Az emberek alapvetően azért kívánják a gyereket, mert az a társadalmi norma, hogy az ember gyereket vállal?
Jaj, de nehéz ez sokaknak...
Igen, embere válogatja, de minden emberre hatással van a társadalom, amiben élünk. Ezért írtam, hogy egy másfajta társadalomban lehetne ezt letesztelni.
Az, hogy valakinek fura egy női vízvezetékszerelő vagy egy férfi dadus, az is a társadalmunk miatt van. Ha másfajta társadalomban növünk fel, és nem tartanánk furának, akkor tudnánk, hogy ez csak a külső behatások miatt van.
És ez a legtöbb dologra igaz. Kutyát háziállatként, tehenet haszonállatként tartunk, ezért senkit nem lep meg, hogy van marhahús az Aldiban. Ha olyan társadalomban élnénk, ahol a kutya a haszonállat, akkor a kutyahús sem zavarna senkit. De most ahogy ezt olvassa akárki, érzi, hogy naaa, azért kutyát enni baromira nem ugyanaz. De ha itt leszállna egy földönkívüli, akinek el kéne magyarázni, mi a különbség, hisz mindkettő állat, csak azt tudnánk felhozni, hogy ebben nőttünk fel.
Vagy tudjátok, vannak olyan kultúrák, ahol nem kifújják az orrukat, hanem szívják... ilyen dolgokból látszik, hogy a társadalom mindenkit befolyásol mindenben.
Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki tudatalatti társadalmi nyomásra vállal gyereket, de a társadalmunkban ez a norma, és sokan nem gondolkoznak el, hogy valóban kell-e ez.
Szerintem nagyon sokak döntésében közrejátszik a társadalmi elvárás - akár tudat alatt.
25
Bár "trendi" lenne!!!
"megkell rá érni"
Szerintem aki tudatosan nem vállal gyereket, az nem kevésbé érett, mint aki gyereket vállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!