Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más huszonéves is furcsálja...

Más huszonéves is furcsálja amikor a kortársai már családot alapítanak stb?

Figyelt kérdés
23 vagyok szóval egykorosztály vagyok velük, többnek van már gyereke stb, meg házasság. Nekem még kapcsolatom sem volt és randizni sem akarok elkezdeni. Igazából értelmét sem látom a házasságkötésnek meg a gyerekvállalásnak és túl sok kapcsolati igényem sincs. Csak nekem teljesen fura és érthetetlen ez? 23f
2023. szept. 19. 02:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Erről beszélgettem egy csomó ismerősömmel, mind arra jutottunk hogy nem egészséges az a párkapcsolat ahol tizenévesen jönnek össze. Teljesen más életszakaszban kezded a párkapcsolatot, még gyerekként, és egy szó szerint más ember leszel már a 20as éveidre mind személyiségileg, mind érzelmileg.

Az összes olyan párnál az ismeretségi körömben akik kamaszként jöttek össze avagy 21-22 évesen már házasodtak, 6 éves "párkapcsolatuk" volt vagy a válás állt be, vagy légkör rossz velük. Szemben azokkal, akik kereső felnőttként jöttek össze, ők nyugisabbak.

2023. szept. 19. 09:04
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

Ismerek gimiben összejötteket, akik máig együtt vannak, 30-asok.

Ha 23 évesen korai is a gyerek (bár nem mindig, baptista volt osztálytársam 3 gyerekes, bomba alakú 30 éves, a legnagyobb gyereke már sulis!!), de huszonévesen az ideális mindenféle biológiai szempontból.

Én inkább irigylem, aki szintén 30, férjjel, gyerekkel, jó szakmával...

2023. szept. 19. 09:18
 13/18 anonim ***** válasza:
47%
#13 addig irigyled, amíg nem lesz sajátod. Aztán majd azokat irigyled, akik átalusszák az éjszakát, utazgatnak amikor akarnak, és nem egy hisztis 3 éves irányítja az életüket.
2023. szept. 19. 09:22
 14/18 anonim ***** válasza:
32%

14

Pont ezt az időszakot kellene még erősebb szervezettel, huszonévesen átélni.

30 felett egyre nehezebb (és egyre több nő marad kövér, mert éheznie kellene, hogy ne legyen az).

2023. szept. 19. 09:28
 15/18 anonim ***** válasza:

Én ugyan csak 22 vagyok, de nagyon nem ezt látom. Oké ismerek 1-1 ilyen sztorit (gimiben pár évvel felettem valaki terhesen érettségizett, egy áltsulis társam -kettővel felettem- már apuka 3 éves gyerekkel), de ezek nagyon távoli és kiugró esetek. Reneteg embert ismerek, bár az igaz, hogy a többség egyetemista, akik ugye nagyon nem akarnak most még ilyesmit.

Esküvőn utoljára 10-12 éve voltam.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a környezeted ilyen, de ez általánosságban szerencsére nincs így.

Én olyan 27-32 éves korom közt szeretnék majd szülni, legalább 2-t. Az esküvővel is várnék minimum 25 éves koromig, hiába van egy tökéletesen boldog, stabil, hosszútávú kapcsolatom, hiába élünk együtt, nincs itt az ideje.

Szerintem is számít mikor jön össze egy pár, bár lehet elfogultság, de szerintem a felnőtt kor eleje a legideálisabb.

De több párt is ismerek, akik gimiben jöttek össze 14-16 évesen és még együtt vannak. Két pár már az 50-es éveiben jár 3-3 gyerekkel (akiket nem azonnal vállaltak be), 2 pár pedig most fiatal felnőtt, eszük ágában sincs azonnal házasodni vagy ilyesmi.

2023. szept. 19. 09:31
 16/18 Metionin ***** válasza:
79%
Nekem is voltak huszonévesen ilyen kortársaim, persze a megfelelő anyagi háttér egyiknél sem volt meg, hogy is lehetett volna. Nem furcsának tartottam, inkább felelőtlenségnek, mert a szülők házába vagy a nagyszülő nyakára csinálták a gyerekeket, nyilván nekik huszonévesen nem volt saját ingatlanuk. Elenyésző volt, akiknek vettek a szülők de azok általában jobbmódú családok és ott nem a gyereket gyártotta a huszonéves, hanem tanult. Mostanság ilyen 10 év elteltével a legtöbb elvált és gyerekestül maradtak a szülő nyakán, fantasztikus élet lehet.
2023. szept. 19. 09:43
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még most is fura, ha valakinek gyereke születik a korosztályomból, pedig 10 évvel idősebb vagyok.
2023. okt. 5. 20:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Ugyanannyi idős vagyok, mint a kérdező, és darabokban ugyan, de átérzem a helyzetet. A volt osztály-, évfolyam-, és szaktársak közül egyre többen házasodnak, vagy legalább jegyzik el őket, pár esetben már gyerek is született. De olyanról is tudok, akiknél ott a pici, és nem házasodtak. És -mindenféle rosszindulat nélkül- 1-2 kivétellel, mind olyanok voltak, akik nem kicsit leptek meg ezzel.

Példának okáért: egy volt általános iskolás osztálytársam, aki év elején olyan villantós, és ízléstelen képcsomagot pakolt ki Face-re, hogy azzal a lendülettel követtem ki, aki szegény mentálisan sosem tudta magát túltenni a szülei válásán, ami a gyerekkorában történt, akinek addig kellett a kutya, míg telepakolta vele a netet, majd az anyjának passzolta, januárban szülni fog. Anyáink a mai napig jóban vannak, a dátumot is csak ezért tudom. Ő döntésük, de nekem picit meredek dolog, hogy ilyenek mellett vállalnak gyereket...

Nincsen bennem semmi féltékenység, gyereket nem is szeretnék, párkapcsolatra sem vágyom különösebben, csak szimplán meglepett pár ilyesmi helyzet.

2023. dec. 11. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!