Mennyire tartjátok gáz dologna ráírni a nektek tartozó ember párjára/valakijére, hogy a "valakid" hónapok óta tartozik x összeggel, amit azóta sem fizetett ki?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a munkában egy munkatársatok pénzt kér kölcsön tőletek, azzal, hogy így kifogyott a pénzből, úgy megadja, dobják kifelé az albérletből. Te mondjuk nap végén fáradt vagy, nem gondolkodsz úgy, kölcsönadsz neki. Aztán persze minden fizetéskor jön az ígérgetés, magyarázat, hogy meg fogja adni, most erre megy a pénze, most amarra, és így egy ideig. De tegyük fel, nem biztos, hogy munkatársad, vagy azóta nem az. Mennyire gáz, ha valaki ilyen esetben ráír a neki tartozó ember párjára, hogy így meg úgy történt, esetleg képek küldve a tranzakcióról? Ti hogy fogadnátok, ha valaki olyan üzenettel keresne fel, hogy a párod hónapok óta pár tízezer forinttal tartozik, és azóta csak ígéretet, mellébeszélést kapott, képet küldve az üzenőfalról és tranzakcióról (mondjuk, hogy készpénzt vettél fel a munkahelyi automatából)?2023. nov. 12. 23:02
21/33 A kérdező kommentje:
Az üzenetküldőnek nem is kell hinni, mivel vadidegen ember. Ott van a párja, tőle meg lehet kérdezni. Feltételezhetően nem fog hazudni a párjának. Hja, és amúgy, ha nekem jönnének azzal, hogy a párom hónapok óta tartozik, első dolgom megérdeklődni, honnan ismeri ezt az embert, meg, hogy mi az igaz belőle, meg, hogy történt. Ha lehetősége van, követelném tőle, hogy amint tudja, adja meg a tartozását, ha tényleg tartozik. De, ahogy a legelső is írta, furcsállnám én is, mert nem írnak csak úgy ilyen üzenetet ok nélkül. Nem az üzenetküldőt vádolnám egyből zaklatással.
2023. nov. 13. 16:53
22/33 A kérdező kommentje:
Ha például valaki meglop a házadból, úgy, hogy tudod, ki tette, akkor is azon gondolkodnál, csak a családja/párja ne tudja, mert nekik semmi közük hozzá.
2023. nov. 13. 16:55
23/33 A kérdező kommentje:
De amúgy a többi rokont tényleg zárjuk ki, mert az nem az ő dolguk, nem felelsz az ő dolgukért. A párodat viszont te választottad, és amikor összejöttél vele, nem feltételezted róla, hogy egy csaló. Nem felelsz érte, de ha már megtudod, hogy képes nem megadni a tartozását, eldöntheted mit kezdesz vele. A 9-es válaszoló le is írta a lehetséges változatokat.
2023. nov. 13. 17:07
25/33 A kérdező kommentje:
18-as: Nem szándékozom a családjából kitaposni az összeget. Lehet, hogy nem látom viszont, de annyit megérdemel az illető, hogy a párja tudjon róla, a csaj pedig azt kezd vele, amit akar. Legalább megtudja, hogy a párja képes erre. Normális ember nem megy el szó nélkül egy ilyen ügy mellett, ha tudja, hogy a párja átvert/kihasznált mást, vagy, ha szándékozik is megadni az összeget, vallja be azt is a párjának, hogy hónapok óta nincs pénze, vagy szimplán halogatja az összeg megadását( bár ez is elég pofátlan). Most őszintén, ha párod sok pénzzel jönne haza, és hirtelen erre, meg arra is telik, de aztán megtudnád, hogy kirabolt egy boltot, kihasznált valakit, azt kívánnád, bár ne tudnád, mit csinált a párod, honnan van a pénze?
2023. nov. 13. 20:03
26/33 anonim válasza:
Úgyis megteszed, akárminek is tartjuk ezt a viselkedést. Számomra elfogadhatatlan, hogy az ügylettől független embereket ebbe belekeversz. Nem vagy isten, nincs próféciás kötelezettséged. Nincs jogod gyanútlan emberek életterét elvenni.
27/33 anonim válasza:
Jaj ez de gagyi. Ha kölcsönadáskor nem volt fontos, hogy a párja tudjon róla, most mit akarsz? Legyen ő a végrehajtó? Ha meglátsz egy munkatársadat kávézni valakivel aki nem a párja, gyorsan szaladsz vinni a hírt?
28/33 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzáfűznék, hogy kölcsönadáskor persze, hogy nem volt fontos, ott az volt a fontos, hogy megadja 1-2 hónap múlva. Na ezt nem tartotta be. Egyébként pedig, aki azt írja, hogy "kölcsönkérő emberek nem az ő világa", az talán nem dolgozott még gyárban, ahol a becsületes munkásemberek között megfordul egy-egy seggnyalól, köpönyegforgató, letámadó, "legrosszabb fajta ember". Hja és megmondani, hogy nem adsz kölcsön, nem minden esetben olyan egyszerű, mintha az utcán egyszerűen továbbmész a random kéregető mellett. Na itt a kéregető kolléga, aki odamegy a munkaterületedre nem feltétlenül elégszik meg a nemleges válasszal, fogja mondani, hogy így nincs most pénze, úgy nincs, de így megígérted, de úgy dobják kifelé az albérletvől, de amúgy megadja. Te pedig lehet, hogy fáradt vagy, nekem még a gyomrom is pont fájt akkor, nem volt nagyon erőm. Na ezek után, mondhat bárki, amit akar, hogy gáz, de én megteszem egyszer, nem fogok utána rájárni. Én egyébként ezt jogosnak tekintem. A kölcsönkérő ember megérdemli, mégha tönkre is megy a párkapcsolata. A párjának, meg ha ez nem tetszik, okolja érte a párját, hogy ennyire megbízhatatlan, nem pedig az üzenetküldőt. A rendőrséget is lehet ennyi erővel ítélni, hogy miért szóltak a tolvaj családjának, hisz nem ők tehetnek róla.
2023. nov. 19. 07:48
29/33 A kérdező kommentje:
Hasonló esetben, ha nekem szólnának, én sem az üzenetküldő károsultat okolnám, hanem mondjuk a páromat (esetleg valakimet), hogy ennyire megbízhatatlan, miatta kezdett ez meg az rám járni. Ő pedig, jól tette, hogy szólt nekem, ennek megfelelően tudom eldönteni, mit kezdjek a párommal ezek után.
2023. nov. 19. 07:52
30/33 anonim válasza:
A rendőrség nem, hogy nem szól a családnak, de kifejezetten megtagadja az információt. Még a feleségtől is, nem még barátnőtől.
Te is tudod, a párjával semmi dolgod. Ahhoz növessz t.köt, hogy visszaszerezd attól akinek adtál, ne kislányként írogass valakinek, akinek semmi köze a te dolgaidhoz. Talán holnap nem leszel fáradt meg hasfájós, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!