A cigány lányok és a magyar lányok miben mások?
Annyira más a kettőnek a habitusa, stílusa. Szerintetek miben különböznek belsőleg és külsőleg?
Egyébként nem Magyarországon élek, és nem is olyan helyen ahol sok a roma ezért nem tudom.
Sőt olyan helyen lakok ahol nagyon kevés roma van.
Alapvetően a cigány lányok testileg hamarabb érnek. Hamarabb is öregszenek.
A viselkedésük neveléstől is sokban függ, pl. ha egy kőgazdag családot nézel vagy egy nagyon vallásosat vagy egy átlagosat, ezekben felnőve valószínűleg másképp viselkedne, máshogy nőne fel ugyanaz a kislány akár magyar akár cigány. De sok cigány alapvetően hangosabb, erősebben gesztikulál, jó érzékük van a zenéhez, tánchoz, ilyen fellépős dolgokhoz.
#5. Eleve különbség van az életmódban. Nálunk ahol felnőttem (SZSZB megye határ menti kisváros) vannak a putris cigányok és a normálisak. Előbbiek hozzák a negatív cigány sztereotípiákat mint lopnak, betörnek, az élelmesebbek uzsorából és hasonlókból élnek, na ott a lányok nagyon hamar kiesnek az iskolából és már terhesek is. Jellemző rájuk a csúnya beszéd, a kihívó ruhák, a személyes higiénia hiánya, nagypofájúak, az iskolában zaklatják a kisebbeket. Ezzel szemben a normális családok, akik nem a putrisoron élnek, szinte teljesen ugyanúgy élnek és nevelkednek, mint a magyarok, a szülők dolgoznak, a gyerekek általában elvégeznek egy középsulit, kulturáltan viselkednek stb.
A gazdagoknál is különbség van, hogy mi miatt gazdagok. Van akiknek pl. üzleteik vannak, ők teljesen ugyanolyanok, mint egy hasonló magyar család, jobb cuccai vannak a gyerekeknek de általában az elvárások is nagyobbak. Míg az uzsorából meg lopásból jól élőknél kb annyi a különbség a putrishoz képest, hogy anyagilag látszik a különbség, flancol, drága cuccok stb. de viselkedésre ugyanolyan suttyók.
A vallásosok általában egyfajta gyülekezetbe járnak arrafelé, nekik nagyon fontos a szerénység, a szüzesség, szigorúan nevelik a lányokat és jellemzően nem engedik őket sokáig tanulni, hanem férjhez kell menniük és gyerekeket szülniük.
De más településeken biztosan vannak másfélék is, én csak ezeket látom inkább amiket írtam.
#6 értem. Én azt vettem eszre amig Magyarországon éltem,hogy a gyülekezetbe járók inkább gazdag családok .
De amúgy a romák nagyon vallàsosak mégse templomba járnak, ez miert van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!