Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért bántó, ha valakire azt...

Miért bántó, ha valakire azt mondjuk, hogy cigány ? Ez nem egy magyar szó ?

Figyelt kérdés
2022. dec. 20. 19:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
#11 Még vagy ezernyi etnikumnak nincs saját országa... (Egy átlag afrikai vagy ázsiai országban még több etnikum is él, nagyobb létszámmal.) Pont azért etnikum és nem népcsoport a nevük.
2022. dec. 20. 20:30
 12/19 anonim ***** válasza:
42%

Sok olyan szó van ami magyar szó és bántó.. nem értem a kérdést.. magyar szó nem lehet bántó?

Nem értem miért nem lehet roma származásúnak hívni valakit, minek lecigányozni.

2022. dec. 20. 20:40
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
14: szómágia.
2022. dec. 20. 20:42
 14/19 anonim ***** válasza:
92%

Mert a szavakat nem egy buborékban, slszigeltelten használjuk, hanem azonnal hozza magával azokat a jelentéseket, amiket az emberek általában társítanak ehhez.

Mondhatom én a legjóhiszeműbben, hogy nigger, mert az számomra csak egy szó, de ha annak a szónak az adott társadalomban, stb más jelentése van, azt azonnal viszi magával a szó. A te szándékodtól függetlenül.

2022. dec. 20. 20:44
 15/19 anonim ***** válasza:
59%

16: a négert is lehet kedvesen mondani, hátsó gondolatok nélkül.

És az afro-amerikait (vagy mittomén, mit most a píszí) is lehet megvetéssel, és negatívan említeni...

Hülyeség a bevett szavak tabusítása.

2022. dec. 20. 20:46
 16/19 anonim ***** válasza:
69%

16, lehet, hogy benned nincs semmi rossz szándék, de mint mondtam, a szavaknak tőled függetlenül van egy jelentésük.

Mondhatom én azt neked, hogy ott bsszon meg téged a kvaisten, mert nekem anyukám azt tanitotta, hogy ez szép kifejezés. Magyarázat nélkül te is arra fogsz gondolni, hogy elküldtelek a pcsába, mert ezt JELENTI a szó. Tökmindegy, hogy te hogy szánod, a szónak van jelentése.

2022. dec. 20. 21:00
 17/19 anonim ***** válasza:
22%
16: félremagyarázod. Abszolút irreleváns hasonlat.
2022. dec. 20. 21:02
 18/19 anonim ***** válasza:
70%

a négernek is van egy jelentése. Sötét bőrű ember.

Az összes többit, hajánál foga előrángatott magyarázatokkal mások szuszakolták a jelentésébe.

Mondtam, szómágia!

2022. dec. 20. 21:03
 19/19 anonim ***** válasza:
52%
Nem, az összes többi jelentése nem beleerőltetett dolog, hanem jelentéstöbblet, ami az evek során hozzá társítottak.
2022. dec. 20. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!