Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jo vilag lenne akkor ha nem...

Jo vilag lenne akkor ha nem kéne dolgozni?

Figyelt kérdés
2023. aug. 25. 05:29
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
77%

Bohóc inkább az, aki másnak termeli a pénzt, és fontosnak, érzi magát:)

2023. aug. 25. 19:30
 42/48 anonim ***** válasza:
15%

:D :D :D

Imádom a felsőbbrendű gyárimunkás prolikat :D :D :D

2023. aug. 25. 21:30
 43/48 anonim ***** válasza:
37%

Nagyobb eséllyel lenne jó hely a világ, ez teljesen biztos. Igazából szavakkal leírni sem lehet, hogy mennyire sok területen és milyen mértékben változna meg minden körülöttünk és mi magunk is, ha az éhezés, és az alapvető létszükségletek nélkülözése teljesen kikerülnének a képből, mint szorongást okozó állandó lehetőségek.

Ilyen szempontból a modern ember élete végtelenül tragikus, és bizony, nagyrészt elvesztegetett. Nem is lehet értékelhető magaskultúra, és nem lehetnek a materiális szinten felüli kollektív célok és értékek abban a világban, ahol az emberek nagy része permanens egzisztenciális kiszolgáltatottságban van. És holnap is abban lesz, és 30 év múlva is abban lesz, és a gyerekei is abban lesznek, így vagy úgy.

Itt meg lehetne állni, és legyinteni egyet, mondván az emberi természettel vannak alapvető problémák, de én ebben sem vagyok biztos. Érdemes legalább néha elképzelni egy olyan világot, ahol az anyagi javak nem az egyetlen, hanem mondjuk ötvenedik szempont lennének a napjainkban, ahol mindenki a saját adottságainak megfelelően kiteljesedhet, és ahol a motivációt az emberben eredendően meglévő kreativitás, kíváncsiság, és a kollektív jólét fenntartása, menedzselése adná.

Egy ilyen világban még mindig versenytársai lennének egymásnak az emberek? A másik életének megkeserítésére, az anyagi javak maximalizálása érdekében esetleg elpusztítására képes ember néhány generációval később milyen irányba változna egy ilyen alternatív valóságban? Hogyan tekintenénk egyáltalán egymásra, ha a másik szemében már nem látszana valahol ugyanaz a keserűség, a kiábrándultság amit én is érzek, amikor belegondolok, hogy mennyire értelmetlenül telik az egész életünk?

Persze, ezek a gondolatok nem megoldások, csak ideálok, azt célozván, hogy az embert felemelni és kiteljesedni hagyni kellene, és nem bezárni ebbe a disztópikus materiális gépezetbe. Be kell látni, hogy ma a munka egy teljesen félreértett, eltorzult fogalom, ami már a kapitalizmus terméke.

2023. aug. 25. 23:39
 44/48 anonim ***** válasza:
37%
A fogyasztói társadalom a halál deszakrális civilizációja. Egyes életösztöneim működnek, fogyasztó és munkaerő állatnak még jó vagyok. Nem fejlődök ebben a fenntarthatatlan verenyben, de már nincs affinitásom ahhoz sem hogyan lehetne közvetlen megélni egy darabka földből. Optimális esetben akár 200 négyzetméterről le lehet hozni egy 5 fős családnak annyit, hogy nem éheznek. De nem. Mi 3-4 éves korunktól folyamatosan versenyzünk ki legyen a legnagyobb élősködő. A bolygó egyetlen élősködője valójában az ember. Magam ellen is beszélek.
2023. aug. 26. 07:43
 45/48 anonim ***** válasza:
23%

38#

Te mit dolgozol,ha megkérdezhetem?

2023. aug. 26. 11:38
 46/48 anonim ***** válasza:
78%
#45: Vezető szoftverfejlesztő vagyok.
2023. aug. 26. 19:28
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

46#

Hát jobban hangzik,mint a szalagmunka 3 műszakban,az biztos.

2023. aug. 27. 16:55
 48/48 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem akik itt vannak azok munka nélkül is csak gyakoriznának egész nap.
2023. aug. 27. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!