Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Segítő szándék ?

Segítő szándék ?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

29 éves , két gyerekes anyuka vagyok, egyedül nevelem a két picikémet.

Két napja folyamatosan azon töprengek, az van eszemben hogy segítenem kell embereken. Ez kezdődött a mi már kinőtt állványos hintánkkal , hogy olyan családnak, akik nem tudják megvenni , elajandekoznam. Ez sajnos nem jött össze mert a gyerekek apja vette és ő ezt nem engedte.

Viszont nem hagy nyugodni ez a gondolat valamiért...

És az pattant ki a fejemből , hogy segítenék kizárólag idős embereknek pl takarítás , bevásárlás , otthoni gondozás stb.-ben.

Nem konkrét árért. Csak mindenki annyit adna amennyit tud , vagy gondol. És ha semennyit az sem probléma. Szerintetek mennyire eselyes az , hogy ebben az eltorzult világban , ahol mindenütt csalók vannak. - beenged akárki is a házába ? Nyilván szeretnék pénzt is keresni, nem tagadom hiszen két gyerekkel egyedül nem egyszerű. De legfőképp most a segítő szándék van a dolog mögött. Ti mit gondoltok erről?

2023. szept. 19. 22:11
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Gondolom unatkozol. Amúgy próbald meg, anyám idősgondozó az ő sztorijai alapján két perc alatt úgyis elmegy a kedved a segítéstől
2023. szept. 19. 22:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is idosgondozo és ápoló vagyok. Csak jelenleg GYEDEN vagyok a kicsikkel (ikrek) :)
2023. szept. 19. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:
59%
Fiatalabbanak nem segitesz, csak idősnek?
2023. szept. 19. 22:23
 4/10 anonim ***** válasza:
72%

SOk kérdést merít ki:

A, Számla nélkül meredek;

B, Jó dolog a segítés, de olyat érzek a leírásodban, hogy te nagyon-nagyon segítőkész vagy, ami a szociális területen nem feltétlen jó. Kell egy határ;

C, Ha van/lenne referenciád, akkor könnyebben tudnál bekopogtatni bárkihez is. Ma már elég bizalmatlanok az emberek kezdésnél, de ha megismernek, hogy jó fej az illető, akkor meg túl jószívűek lesznek;

D, Én inkább vagy egy intézményben való önkénteskedést vállalnék be így - ebben benne van az esélye, hogy látják, hogy jól dolgozol és idővel felvesznek oda -, vagy egy állatmenhelyen lennék önkéntes, mert ott legalább az állatok, a kutyák nem b*ák át az embert...

2023. szept. 19. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:
38%

Mi történt, hogy egyedül neveled őket, ha nem titok?

"És az pattant ki a fejemből , hogy segítenék kizárólag idős embereknek pl takarítás , bevásárlás , otthoni gondozás stb.-ben."

Az ilyesmi szerintem jó ötlet, de leginkább akkor, ha ismerősök révén tudnál ilyet.

2023. szept. 19. 22:49
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos az történt hogy meglettem csalva :D .. az élet már csak ilyen kegyetlen.
2023. szept. 19. 23:02
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon sajnálom.
2023. szept. 19. 23:06
 8/10 anonim ***** válasza:
70%

Az a baj, hogy nem teljesen tisztázott, hogy mit is akarsz pontosan. Segíteni, önkéntes munkát végezni olyanoknál, akik erre rászorulnak, vagy inkább egy kis mellékes jövedelmet szerezni valamilyen hasznos munkával. Mindkettő jó dolog, de ha ez a két dolog összecsúszik, az már baj.

Ha pénz kell, és közben azért azt is akarod érezni, hogy hasznos munkát végzel, menj el takarítani pénzért, hidd el, akinek szüksége van rá, így is örülni fog, ha jól vegzed a munkád, egy ügyes takarító kincset ér.

Ha meg az motivál, hogy olyanoknak segíts, akik a koruk miatt már nem tudnak minden otthoni teendőt ellátni, de nem tudnak fizetni, akkor menj el önkéntesnek, vannak kimondottan ilyen profilú szervezetek.

De ezt a mindenki fizessen annyit, amennyit gondol, ezt ne csináld.

2023. szept. 19. 23:08
 9/10 anonim ***** válasza:
34%
értjük, te egy nagyon jótét lélek vagy, csak más is legyen ilyen földre szállt angyal és fizessen is meg. ez ám a biznisz, bevétel és egósimogatás egyszerre XD nem tudod csak úgy simán, extra önfényezés nélkül kimondani, hogy egyedül nevelsz két kölyköt, kell az extra pénz, hogyan lehet takarítóként ügyfeleket találni?
2023. szept. 19. 23:31
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Kerdezo ,ez neked vslo

Kozosseg. Cserelereskedelem gyekorlatilag.

2023. szept. 20. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!