Mi a kedvenc városotok Magyarországon, hol laknátok légyszívesebben?
9
és ha a kontinenst is el kellene hagynod?
9-es!
Emlékszem, hogy 2008-ban Innsbruckban egy barátom haverját látogattuk meg, egyik kora este a házuk előtt voltunk, nagy hangzavar közeledett és mondta, hogy most inkább menjünk be, mert a muszlimok, meg valakik balhéznak valami mecset miatt és törnek-zúznak ilyenkor.
Megérkezéskor megálltunk egy boltnál, a barátom nekinyitotta az autó ajtaját egy másiknak, amiben ettől elkezdett üvölteni egy gyerek. 3fejkendős nő rohant oda és visítoztak, fenyegetőztek. Az ajtajukon semmi nem látszott egyébként. Ennyit Innsbruckról, gondolom 15 év után nem lettek kevesebben.
Nekem egyébként a Balaton észak-nyugati része a kedvencem. Az, hogy hova éri meg költözni, teljesen egyéni kérdés. Mi az, hogy megéri? Többet lehet keresni, több a munkalehetőség, szórakozási lehetőség, nyugalom van, vagy kinek mi éri meg?
Aggtelek, Jósvafő. Viszont nincs ott semmi munkalehetőség. Sajnálom ezeket a kis településeket, mert nagy a népességfogyás és az állam még le is butítja a lehetőségeiket.
Pl megszüntetik a postát, az orvosi rendelőt, a bankot, bezárják a vasútállomást. Még az a maradék lehetőség is eltűnik ami az embereket úgymond összehozza.
Hát még úgy is tudok írni, hogy menekülni szeretnék Magyarországról, a politika mellett sajnos a mentalitás miatt is.
1. Dunakanyar bal partja. Több településre is, kb. bármikor. Részben onnan származom, de idén is rengetegszer voltam ott.
2. Pilis-hegység több települése a 10-es út / 2-es vasútvonal mentén. Hangulatosak, rendezettnek néznek ki.
3. Sopron környéke. Hangulatosnak, rendezettnek, tisztának, biztonságosnak néz ki. Lakik arrafele ismerős, szereti és az elmondásai alapján jónak tartom. A vasút is jó a GYSEV révén. Persze a vasút az első kettőnél is szempont.
Nekem amúgy a természet közelsége és a nyugalom a szempont.
Ha már látótávolságban van akár egyetlen egy idegen ember is, az nekem már sok. Budapest belvárosába majdhogynem a lábam se bírom betenni.
Nekem a kisebb település nem "unalmas".
Nekem a szórakozás otthon hobbizni, bicajjal tenni egy kanyart, futni (a közeli bp-i parkokat már unom, a Duna partja messze van, csak hétvégi hosszún fér bele, futóhátizsákkal....), akár egész kicsi túrát tenni az erdőben, átmenni valami baráthoz vagy valakit áthívni, beülni egy sörözőbe, de akár cukrászdába.
Inkább hiányzik a kert, vagy fáj az, hogy 1 óra tömegközlekedés a legközelebbi domb, ami a Budai-hegység, ami full tele van emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!