Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek alapvetően azért...

Az emberek alapvetően azért kívánják a gyereket, mert az a társadalmi norma, hogy az ember gyereket vállal?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az emberek önszántukból akarják a gyereket, de ez az önszánta a társadalmi normák miatt alakul ki az emberben?
2023. nov. 1. 21:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
68%
Nem, mert szerettük volna és nem vettünk fel semmit. Viszont társadalmi nyomás miatt nem öltem meg viszont eddig senkit.
2023. nov. 1. 22:02
 12/31 anonim ***** válasza:
44%
A magyaroknál elsősorban a táogatásokért, a manika miatt, másodsorban csak a társadalmi konvenciók miatt.
2023. nov. 1. 22:03
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is-is.

Vannak akik tényleg normák vagy nyomás miatt akarnak gyereket. A tipikus eset mikor szülő felteszi hogy mikor lesz barátnő majd mikor házasodtok és mikor jön az unoka.

Sokan azt is hiszik hogy majd a gyerek megoldja a kapcsolatuk problémáit(majd gyorsan rájönnek hogy naguon nem így van)

De szerintem bőven vannak olyanok akik szeretnének gyereket mert szimpatikus az életstílus amit élhetnek gyerekek mellett. Valljuk be megvan a hangulata annak mikor van pár gyereketek, közösen karácsonyozhattok, megtanítod biciklizni a gyerkőcöt, elmentek közösen kirándulni és társai. Persze a kellemes részek mellé jön a nem annyira kellemes is és mérlegeli az ember hogy mi a fontosabb.

2023. nov. 1. 22:04
 14/31 anonim ***** válasza:
52%
#4 nem érdekelt a társadalmi elvárás. Azért lett mert szerettünk volna. Környezetünk többsége lebeszélt a vállalásról.
2023. nov. 1. 22:05
 15/31 Metionin ***** válasza:
72%

Ma már nem szerintem. Régebben, a szüleim, nagyszüleim idejében sokkal nagyobb volt a társadalmi nyomás, a megfelelési, beilleszkedési kényszer. Na meg akkoriban arra is kellett a gyerek, hogy az idős szülőket gondozza, véggeze a ház körüli munkát, csinálja a kertet vagy majd adjon pénzt ha felnő és már dolgozik. Én 90-es vagyok, akkor a szocpol miatt szinte muszáj volt a 3 gyerek, ha valaki külön akart költözni a szülőktől, főleg vidéken.

Mostanság már más indokok dominálnak, igen, van aki a támogatás miatt vállal de ez jóval kisebb réteg, mint anno a szocpolgyerekek szülei (nem számítom ide a megélhetési gyerekgyártókat, akikből sajnos most is sok van). De úgy vettem észre, hogy az érzelmi indokok (szeretne gyereket, mert szereti a gyerekeket, gyerekkel akar foglalkozni, át akarja adni amit anno ő kapott vagy pont hogy jobban csinálni, mint az ő szülei) már előrébb állnak, mint az anyagi vagy számító indokok (pl. legyen aki gondoz, eltemet, anyám unokát akar, a Jucinak is van és kinéznek a többiek, hogy nekem nincs stb.).

2023. nov. 1. 22:07
 16/31 anonim ***** válasza:
35%
Ha valaki kívánja a gyermekét az pedofília és büntetendő.
2023. nov. 1. 22:10
 17/31 TappancsMancs ***** válasza:
100%

1. azt gondoltam 8 évesen, hogy egyszer megházasodok és gyerekem születik. Aztán később már minimális késztetést nem éreztem

2. Vajon akik két hét szerelem után házasodni akarnak, azoknak a gondolkodása egy 8 éves gyerek szintjen van?

Az egyedi saját eset az egyáltalán nem általános, így abból nem lehet következtetni a többségre.

Másik része a logika... ha valaki 8 évesen szerette a piros biciklit és felnőttként mmá nem, az nem jelenti azt, hogy azok a felnőttek akik szeretik a piros biciklit azok 8 éves szinten vannak.

2023. nov. 1. 23:04
 18/31 anonim ***** válasza:
74%
Nekem van gyerekem, de a legkevésbé sem ítélem akinek nincs. Hiszen megkell rá érni és akarni is kell. Pont olyan mint a jogosítvány, nem való mindenkinek.
2023. nov. 1. 23:14
 19/31 anonim ***** válasza:
De én felnőtt emberekről beszélek, nem 8 évesekről. Pont ez benne a durva, hogy felnőtt fejjel hiszik azt sokan, hogy ez az élet rendje.
2023. nov. 1. 23:33
 20/31 anonim ***** válasza:
93%
Nem, az az élet rendje, hogy megszületünk aztán majd megdöglünk. Na de most hogy szaporodunk vagy sem azt meg embere válogatja.
2023. nov. 1. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!