Most ha az én esetemben egy nem jó képességű embernek meghalnak a szülei a rokonokra se a báttyára nem számíthat, hogy kerülheti el a hajléktalanságot!?
Hogy ne legyek egy fedélnélküli csóró csöves,hogy tudom ezt elkerülni vagy kikerülni!?
A szüleim tartanak el én az önálló élet vitelre nem nagyon vagyok képes nyögvenyelős lenne/volna csak az önellátás számomra!!!
Most ilyenkor-olyankor mivan ha valakinek nem megy egyedül a boldogulás!?
Nem tud egyedül boldogulni!?
Komolyan mondom de tényleg mindenhez segítség kell én a csekkeket és minden anyagi kiadást tök egyedül fedezni nem fogok tudni és itt vagyok egy zűrzavaros emberként akinek a két agyában és idegeiben valami hibádzik!!!
És mindig a sorsomra hagynak, hagytak ez nem korrekt nem pálya!!!
Ezt nem értem!?
Mégegyszer!?
Munkásszállóra gondol szerintem. Bár annál talán még az utca is jobb.
Egyébként meg, ha senkire nem számíthatsz menj ki külföldre szerencsét próbálni. Vannak szép és viszonylag olcsó helyek, ahol télen sincs hideg.
#4:
Hogy a francba menjen ki külföldre tökegyedül életképtelenül?!
Keress fel az internet segítségével ingyenes szociális tanácsadó szolgálatot, ahol valaki tájékoztat az igényelhető segélyekről, lehetőségekről, segít neked keresni valami nagyon egyszerű betanított munkát, hogy legyen némi jövedelmed.
Teheted ezt önkormányzatnál vagy valamilyen civil szervezetnél, ha az életképtelenségednek van orvosi háttere, ezeket a papírokat gyűjtsd egybe, mert szükséged lehet rájuk.
Amiben pedig csak lehet, állj a lábadra, majdnem mindenki számára van fejlődési lehetőség, általában képtelenebbnek hisszük magunkat, mint amennyire azok vagyunk.
Miért? Inkább menjen az utcára?
Nem nagy ügy felülni egy repcsire.
Mi a betegséged? Le vagy százalékolva? Kapsz rokkantnyugdíjat vagy dolgozol? Szüleid lakását/házát bátyáddal közösen öröklitek majd?
Ha valóban valami mentális betegséged, esetleg enyhe értelmi fogyatékosságod van, akkor mielőbb intézzétek a megfelelő leszázalékolást. Ettől függetlenül próbáljatok valami munkát találni neked, gondolom 8 általánosod van meg csak, tehát esetleg betanított gyári munka vagy mezőgazdasági munka jöhet csak szóba. Ha nem lesz lakás, amit örökölsz, akkor valóban bajban leszel, mert folyamatosan olyan melókat kell találnod, ahol szállást is kapsz, de ez sem egyszerű, főleg a te helyzetedben. Önkormányzattal, szociális szolgálattal is vegyék fel a szüleid a kapcsolatot, hogy esetleg valamiféle segély vagy egyéb jár-e nekik/neked. Amennyit csak lehet meg kell takarítanotok, hogy minél nagyobb tartalékod legyen, ha a szüleid majd meghalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!