Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire tartjátok gáz dologna...

Mennyire tartjátok gáz dologna ráírni a nektek tartozó ember párjára/valakijére, hogy a "valakid" hónapok óta tartozik x összeggel, amit azóta sem fizetett ki?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a munkában egy munkatársatok pénzt kér kölcsön tőletek, azzal, hogy így kifogyott a pénzből, úgy megadja, dobják kifelé az albérletből. Te mondjuk nap végén fáradt vagy, nem gondolkodsz úgy, kölcsönadsz neki. Aztán persze minden fizetéskor jön az ígérgetés, magyarázat, hogy meg fogja adni, most erre megy a pénze, most amarra, és így egy ideig. De tegyük fel, nem biztos, hogy munkatársad, vagy azóta nem az. Mennyire gáz, ha valaki ilyen esetben ráír a neki tartozó ember párjára, hogy így meg úgy történt, esetleg képek küldve a tranzakcióról? Ti hogy fogadnátok, ha valaki olyan üzenettel keresne fel, hogy a párod hónapok óta pár tízezer forinttal tartozik, és azóta csak ígéretet, mellébeszélést kapott, képet küldve az üzenőfalról és tranzakcióról (mondjuk, hogy készpénzt vettél fel a munkahelyi automatából)?

2023. nov. 12. 23:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
40%
Ő dolguk, semmi közöm hozzá, de az ilyen random kollégáktól kölcsön kérő emberek nem az én világom, szóval kicsi az esély rá, hogy ilyen párom legyen. Az viszont már sokkal inkább bosszantana, ha olyan hülye párom lenne, aki kölcsön ad csak úgy a semmire egy random kollegának, aki nem legalább 10 éve közeli barátja, aki tuti visszaadja. Irogathatsz te akárkinek, ha nincs semmiféle szerződés vagy akármi, akkor te azt tulajdonképp ajándékba adtad, ha nem akarja visszaadni, akkor nem fogja rá senki kötelezni.
2023. nov. 13. 00:30
 12/33 A kérdező kommentje:

9-es válaszából kiindulva, akkor valóban nem volt értelme ráírni a párjára, feltéve, ha megtörtént? Az alábbi eseteket különvizsgálva:

a)Tehát hazudik még a saját párjának is. Na ezután aludjon nyugodtan, hogy még a saját párja elől is titkolja tettét. Hazugságokra van akkor alapozva az élete. Na meg pár eset után a csaj is rájön, hogy egy csaló. Különben pedig, ahogy a legelső leírta, furcsa az eset, álltalában nem csak úgy írnak ilyen üzenetet.

b)Ha igaz, hogy meg van szorulva, akkor a csaj segít neki, viszont, ha tisztességes, meggyőzi a párját, hogy azért adja meg, ahogy tudja. Tehát ebben az esetben lehet, hogy látod még a pénzed, különben áttérhetünk a d) esetre. Meghát, nem lesz mindig szorult helyzetben, hogy mindig elmenjen a pénze, ha pedig mindig elkölti szükség nélkül, akkor meg azért becstelen, mert előbb a tartozását kellene megadnia, úgyhogy ebben esetben is áttérhetünk c) esetre.

c)Tehát a párjának azért bevallja, hogy egy csaló. Itt, ha a csaj tisztességes, ő pedig szereti a párját annyira, a párja miután beszélt vele, megadja a tartozást. Tehát visszakapod a pénzt. Ha pedig nem, a párja szakít vele, akkor pedig ő maga legalább megtudja, kivel élt együtt, nem él tovább hazugságokban, rajta pedig jogosan elégtételt vettél. Ő a pénztárcádba nyúlt bele, te pedig a magánéletébe.

d)A csaj tudja, hogy a párja egy csaló, mert a párja bevallotta neki, vagy pár eset után jön rá, de mégis vele marad, ignorálja az esetet. Na ekkor már nem csak az adósod, de a párja is magára vethet, tisztességtelen ő is. Az Istenre bízod őket, majd a purgatóriumban elnyerik méltó büntetésüket.

2023. nov. 13. 01:35
 13/33 A kérdező kommentje:
Az pedig, hogy az ő részéről gáz, mit bánja, úgy sem akar az adósától és párjától semmit, max a tartozást, de, hogy mit gondol róla, mit bánja. Ha pedig elkezd panaszkodni, hogy zaklatod, neki lesz gáz, mert akkor feltárja világnak, ismerőseinek, hogy nem akarja rendezni a tartozását.
2023. nov. 13. 01:45
 14/33 A kérdező kommentje:
"akkor te azt tulajdonképp ajándékba adtad, ha nem akarja visszaadni, akkor nem fogja rá senki kötelezni". Hja, és, ha megírod ezt a párjának, akkor legalább nem lesz teljesen ingyen ez az "ajándék", ha nem is látod viszont a pénzt. Itt írták sokan, hogy a párjának miköze hozzá. Azért nem árt, ha tud az ember a párja hasonló ügyeiről, hogy ennek megfelelően döntsön, mit kezdjen a párjával ennek tudatában. Ennyi erővel, ha a párodat lopásért elkapják, üzennek neked, megmondanád, nekem mi közöm hozzá. Nem te kapod a büntetést, mert nem te vagy a hibás, de azért nem árt, ha tudsz a párod komolyabb ügyeirő.
2023. nov. 13. 02:51
 15/33 anonim ***** válasza:

Cserebe azert, mert nem kapod meg a penzed, szeretned tonkretenni a maganeletet

Felre ne erts. Hacsak nem tulelnek es keptelen megadni, szimplan pofatlan, en is gondolatban ugralnek a fejen, satobbi satobbi. De valojaban nem tennem.

