Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért bántó, ha valakire azt...

Miért bántó, ha valakire azt mondjuk, hogy cigány ? Ez nem egy magyar szó ?

Figyelt kérdés
2022. dec. 20. 19:27
1 2
 1/19 Noren1989 ***** válasza:
58%

Ugyanaz a felállás, mint amerikában a niggerrel.

Egymásra mondhatják, de, ha kívülálló mondja, akkor sértés.

2022. dec. 20. 19:30
 2/19 A kérdező kommentje:
És ezért megbüntethetik az embert a bíróságon ? Amerikában is ?
2022. dec. 20. 19:48
 3/19 anonim ***** válasza:
92%

Az a röhej, hogy cigány ismerősöm kikéri magának, ha leromázzák. Az ő véleménye szerint a "roma" az a bűnöző cigány.. :-DDD

Ő egyszerűen cigányembernek mondja magát.

2022. dec. 20. 19:49
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Hát az is magyar kifejezés, ha azt mondom hogy ott b.ssza meg a k.va isten f.sza, mégis bántó.
2022. dec. 20. 19:50
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
Én sem értem, mi ebben a sértő. Mintha sértés lenne magyarnak nevezni egy magyart. Az, hogy a saját vállalhatatlan, primitív viselkedésük miatt negatív felhangot kapott a cigány szó, csakis maguknak köszönhetik.
2022. dec. 20. 20:01
 6/19 anonim ***** válasza:
38%
De amúgy a magyarok se sokkal különbek már..
2022. dec. 20. 20:10
 7/19 A kérdező kommentje:
Persze ! Szerintem is vannak jó és rossz emberek.és ennyi.
2022. dec. 20. 20:18
 8/19 anonim ***** válasza:
93%
Általában a hangvétel és a kontextus bántó. Ezt nem képesek felfogni azok, akik amint rájuk szól valaki, c-betűsözve, cigózva és buckalakózva folytatják ugyanazt degradáló fröcsögést, amihez korábban a cigány jelzőt társították.
2022. dec. 20. 20:22
 9/19 anonim ***** válasza:
65%

Van saját országa a cigányoknak? Nincs, csak más népekében tudnak élősködni? Akkor szerintem fogd vissza magad.

2022. dec. 20. 20:23
 10/19 anonim ***** válasza:
90%

10-es vagyok.

Nálunk volt általánosban, hogy bekeveredett az osztályba egy kimondottan sötét bőrű, fekete hajú, fekete szemű kisfiú, a Ricsike. A többi gyereknél meg rögtön felvillantak az otthonról szedett előítéletek; buta, mosdatlan, betegséget terjeszt, tolvaj stb. A tanító néni nagy okosan kitalálta, hogy ha majd tilos azt mondani neki, hogy cigány, akkor minden megoldódik. Onnantól igaz, hogy a Ricsikét senki se cigányozta, de ugyanúgy kiközösítették, csúfolták, és éreztették vele, hogy alsóbbrendűnek tartják. De a tanító néni örült, mert ha nem mondják azt, hogy cigány, akkor nem etnikai ellenszenv van, csak nem kedvelik, és istenem, van ilyen.

2022. dec. 20. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!