Az idősek és középkorúak miért akarják a fiatalokra ráeröltetni az ő dolgaikat ? Zene, film stb téren.
Én 21 éves vagyok, és a 2. válaszolóval, valamint a 4. válaszolóval kell egyetértenem, ugyanis a világ valóban a vesztébe rohan.
A mai zenék gyakorlatilag minősíthetetlenek, pláne a Magyar, és az Amerikai zenék. Meghallok a Palacsintástól egy zenét (a rétet leszámítva), egyből hozzávágnék valamit valamihez. A haverja meg a tiktokon állatkínzást hirdet gyakorlatilag, holott pontosan tudja az a kotonszökevény is, hogy a műsorait 99%-ban csak gyerekek nézik, fejlődő személyiséggel.
Erre mondják azt, hogy "menő?" Ez a dalszöveg, amit 10 évesek bömböltetnek a kínai hangszórójukból, aminek olyan hangja van valamikor, mint ha egy kútból szólna a zene, a víz mélyén, hogy "Tokió, Tokió, husis punci ami jó" a trendi?
Akkor már én is trendi akarok lenni. Amint befejezem ezt a választ, el is kezdem felénekelni a slágeremet, aminek a szövege a következő lesz:
"Ülök a teraszon,
verem a fasszom.
Szomszéd, gyere át,
kiverjük a blöki fasszát.
Éjjó,
éjjó,
bumbumbum,
pralajó,
éjjó,
jipijájó.
Megvan a legújabb verda, meg az ályfon is,
A frizurám viszont nagyon homis.
Akinek a lábaközt lyuk van, azt azonnal hágom,
Szolnokon a tojtoj mögött a palacsinta fesztiválon."
A felkapottba szerintem simán beleférne. Természetesen tisztelet a kivételnek, ugyanis bőven akadnak olyan zenészek, még magyarországon is, akik az igazi minőséget preferálják. Nem tartom magam boomernek kedves 3. válaszoló, én nyitott vagyok mindenre, de a semmitmondó dalszövegek igenis nagyon-nagyon gázak, és néha már elviselhetetlenek.
A filmekről ugyan ezt tudom elmondani. Múltkor a barátnőmmel elmentünk megnézni az új Miutánt, már alig vártuk, hogy vége legyen, majdnem bealudtunk rajta. Tátott szájjal bámulom a kétezres évek filmjeit, a XX. század alkotásait legyen az Magyar, vagy külföldi, és csodálkozom azon, hogy mégis hogyan kerültünk erre a szintre. 2021 - Elkurtuk? Hát el b.zdmeg! Ne vicceljünk már, ez még lejárató filmnek is nagyon gyengusz volt.
Összegezve én azt mondanám erről a témáról, hogy igenis vannak olyan kérdések, amelyekben az idősebb generációnak van igaza, és vannak olyanok is, amelyekben kézzelfogható tények vannak arra, hogy tévednek, és már nem úgy van, mint mondjuk 30 évvel ezelőtt. De azért azt be kell látni, hogy rengeteg fiatal sokkal szívesebben meghallgat egy Zoltán Erikát, Neotont, Apostolt, Modern Talkingot, Rednexet, vagy mondjuk Funktasztikust, Subbasst, Gangsztáékat, a kannibálékat, Eminemet, Slipknotot, Roxettét, AC/DC-t, Rammsteint, Iron Maident, Sum 41-t, Bikinit, akár Majkát, Essemmet, mint ezeket a kappanhangú "előadókat". De ugyan ez vonatkozik a filmekre, könyvekre is.
Bocs, ha hányingert kapok attól, hogy ha a filmesek történelmet hamisítanak, mert egy fehér uralkodót beállítanak feketének, vagy mondjuk nem tudok megnézni egy filmet, vagy sorozatot, mert kötelezően beleteszik a melegszálat, aminek egyébként semmi keresnivalója nem lenne benne, nem is ad hozzá a történethez. Pl. Lucas Willow filmjéből is csináltak egy sorozatot, na az is tele volt nyomva ilyenekkel, meg is bukott, nem is csináltak belőle 2. évadot.
Hol van ma már olyan kvíz műsor, ami tényleg a tudást méri fel, mint annak idején Vágó Legyen Ön is milliomosa, vagy Máté Kriszta Leggyengébb láncszeme, vagy Gundel táskás műsora még a kezdet kezdetén?
Sehol. Most van helyette agysejtromboló műsor.
Zenei tehetség? Hát, a mai magyarok nem erről híresek inkább.
És még egyszer hangsúlyozom, idézek a 2. válaszomból: "mostanság is vannak nagyon jó filmek"
De a vélemény, az egy dolog. Nekem is van. Mégegy, külön dolog vergődni rajta, ami meg gáz, és kérdezni se kérdezte senki. Nem kell azért mondnai valamit, hogy ne legyen csend. A csend is tökéletes. Én pl nagyonis el tudok borzadni, nem csak a mai dolgokon, amiket én értéktelen hulladéknak gondolok. Azon is, hogy némely ember hogy csinál magából bohócot a facebookon, amikor nyilvánosan kommentel, ömlik a mocsok belőle, többeket vérig sért és lezárja azzal, hogy nincs igazad, mert egy taknyos kölyök vagy, és amit szeretsz, az egy szar, meg amúgy is, apád helyében agyon vernélek.
Hol van ez rendben jobban, mint az, hogy a hülyegyerek szemetet hallgat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!