Miért nem képesek elfogadni egyesek a "cisz" szó létezését?
Jó néhány válaszban látom itt is, hogy kikérik maguknak, hogy ők nem cisznemű nők, csak simán NŐK és valaki nem cisz férfi, csak egy normális férfi.
Ez olyan, mint hogy régen a robbanómotoros (benzines, dízeles) autók terjedtek el, azokat úgy neveztük, hogy autó, kocsi, jármű. Az elmúlt években a mindennapokban is megjelentek az elektromos vagy hibrid autók, így sokan hozzáteszik, vagy rákérdeznek, hogy egyértelmű legyen, hogy benzines autóról van szó.
Majd a benzines autó azt mondaná, hogy őt hagyják békén ezzel a benzinnel, ő egy sima autó, egy normális autó, nem benzines, csak autó.
(Tudom, a robbanómotor szó nem az elektromos autókkal együtt terjedt el, de legalábbis a mindennapokban nem tettük hozzá, hogy milyen autóról is van szó.)
Mit gondoltok erről?
Kérdező, te olyan sötét vagy, mint az éjszaka.
Ha valaki arról beszél, hogy NŐ!, akkor senkinek nem a transznemű, vagy a biszex nők fognak eszükbe jutni, te észlény, hanem a normális biológiai nők, akik nőnek is érzik magukat szexuális szinten is és heteroszexuálisak.
"jó dolgotokban már nem tudtok mit kitalálni?!"
Nyugi, cisz vagyok :)
"Kérdező, te olyan sötét vagy, mint az éjszaka.
Ha valaki arról beszél, hogy NŐ!"
Akkor én arra fogok gondolni, hogy nő, a szexualitásáról nem gondolok semmit, arról nem is beszélt.
Valószínűleg nem gondolok bele (talán mert nem is foglalkoztat), hogy transz-e, lehet, hogy azért, mert én nem sok transzneművel találkozom (vagy csak nem tudok róla), de mondjuk úgy, hogy 99%, hogy cisznemű. Miért gondolnék arra, hogy transz-e? Sok mindenre gondolhatnék ezalapján. Arra se gondolok, hogy megvan-e mind a 20 ujja, hogy kijárta-e az általánost vagy milyen színű a bőre. De hogy nő, azt ő is mondta.
Ettől még a nő nem csak heteroszexuális nőket jelent.
Kérdező, csak az tekinthető nőnek, aki menstruál. Pont. Ők tartoznak bele csak a nő kategóriába, és ezért, ha valaki azt mondja, hogy nő, akkor nem kell elé semmilyen előtagot tenni, mert 100%-ban egyértelmű, hogy kikre gondol az illető.
Nem kell jönni ide a motoros hülye példáddal. A nő, csak nő. A férfi, meg csak férfi. Pont.
Az, hogy ebben az elvetemült világban már mikkel kísérleteznek, inkább hagyjuk. Na, az ilyen újkeletű dolgokat illessük új nevekkel, ne a régit nevezzük át. Az új kapjon előtagot, hogy a normálistól meg legyenek különböztetve, mert ők sose fognak abba a csoportba beletartozni, akár mennyire is nyihelegnek ezért.
Miért nem felel meg ez a kérdés az oldal szabályzatának?
A kérdés provokatív
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a kérdést.
Szóval végül kilyukadtunk a szokásos jelenséghez, hogy jön egy kérdés amiben igazából nem kíváncsiskodás van, hanem vélemény nyilvánítás és saját igazunk tolása, pártfogók gyűjtése.
Én ezt nem kérem, köszönöm.
Azért vicc, hogy a sok Fidesz-szavazó hogy felkapta a vizet a nagy semmin, és még ők kiáltanak provokációt...
Ja, persze, hiszen a fideszeseket az újságírók is kérdésekkel szokták provokálni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!