Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Általában hány órakor szoktál...

Általában hány órakor szoktál lefeküdni aludni? Hány óra alvásra van szükséged hogy kipihend magad?

Figyelt kérdés
Kérlek a válaszodhoz a korodat is írd oda, mivel nyilván nem mindegy hogy milyen korosztályról beszélünk.

#Alvás hossza, kipihenés
2023. szept. 27. 19:12
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
#20 köszönöm a részletes hozzászólást!
2023. szept. 27. 23:01
 22/30 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 9 órás. Kérdeztél privátban.

Sok tényezős, hogy kipihentnek érzem-e magam.

A korai (értsd kb 7 óra vagy előtte) kelés nekem pokoli nehéz, alvásmennyiségtől full függetlenül. Olyan erősen álmos vagyok 1-2 órán át, hogy nem tudok magamról, kb visszaalszom kezemben a fogkefével 1-2 percekre, nem tudok tiszta hangon beszélni stb.

A 7:30-8 közötti kelés esetén megvagyok, megint független az alvásmennyiségtől.

Napközben: mennyire kell használni az agyamat - ha nagyon, az nyilván álmosít, ideges vagyok-e - az pörget, de bizonyos stresszek álmosítanak, nagyon kajakómás alkat nem vagyok, többek között a többször keveset evés miatt, DE előfordul.

Ha 24-25 fok meleg van az irodában, tud álmosítani az is.

Stb-stb

Ha 7 óra alvás volt, akkor viszont álmosabb vagyok egész nap, mint kellene, ha 9, akkor jobban bírom.

4-5-6 óra alvással át szoktam billenni a holtponton és végigpörgöm a napot. Másnap van meg a böjtje, pláne, ha valamiért akkor is csak ennyit alhatok.

Illetve szándékos munkanélküliség (beteg rokon) alatt és a Covid-időszak elején ébredtem magamtól, akkor láttam, hogy 9 óra alvás után ébredek.

Még anno fix munkaidő és mindennap bejárás alatt (23-25 évesen) péntekenként már szerintem alvajárva készültem a munkába, annyira kikészített a korán kelés, hétvégén meg kétszer 12 óra alvás következett. De úgy, hogy péntek este 10-szombat délelőtt 10, szombat este 11-vasárnap délelőtt 11. Jó, esetleg vasárnap délelőtt 10.

A stressz, a sport és a sok agyhasználat növeli az alvásigényemet. Most mindegyik van az életemben. 😁

2023. szept. 28. 08:40
 23/30 A kérdező kommentje:
#22 köszönöm a részletekbe menően kifejtett válaszodat, viszont én nem írtam sem neked, sem másnak privát üzenetet.
2023. szept. 28. 09:09
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Este 11-12 között megyek aludni. Reggel 6-kor kelek.

De amúgy a kipihentségehez 11-12 óra alvás kell, csak hétköznapokon nincs rá annyi időm. Hétvégén pótolom.

2023. szept. 28. 10:27
 25/30 anonim ***** válasza:

23

Akkor más írta.

Mindenesetre ide tartozott.

2023. szept. 28. 10:35
 26/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm 24-es a válaszod!
2023. szept. 28. 12:27
 27/30 anonim ***** válasza:

Nálam most teljesen összevissza.

Mikor magamtól feküdtem és keltem, ahogy akartam, akkor 2-kor feküdtem és nyolckor keltem, ébresztő nélkül, óramű pontossággal. Ez a szúszas éveim elején volt.

Jelenleg olyan a beosztásom, hogy egyik nap éjfélkor kelek fel, de két nappal később már hajnal kettőkor kerülök ágyba. Az a tapasztalat, hogy a mennyiség gyakorlatilag mindegy, tegnapi napot pl. három órával csináltam végig, és nem éreztem fáradtnak magam. Ami nekem nagyon sokat számít, hogy kora este, esetleg még délután kell az alvást megejteni, vagy hajnalban, délelőtt. Előbbinél minden bajom van, akkor is, ha nyolc órát aludtam. Utóbbinál semmi gond, pár órával is friss vagyok.

2023. szept. 28. 15:00
 28/30 A kérdező kommentje:
#27 köszönöm a tartalmas válaszod.
2023. szept. 28. 15:15
 29/30 anonim ***** válasza:

A lefekvés általában 22:00 és 22:30 között történik nálam, de csak durvább fáradtság esetén tudok (szinte) azonnal elaludni, vagy, ha gyógynövényes teát ittam nem sokkal fekvés előtt. Különben olvasok és/vagy forgolódom egy sort, mire sikerül elaludnom, ami 11 óra és éjfél között szokott megtörténni.

Nem is tudom, hány óra alvásra lenne szükségem napi szinten, de 8-9 tuti. Minimum. Csak sajnos mostanában, munka miatt, reggel korán kezdtem, nap közepén kaptam pár óra szünetet, majd késő estébe nyúlóan dolgoztam tovább. Emiatt pedig 5-6 órákat aludtam, ami nekem elég kevés volt, pláne zsinórban x napon át.

22/L

2023. okt. 1. 16:43
 30/30 anonim ***** válasza:
Nagyon változó, ha másnap egyetem van reggel akkor igyekszem 11 körül lefekudni és olyankor 5:30kor kelek ha 8ra megyek. Hétvégente általában ejszakaig tanulok merf akkor jobban fog az agyam, így akkor hajnali 2-3korul alszok el, és 10-11 között kelek, néha ez megesik hétköznaponként is. De olyan 10 óra alvásra lenne szükségem őszintén 😅
2023. okt. 8. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!