Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ennek van valami pszichológiai...

Ennek van valami pszichológiai oka?

Figyelt kérdés

Az van, hogy ha nézek egy filmet, vagy olvasok egy könyvet és mondjuk kiderül, hogy mondjuk a szereplő nem vérszerinti gyermeke szüleinek, vagy olyan embert emleget rokonként akihez "genetikailag" semmi köze, onnan érdektelenné válik a történet számomomra. Az is zavar ha pl. egy több generációs emlék, családi ház hasonlók leég, felrobban, eladják ilyesmi. Nem azt mondom, hogy nem fejezem be, csak már szimplán nem élvezem annyira.

Van ennek valami pszichológiai, kultúrális oka?

2023. aug. 27. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi alapján nehéz bármit mondani. Mindenesetre az elég érdekes, hogy belőled kivált egy ilyen reakciót az, ha a család fogalmát valamilyen "veszély" éri. Ha lenne valamilyen hasonló esemény a családodban (pl. örökbefogadás, vagy egyáltalán az ilyen dolgokkal kapcsolatos kételyek), akkor valószínűleg értelmet nyerne ez a reakciód.
2023. aug. 27. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem kaptál erős keresztény nevelést?
2023. aug. 27. 15:57
 3/5 anonim ***** válasza:

,,Az is zavar ha pl. egy több generációs emlék, családi ház hasonlók leég, felrobban, eladják ilyesmi."

Ez bennem is ilyet vált ki viszont én az örökbefogadással pont fordítva vagyok. Legidősebb gyerekként én vigyáztam a tesóimra és unokatesóimra összesen 4 gyerekre. Nagynéném válás után megbolondult. Volt, hogy egész nyáron otthagyta rám a gyerekeit ő meg elment az épp aktuális pasijához hetekre, hónapokra úgy, hogy a legkisebb gyerke akkor 3 éves volt. Én ekkor 15 voltam. Nagymamám főzött ránk de én láttam el a kicsiket teljesen. Bennem például ezért alakult ki a törődés a gyerekek felé. Olyan szereplőkkel szimpatizálok a legjobban, akik hasonló élethelyeztben vannak.

Könyvben, sorozatban beleéli magát az ember a történetbe esetleg a kedvenc szereplője karakterébe is. Belekepzeli magát akarva akaratlan a bőrébe. Lehetséges, hogy azért éled meg ennyire erősen ezeket a szitukat, mert a hozzád hasonló karakterek olyanok mintha te lennél vagyis veled történne mindez.

Bár lehet, hogy nem így van, én csak találgatok :)

2023. aug. 27. 15:57
 4/5 A kérdező kommentje:

Igazából van olyan rokonom aki nem vérszerinti rokon, az egyik unokatesóm nem vérszerinti rokon, (nagybáttyám feleségének előző kapcsolatából született, az után nagybattyám feleségül vette az anyukáját, amikor Ő még csak néhány hónapos volt) ,de ugyan annyira szeretem Őt mint bármelyik vérszerinti unoka tesóm. Mondjuk én akkor még mégsem születtem, szóval úgy nőttünk fel, mint a többi unokatesóval, nagyszüleink sem tettek különbséget.

A családom hisz Istenben, de csak ennyi, szóval nincsen semmi féle templomba járás, vagy szigorú keresztény neveltetés. Nem tudom mi lehet a "gond".

2023. aug. 27. 16:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor nézz trónok harcát. Ott rokon+rokon=gyerek. Ha ez jobban tetszik neked. A Witcher-ben is az első pár rész között van hasonló rokoni kapcsolatból lévő pulya.

Viccet félretéve mit számít az.. csak egy film. Nem kell mindben logikát, értelmet keresni. Koncentrálj a fő cselekményre és engedd el ezeket a mellékes dolgokat…

2023. aug. 27. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!