Az emberek alapvetően azért kívánják a gyereket, mert az a társadalmi norma, hogy az ember gyereket vállal?
Alapvetően minden élőnek, így az embernek is mindösszesen egyetlen életcélja van, a szaporodás.
Minden más csak a fitnesz javítása végett van, esetleg az utódok halálozásának minimalizálására, vagy csak körítésnek.
Pont az a kérdésem, hogy a társadalmi nyomás miatt alakult ki benned az az érzet, hogy nem a társadalmi nyomás miatt csináltatok gyereket?
"Pont az a kérdésem, hogy a társadalmi nyomás miatt alakult ki benned az az érzet, hogy nem a társadalmi nyomás miatt csináltatok gyereket?"
Ezt csak akkor tudhatja bárki, ha felnő egy olyan társadalomban is, ahol nem elvárás, ez pedig lehetetlen.
Magam is azt gondoltam még 8 évesen, hogy egyszer megházasodok és gyerekem születik. Aztán elkezdett kialakulni az önálló gondolkodásom, és 10 évvel később már minimális késztetést nem éreztem egyikre se.
Vajon akik két hét szerelem után házasodni akarnak, azoknak a gondolkodása egy 8 éves gyerek szintjen van?
1 kisfiam van, nagyon sokat vàrtam rà.Bàr lenne mèg akár 3 is.
Anyagilag is birnànk
De már nem lesz.
40/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!