Mostanság eltűnt az emberekből a segítő szándék?
Írtál egy jól hangzó közhelyet, de pont fordítva: sokkal rendesebbek a mostani emberek, a mai közép- és fiatalkorú korosztály, mint az egymást rekordszámban feljelentgető, gyanakvó, összes szomszédot gyűlölő, rosszindulatú, posztkommunista emberek, akik az általad idézett mondást megteremtették. Az 1. válaszoló leírta a másik “bibliai közhelyet” is, holott a sikeres, vagyonos emberek ezerszer segítőkészebbek, barátságosabbak.
Szinte nincs is olyan területe az életnek, ahol ne segítőkészséggel és jóindulattal találnám szembe magam. A lányom tanára saját szabadidejében, ingyen (nem fogad el pénzt!) készítgeti munka után a felvételire készülő gyerekeket, 2 hétig a szomszéd 2. autóját használtam, míg az enyémet javították, volt, hogy defektet kaptam az M86-on a 20+ milliós autómmal, a “hál’istennek megdöglött a tehene” mentalitás helyett egy répcelaki úr (ezúton is köszönöm!) állt meg, aki bevitt a közeli gumishoz, aki ingyen adott egy leselejtezett, de az utat bőven megoldó gumit, majd odajött és felszerelte. Nem voltak hajlandóak semmit sem elfogadni.
Legutóbb egészségügyi okból álltam félre sötétben, 4 elhaladó autóból 3 állt meg megkérdezni, hogy nincs-e gond. Sorolhatnám napestig a példákat...
Lehet, hogy van köze ahhoz, hogy én is így állok az emberekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!