Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mások hogy bírják ezt a...

Mások hogy bírják ezt a kilátástalanságot?

Figyelt kérdés
Még középiskolás vagyok, a szüleim erősek toxikusak, és egyre gyakrabban és intenzívebben küzdök öngyilkossági gondolatokkal, mert úgy érzem, sosem fogok tudni kitörni. Szociális szorongásom van ami drasztikus mértékben megnehezíti a mindennapjaimat, és tudom hogy ha majd munkahelyem lesz ez ott is nehézséget fog okozni, nyilván pszichológus kéne de az iskolai egy vicc, azt mondta hogy ő nem is pszichológus hanem tanácsadó, és mentális zavarokat nem tud kezelni, kb. annyit ér, mintha anyámat kérdezném. De ami a legrosszabb az a teljes kilátástalanság, a tudat hogy ha nem vagyok mérnök, informatikus, vagy orvos (lányként nem tudok az építőiparban elhelyezkedni), akkor jóformán cseszhetem és sose lesz pénzem még egy albérletre sem, nem hogy házra. Lehet mondani hogy költözzön külföldre az ember, de ahhoz is kell tőke, ott is kell albérletet fizetni mert munkásszállóra nem akarok menni, stb. Az árak közben emelkednek, lassan már mindenki borítékban kapja a fizetését. Hogy lehet ezt ép ésszel bírni?

2023. szept. 24. 14:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
#8: Kérdezd meg, hogy eltartana-e és fizetné-e a pszichológust, mert el akarsz költözni a mérgező családi környezetből és segítségre szorulsz. Kíváncsi lennék mit válaszol
2023. szept. 24. 17:55
 12/14 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már szegény mérnököket, egy csomó van aki eleve szakmát vált a jobb megélhetés reményében, vagy inkább kimegy mosogatni vagy kocsit mosni, pincérkedni, más része eleve gazdag volt őket betették valami puccos helyre onnan rontják a többiek hírét. Megint más része meg gürizik és testi-lelki roncs ha van is családja gyerekei, rokonok segítségére szorul az időbeosztás és túlórák miatt. Plussz a felelősség meg a stressz.
2023. szept. 24. 18:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Középiskolában én is féltem mindettől amit leírtal. Hányatott gyerekkorom volt, mióta az eszemet tudom, meg akartam halni. Féltem a jövőtől, hogy hol fogok dolgozni, lakni , lesz e férfi, aki szeretni tud stb.

Aztán a 20-as éveim elején összeszedtem magam, addig csak sodródtam, alkalmi munkáim voltak.

És sikerült egy jo munkát találnom, és onnan minden felfelé ívelt.

Ha az ember azzal foglalkozik mi nem lehet, meg azzal, hogy neki mennyire nehéz a családi hátterével, akkor nem halad semmerre. A sikertelenséget meg nem kell ezekre fogni.

2023. szept. 25. 11:53
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező.

Ahogy végeztél a sulival,csomagolj és irány a nyugat😊😊

Nagyon hasalj rá az angolra, németre, vagy franciára ( természetesen mint idegen nyelvet értettem).

Itt Ausztriában egyre több a női autószerelő,festő/ burkoló, meg asztalos. Nálunk még a kéményseprő is nő.

Már amennyiben jól fizető szakmunka az,ami érdekel.

A fodrász/ kozmetikus/ műkörmös csak akkor fizet jól,ha magánzó az ember kiépített pacientúrával.

Lasszóval fogják az ápolókat.

Nemrég műtöttek Linzben és volt néhány magyar nővérke.❤️

Gyógytornász,masszőr ( természetesen papírokkal) mindig talál munkát.

Sok sikert kívánok 😊😊

2023. szept. 26. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!