Az azonos vezeték név alá tartozó emberek között fellelhető esetlegesen vér rokoni kapcsolat?
Nem tudom, de pl.: az én családi nevem nagyon egyedi és ritka.
Facebookon a vezeték nevemmel én vagyok az egyetlen Norbert.
Viszont a falu, ahol a nagyszüleim élnek (nyílván apai ágról) tele van ezzel a névvel. Ha a temetőben végig sétálnak valaki kb minden 6. síron lenne egy ilyen név.
Szóval az én esetemben gondolom 1 családra vezethető vissza, de vannak olyan gyakori nevek hogy nehezen tudom elképzelni.
Nem értek a témához csak gondoltam példának leírom.
Vannak a nemesi nevek, ott egy családból származik
Vannak a foglalkozásból származók mint írták előttem, akár falunként lehetett egy Kovács család
Vannak az eredetnevek, pl Németh, Miskolci stb akik onnan kapták ahonan jöttek, ebből is lehet több; vagy Sánta mert sánta volt az apa mikor bejött a vezetéknév
Vannak a ...fik akik apjuk keresztnevét kapták, ők sem tartoznak össze.
Vannak a honosított nevek, ők sem
Meg vannak a random nevek, mint az enyém amiből van 2 család a világon, a miénk meg egy aki poénból vette fel.
De ezek is lehetnek külön családok
Nem hinném, főleg a nagyon gyakori vezetékneveknél.
Pl ott van a "Nagy" Magyarországon több mint 200.000 embernek "Nagy" a vezetékneve, jó nagyra nőtt a Nagy család. De ugyanilyen a Szabó a Kovács a Tóth.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!