Mit lehet kezdeni vele, ha egy időre anyagilag megszorul az ember?
Figyelt kérdés
A korábbi munkahelyemet otthagytam, tekintve, hogy bőven volt vésztartalékom és úgy számoltam, a munkanélküli egy hónapig bőven kisegítene. Nem így lett. Anyukám hirtelen elhalálozása hatalmas költséget tett a nyakamba. Mire a temetést kifizettem, alig maradt valamennyim. Annak is nagyrészét elviszi a hitel. Csak 25-e után kezdek az új munkahelyemen, de addig alig van pénzem. Rokonoktól nem tudok kérni. Ők is szegények, vagy nem is tartjuk a kapcsolatot, tekintve, hogy el sem jöttek a temetésre. Nincs testvérem és már egyik szülőm sem él. A barátaim a volt kollégáim voltak, de ők megutáltak, mert eljöttem onnan. Mit tudnék tenni, hogy egyenesbe jöjjek? Csak ezt a hónapot kéne kibírnom valahogy.2023. szept. 9. 00:33
11/16 A kérdező kommentje:
A szàmláimmal szerencsére nem vagyok gondban, mivel azokat a hónap legelején automatikus utalással szoktam rendeztetni.
Van pár holmim, amiket már feltettem facebook marketplace-re. Nagyobb értékűek, de nem tudom el fogják e vinni.
Igazából csak az élelmezésem miatt aggódom. De ha nincs más, eszek egész hónapban üres kenyeret.
2023. szept. 9. 13:12
12/16 anonim válasza:
Épp ez a lényeg, hogy ha a szolgáltatóktól ki tudsz alkudni egy kis fizetési haladékot, akkor a számlákat ráérnél később befizetni és akkor most lenne pénzed kajára - lényegében a szolgáltatók hiteleznének neked azzal, hogy nem kell olyan hamar befizetned.
13/16 anonim válasza:
szörnyű, hogy ilyen helyzetbe kerülhet valaki ma Magyarországon!
Talán kopogtass be az egyházhoz: most ők adakozhatnak neked könyörületességből, mint jó keresztények. De ne legyenek illúzióid!...
Őszinte részvétem!
15/16 anonim válasza:
Az önkormányzatnál kérj temetkezési segélyt. Ha utólag már késő, akkor rendkívüli segélyt.
16/16 anonim válasza:
Lehetetlen, hogy semmi olyan lomod nincs, ami másnak komoly érték lenne. MegaPro-hirdetnék minden ilyet. Az olyan, hogy ráizgulsz teljesen arra, amit eladsz, és úgy írsz róla, mintha lenne még egy, amit imádsz, és csak a pluszt adod el... Szép fotók és nem előnytelen árak, lehetőleg személyes átvétel, vagy olyan platform, ahol vannak már jó minősítéseid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!