Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek alapvetően azért...

Az emberek alapvetően azért kívánják a gyereket, mert az a társadalmi norma, hogy az ember gyereket vállal?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az emberek önszántukból akarják a gyereket, de ez az önszánta a társadalmi normák miatt alakul ki az emberben?
2023. nov. 1. 21:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
83%

Jaj, de nehéz ez sokaknak...

Igen, embere válogatja, de minden emberre hatással van a társadalom, amiben élünk. Ezért írtam, hogy egy másfajta társadalomban lehetne ezt letesztelni.

Az, hogy valakinek fura egy női vízvezetékszerelő vagy egy férfi dadus, az is a társadalmunk miatt van. Ha másfajta társadalomban növünk fel, és nem tartanánk furának, akkor tudnánk, hogy ez csak a külső behatások miatt van.

És ez a legtöbb dologra igaz. Kutyát háziállatként, tehenet haszonállatként tartunk, ezért senkit nem lep meg, hogy van marhahús az Aldiban. Ha olyan társadalomban élnénk, ahol a kutya a haszonállat, akkor a kutyahús sem zavarna senkit. De most ahogy ezt olvassa akárki, érzi, hogy naaa, azért kutyát enni baromira nem ugyanaz. De ha itt leszállna egy földönkívüli, akinek el kéne magyarázni, mi a különbség, hisz mindkettő állat, csak azt tudnánk felhozni, hogy ebben nőttünk fel.

Vagy tudjátok, vannak olyan kultúrák, ahol nem kifújják az orrukat, hanem szívják... ilyen dolgokból látszik, hogy a társadalom mindenkit befolyásol mindenben.

Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki tudatalatti társadalmi nyomásra vállal gyereket, de a társadalmunkban ez a norma, és sokan nem gondolkoznak el, hogy valóban kell-e ez.

2023. nov. 1. 23:53
 22/31 TappancsMancs ***** válasza:
51%
És kérdező. Teljesen rendben is van, ha nem akarsz gyereket, de nem kell ezt valami világraszólóan megmagyarázni... Csak nem akarsz és okés.
2023. nov. 2. 00:01
 23/31 anonim ***** válasza:
De minden társadalom szaporodik csak van amelyik jobban van amelyik kevésbé, mivel valamilyen szinte erre vagyunk programozva.
2023. nov. 2. 00:20
 24/31 anonim ***** válasza:
31%
Inkább csak a mani miatt, utána a társadalmi elvárás, harmadrészt mert valóban akarja is a pulyát. A biosz "szükséglet", hogy nem bír a hormonjaival is játszik, ami kb. a 2.-3. tétel közt van.
2023. nov. 2. 06:34
 25/31 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ma már nem. Gyerektelennek lenni is trendi. Nekem egy van mert akartam. Többet nem akarok, pedig kapom a nyomást hogy mikor jön a tesó. Meg szegény gyerek, milyen szar lesz neki egykének lenni.
2023. nov. 2. 06:41
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon sokak döntésében közrejátszik a társadalmi elvárás - akár tudat alatt.

25

Bár "trendi" lenne!!!

2023. nov. 2. 10:39
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem lett gyerekem, de amikor "akartam", utólag visszanézve igenis hatott rám a nyomás, nem annyira a társadalmi, inkább családon belül, ismerősi körben, nő vagyok, és fura az idősebb rokonoknak, ismerősöknek, hogy nem szültem, nincs párkapcsolatom, nem értik, nekem miért jó így élni, megkaptam már azt is, hogy majd öreg koromra magamra maradok, meg hasonlók.
2023. nov. 2. 12:40
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

"megkell rá érni"

Szerintem aki tudatosan nem vállal gyereket, az nem kevésbé érett, mint aki gyereket vállal.

2023. nov. 2. 12:46
 29/31 anonim ***** válasza:
84%
Nem a gyereket kívánják, hanem a szexet. A gyerek csak a szex hozadéka.
2023. nov. 2. 12:46
 30/31 anonim ***** válasza:
0%
28! Azt írtam, hogy megkell rá érni és AKARNI IS KELL! Tehát hiába már érett felnőtt valaki, ha nem akar. De nincs is ezzel semmi baj, mondom olyan mint a jogosítvány nem való mindenkinek. Ez egy lehetőség és mindenki eldönti, hogy mit kezd vele.
2023. nov. 2. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!