőségben nem tud a piac fölé menni profiljánál fogva, árban meg nem tud alá menni. Olcsón még hajlandó az ember szemetet enni, de drágán már inkább eszik valami normálisat.

Egyvalamiben viszont verhetetlen a meki: ha másnapos vagy és minden kijön, jellemzően a mekis kaja nem:D Valamiért a műkaja meg a vizezett kóla kimondottan jót tesz a másnapos szervezetnek:D

2023. nov. 30. 13:19
 12/14 A kérdező kommentje:
11. Az osztályból mindenkinek vagy Mekiben vagy KFC-ben volt a szülinapi bulija :D (2002-2006 között) Régi szép idők de imádtam :D A Király utcai KFC még egészen máshogy nézett ki, sokkal nagyobb volt, és volt csúszda színes golyókkal :D
2023. nov. 30. 13:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

12, fúúú, ne is mondd, én is a repülőben akartam tartatni a szülinapom, de mi csórók voltunk hozzá:D

Meg nyilván a happy meal menükben lévő aktuális népszerű mesehősök figurái... gyakran már premier előtt megjelentek, szóval konkrétan spoilernek minősült maga a figura:D

De gimiben (2006-2012) még rendszeresen jártunk a környező Burgerbe. 250, később 300 forint volt az trayo ajánlat (sajtburger+krumpli). Ennyi pénzért ma már jó, ha egy kakaós csigát kapsz a LIDLben:D Meg a 100 forintos gépi tölcséres fagyi. Mondjuk az a fagyi a mai napig teljesen megfelel a célra.

De itt is a probléma az árral van. Ezek azért voltak jók és vonzók, mert a minőség nem nagoyn érdekelt, az ára meg még egy diáknak is megfizethető volt.

De esküdni mernék rá, hogy még a hambik is kisebbek lettek az elmúlt évtizedben. Mindenesetre ha most befietsz 2000-et a mekiben, nem fogsz jóllakni belőle.

2023. nov. 30. 13:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Én alapvetően egészségesen táplálkozom és edzek is, de sosem éreztem cikinek, hogy félévente egyszer beugrom a Mekibe és beverek egy duplasajtos hambit. :D

Nyilván rendszeresen hosszútávon nem egészséges, de én pl.szeretem.

2023. dec. 2. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!