Magyarországon ennyire elmaradottak lennének az emberek tudásban?
A szomorú az, hogy nekem még 6 évvel ezelőtt a helyettes körzeti doki bácsi (75 éves) kalcium injekciót írt fel, hogy azt igyam, amikor bementem feldagadt képpel (étel allergia volt).
:(((
A vicces az, hogy valamikor még a kezdet kezdetén a Normi is fruktózzal édesített (valamikor 20+ éve).
Az orvosok ellent mondanak egymásnak. Némelyik olyasmit ajánl, amire ma már mindenhol szajkózzák, hogy elavult és inkább árt (pl kamillás inhalálás, többezer Mg C-vitamin betegen).
Hobbifutó vagyok, az anyagiak mellett azért sincs jelenleg edzőm, mert azt látom, hogy alapvető dolgokban is ellentmondanak egymásnak, tanult és sikeres tanítványokkal rendelkező edzők is. Pl könnyű futásnál orron át légzés vagy ne, pulzus alapon vagy nem, ha pulzus, jó, amit az óra kalkulál vagy labor.
A hétköznapi ember is full buta a testéhez.
Pl elkap egy felsőlégúti fertőzést, akkor őszerinte "megfázott" (akkor is, ha nem fázott át semmikor, csak pl kint volt hűvösben, KABÁTBAN). Bemegy az irodába, hiszen ő "csak" "megfázott", (őszerinte az nem fertőz) és megfertőzi a 3/4-ét. A mi irodánkban éppen ez zajlik, mint egy kórházban, prüszkölés, köhögés, orrfújás, orrhang, elment hang folyamatosan....
Fogalmuk sincs arról, mi a különbség a diéta és az étrend között, mi a különbség a táplálékkiegészítő és a vitamin között (rovar-bogár ugye) (amúgy arról se, mi a különbség a panel és a társasház, a beton és az aszfalt között, de az nem emberi test, végülis nem ide tartozik), melyik testmozgás mire való, miért kellene eleget aludni (legalább akkor, ha szingli és egyetlen munkahelye van, de elnetezi az éjszakát).
14
Na igen, ez is pl.
Meg 6 után ne egyen az se, aki éjfélkor fekszik, meg az se, aki 8-kor?
Ez hasonló, mint az, hogy sok futó szerint a 120-140-es pulzustartomány a jó. De hallottam edzőtől olyat, hogy a 140-160-as. MINDENKINEK, nemre és életkorra, továbbá egyéni adottságra való tekintet nélkül?
Kérdező, szerinted viccből találták ki ezt annak idején?
"Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár és vacsorázz úgy, mint egy koldus!"
A szervezetet estére nem jó megterheli sok étellel. Estére már lassul az anyagcseréd is.
Aham valahogy így ahogy mondod kérdező.
Szerintem annyi a titok, hogy a jelenkorban már régóta alap kellene legyen a folyamatos önképzés, hiszen a korábbihoz képest nagyon felgyorsult a világunk, csomó új technológia, megdőlt korábbi tézis, jobb módszerek stb. Jobb helyeken folyamatos tanulás megy már életed végéig, együtt fejlődsz a világgal.
Na itt nálunk nem. Itt egy korosztály felett megállt a tudás és az ész, nem menő képezni magad, sőt erre még rájön az idióta tekintélyelvűség. Hogy meg se kérdőjelezd amit a rangban feletted álló mond hiszen az úgy van és úgy kell lennie. Ha jobban tudod az lázadás és személye elleni támadás és simán lehet még ki is rugnak majd érte.
Viszont én a fiatalokon látom ezt az önképzést szerencsére, de őszintén szólva az értelmes 30-40eseknél is. Sőt továbbmegyek, még az értelmes afölöttieknél is, csak nekik sokszor már nehezebb meg korlátoltabb a tudás megszerzése. Főleg ha pl technológiai dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!