Van bennem egy erős vágy. Jobb ha leteszek róla?
Azt mondják, hogy feltétel nélküli szeretet csak a gyerekeknek, kutyáknak (macskáknak, stb.) és a nőknek jár.
Férfiként ezzel egyet tudok érteni.
Egyrészt meg tudom erősíteni, hogy a férfiak nem véletlenül maradtak ki a felsorolásból. De nem, ez nem az önsajnáltató költői "szeretném, ha szeretnének" típusú kérdés lesz, nem ezen van a hangsúly.
Másrészt azt is meg tudom erősíteni, hogy férfiként van bennem egy erős vágy arra, hogy szeressek, támogassak, tiszteljek, megvédjek egy nőt. Egy olyan nőt, aki erre érdemes és akivel később talán egyszer saját családunk is lesz gyerekekkel, akiket szintén szerethetek, taníthatok, támogathatok, nevelhetek és megvédhetek.
Ez az erős vágy a felszín alatt tizenéves korom óta bennem van, azóta várok egy alkalomra, hogy valakivel megéljem ezt. Ugyanakkor ez idáig átmeneti illúziókat leszámítva nem volt rá lehetőségem.
Hülye és ostoba vagyok ezekkel a szinte romantikus vágyakkal a lelkem mélyén? Esetleg egyenesen érdemtelen és rossz ember lennék, amiért nem találtam olyan partnert, aki ebben társam lenne és emiatt csalódott is vagyok? Illúziókat kergetek?
"Azt mondják, hogy feltétel nélküli szeretet csak a gyerekeknek, kutyáknak (macskáknak, stb.) és a nőknek jár."
ezt melyik degenerált feminista bohóc mondta?
Feltétel nélküli szeretetet csak az tud adni aki önmagát is feltétel nélkül elfogadja. Ha veled minden rendben, nincs olyan nő aki ne örülne egy ilyen palinak.
Én úgy gondolom, hogy a feltétel nélküli szeretet az kialakul. Egy párkapcsolatban, amikor mindkét fél tudatosan úgy dönt, hogy elfogadja a másikat, ez döntés kérdése. És ez nem a rózsaszín szerelmi köd állapota ez attól tudatosabb szint. Csak olyannal tudod meglépni aki szintén így gondolja.
Én állítom, hogy van, mert ezt tapasztalom és így érzek. Te állítod, hogy nincs ilyen, mert neked nem illik bele a világképedbe.
Maradjunk abban, hogy annyira igaz ez a szólás, mint bármelyik más hasonló. Pl. a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. Néha igaz, de ha jól hazudsz, akkor nem.
Amúgy a kérdés nem erről szól, szóval ez a téma részemről ennyi.
Egy olyan nőt, aki erre érdemes...
Akkor itt már van is egy feltétel.
Bocsánat akkor a kérdésre válaszolnék
Ha ilyeneket tapasztalsz amit állítasz akkor jobb
ha leteszel róla
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!