Mennyire tartjátok gáz dologna ráírni a nektek tartozó ember párjára/valakijére, hogy a "valakid" hónapok óta tartozik x összeggel, amit azóta sem fizetett ki?
9-es válaszából kiindulva, akkor valóban nem volt értelme ráírni a párjára, feltéve, ha megtörtént? Az alábbi eseteket különvizsgálva:
a)Tehát hazudik még a saját párjának is. Na ezután aludjon nyugodtan, hogy még a saját párja elől is titkolja tettét. Hazugságokra van akkor alapozva az élete. Na meg pár eset után a csaj is rájön, hogy egy csaló. Különben pedig, ahogy a legelső leírta, furcsa az eset, álltalában nem csak úgy írnak ilyen üzenetet.
b)Ha igaz, hogy meg van szorulva, akkor a csaj segít neki, viszont, ha tisztességes, meggyőzi a párját, hogy azért adja meg, ahogy tudja. Tehát ebben az esetben lehet, hogy látod még a pénzed, különben áttérhetünk a d) esetre. Meghát, nem lesz mindig szorult helyzetben, hogy mindig elmenjen a pénze, ha pedig mindig elkölti szükség nélkül, akkor meg azért becstelen, mert előbb a tartozását kellene megadnia, úgyhogy ebben esetben is áttérhetünk c) esetre.
c)Tehát a párjának azért bevallja, hogy egy csaló. Itt, ha a csaj tisztességes, ő pedig szereti a párját annyira, a párja miután beszélt vele, megadja a tartozást. Tehát visszakapod a pénzt. Ha pedig nem, a párja szakít vele, akkor pedig ő maga legalább megtudja, kivel élt együtt, nem él tovább hazugságokban, rajta pedig jogosan elégtételt vettél. Ő a pénztárcádba nyúlt bele, te pedig a magánéletébe.
d)A csaj tudja, hogy a párja egy csaló, mert a párja bevallotta neki, vagy pár eset után jön rá, de mégis vele marad, ignorálja az esetet. Na ekkor már nem csak az adósod, de a párja is magára vethet, tisztességtelen ő is. Az Istenre bízod őket, majd a purgatóriumban elnyerik méltó büntetésüket.
Cserebe azert, mert nem kapod meg a penzed, szeretned tonkretenni a maganeletet
Felre ne erts. Hacsak nem tulelnek es keptelen megadni, szimplan pofatlan, en is gondolatban ugralnek a fejen, satobbi satobbi. De valojaban nem tennem.
Viszont akinek kolcsonadtam, annak irnek valami olyat, hogy legalabb megmondhatna, hogy ennyi, eltette a penzem, meglopott, vege a tortenetnek, vagy mondana, hogy ket evig keptelen vagy barmit, ami igaz.
Nekem egyáltalán nem tetszene, ha a párom így viselkedne. Gondolom másoknak is tartozik, én nem szeretném, ha a "nyakamra járnának" miatta. Meg ennyire megbízhatatlan, akkor nem is lehet vele tervezni.
+Nyilván tőlem is kéregetne.
Nekem unokatesómék játszották ezt el. Ez extra gáz és undorító dolog. Unoka tesóm egyszer csak váratlanul rám írt, hogy anyám kölcsönkért tőlük pár hónapja és még nem adta vissza, pedig letelt a megbeszélt határidő, legyek szíves szólni neki, hogy vigye el a pénzt.Mert ő kamat nélkül adta, bla, bla, bla...
Nyilván anyja unszolására írta ezt meg nekem.
Na én átadtam a "kedves" üzenetet anyámnak, aki állította, hogy nem kért kölcsön.
Eltelt pár hét, én már el is felejtettem az esetet. Mikor egyszer csak becsengetett a két madam, jöttek elkérni a pénzt, engem meg számon kértek, hogy miért nem engedtem meg anyámnak, hogy visszafizesse a pénzt? Mondjuk, mert nem is tudtam róla?!
Na ott kiborult a bili. Mindenki megkapta tőlem a magáét.
És megvan bőven a véleményem a rokonokról. Inkább mennék a híd alá, mint hogy ilyen szarházitól kérjek bármit is!
Ezt azzal kell elintézned, aki kölcsönkért tőled, a kettőtök felelőssége. Lehet ő is titkolja a családja előtt. A családja semmit nem vétett, hogy ezzel terheljed őket!
Apám anno a megrendelőinek tartozott olykor, igazz nem pénzzel, hanem munkával, mert csúszott a varrással és volt, aki anyámnak a nyakára jár emiatt, akinek köze nem volt apám ügyleteihez. Aztán anyám megunta pár év múlva és elváltak.
Mit akarsz elérni, hogy ha nem fizet az adósod, akkor majd a családjából kitaposod? Nagyon aljas hozzáállás ez.
Te amúgy mit szólnál, ha valaki azzal keresne meg, hogy tesód, apád, párod, macskád kölcsönkért tőle, de nem adta meg?? Az még szerencsés, ha él az illető és megtudod kérdezni, tényleg adott-e, de ha közben meghal a kölcsön kérő, akkor mi van? Nem gondolhatod, hogy más fizessen helyette.
Ha az említett nagynénémék anyám halála után jöttek volna a szöveggel, hogy kért tőlük anyu kölcsön, egy büdös fillért nem láttak volna tőlem. Mert simán lehet ez egy kamu is. Ha nincs róla papír, nincs tanu, nem hiszek senkinek semmit se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!