Viszont akinek kolcsonadtam, annak irnek valami olyat, hogy legalabb megmondhatna, hogy ennyi, eltette a penzem, meglopott, vege a tortenetnek, vagy mondana, hogy ket evig keptelen vagy barmit, ami igaz.

2023. nov. 13. 12:59
 16/33 anonim ***** válasza:

Nekem egyáltalán nem tetszene, ha a párom így viselkedne. Gondolom másoknak is tartozik, én nem szeretném, ha a "nyakamra járnának" miatta. Meg ennyire megbízhatatlan, akkor nem is lehet vele tervezni.

+Nyilván tőlem is kéregetne.

2023. nov. 13. 13:02
 17/33 A kérdező kommentje:
15-ös: Olyat nem senki nem írna, mert akkor simán megmutatnád az üzenőfalat akárkinek, akár a volt főnöködnek (aki még a főnöke), és akkor azért kérdőre tudná vonni, mi történt annak idején (nem biztos, hogy nagyon örülne olyan esetnek, hogy a munkahelyen kölcsönkér valaki, rátelepedve a másik emberre, aztán nem adja meg). Viszont, ha simán ráírsz a párjára, ezek után megérdemel annyit, hogy tudjon róla a párja, vagy ha nem őszinte, hazudnia kelljen a párjának.
2023. nov. 13. 14:43
 18/33 anonim ***** válasza:

Nekem unokatesómék játszották ezt el. Ez extra gáz és undorító dolog. Unoka tesóm egyszer csak váratlanul rám írt, hogy anyám kölcsönkért tőlük pár hónapja és még nem adta vissza, pedig letelt a megbeszélt határidő, legyek szíves szólni neki, hogy vigye el a pénzt.Mert ő kamat nélkül adta, bla, bla, bla...

Nyilván anyja unszolására írta ezt meg nekem.

Na én átadtam a "kedves" üzenetet anyámnak, aki állította, hogy nem kért kölcsön.

Eltelt pár hét, én már el is felejtettem az esetet. Mikor egyszer csak becsengetett a két madam, jöttek elkérni a pénzt, engem meg számon kértek, hogy miért nem engedtem meg anyámnak, hogy visszafizesse a pénzt? Mondjuk, mert nem is tudtam róla?!

Na ott kiborult a bili. Mindenki megkapta tőlem a magáét.

És megvan bőven a véleményem a rokonokról. Inkább mennék a híd alá, mint hogy ilyen szarházitól kérjek bármit is!

Ezt azzal kell elintézned, aki kölcsönkért tőled, a kettőtök felelőssége. Lehet ő is titkolja a családja előtt. A családja semmit nem vétett, hogy ezzel terheljed őket!

Apám anno a megrendelőinek tartozott olykor, igazz nem pénzzel, hanem munkával, mert csúszott a varrással és volt, aki anyámnak a nyakára jár emiatt, akinek köze nem volt apám ügyleteihez. Aztán anyám megunta pár év múlva és elváltak.

Mit akarsz elérni, hogy ha nem fizet az adósod, akkor majd a családjából kitaposod? Nagyon aljas hozzáállás ez.

2023. nov. 13. 16:35
 19/33 A kérdező kommentje:
Hja, és konkrétan az én esetben én rá fogok írni majd annak a hanglér embernek a párjára, még akkor is, ha nem látom viszont a pénzem. De előtte még megvárom, hogy a barátom, akivel hónapokig még szobatársak is voltunk, elhagyja a gyárat, mert őt azért nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni addig. Januárra úgyis otthagyja, mivel leépítés lesz. Ezután viszont nyugodt szívvel ráírok a párjára, hogy "Tisztelt ...!" stb., ahol részletezem, hogy jártam vele. Az, hogy ő, hogy fogja kezelni a párja ezen tettét, ő dolga, ha normális, nem fogja csak úgy annyiban hagyni, de ennyi elégtételt azért veszek, hogy ráírok a párjára. Talán, ha nem jutok semmire, még a team leader-re( nekem már csak volt) is ráírok, bemutatva neki a tranzakciót a készpénzlevéletről, valamint az üzenetfalról képeket alátámasztásképpen.
2023. nov. 13. 16:43
 20/33 anonim ***** válasza:

Te amúgy mit szólnál, ha valaki azzal keresne meg, hogy tesód, apád, párod, macskád kölcsönkért tőle, de nem adta meg?? Az még szerencsés, ha él az illető és megtudod kérdezni, tényleg adott-e, de ha közben meghal a kölcsön kérő, akkor mi van? Nem gondolhatod, hogy más fizessen helyette.

Ha az említett nagynénémék anyám halála után jöttek volna a szöveggel, hogy kért tőlük anyu kölcsön, egy büdös fillért nem láttak volna tőlem. Mert simán lehet ez egy kamu is. Ha nincs róla papír, nincs tanu, nem hiszek senkinek semmit se!

2023. nov. 13. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!