Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jo vilag lenne akkor ha nem...

Jo vilag lenne akkor ha nem kéne dolgozni?

Figyelt kérdés
2023. aug. 25. 05:29
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
20%
#17: Te kezdtél el f#szt méregetni, Te akartál fogadni egymás f#sz méretében. "Mindenben le merem fogadni, hogy jobban keresek, mint te, sikeresebb vagyok az életben," Ezt írtad. Elég könnyen be lehet bizonyítani, hogy ki mit ért el, mije van, mennyire sikeres. Jól értem, hogy beijedtél és kitáncolsz a fogadasból, beismerve ezzel, hogy mégsem annyira biztos, hogy olyan sikeresek a felvilágosult munkagyűlölők?
2023. aug. 25. 09:46
 22/48 anonim ***** válasza:
32%

"Mennyire kell tehetetlennek lenni ahhoz, hogy valaki csak ezekben az értelmetlen mókuskerekekben lássa meg a célt és szocializációt?!"

Most sem csak az értelmetlen mókuskerék létezik. Aki akar és tud az tesz azért, hogy ne csak mókuskerék legyen. Viszont valljuk be az a réteg akinek a munkáját simán helyettesítik robotok nagy valószínűséggel nem csinálna semmit.

2023. aug. 25. 09:54
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

Iskolába bele sem gondoltam.

Ha belegondolok, igazi proli iskolába jártam ahol az alapvető gondolkodás az volt, hogy "minek tanulni, most kell élni, mert később csak a munka lesz". Tehát munka egyenlő azzal, hogy nem lesz életed.

Ami ilyen formában nem igaz, hiszen pont hogy ha képzed magad, és ez alatt nem csak az eszetlen magolást értem, akkor jobb munkád lesz, több szabadidőd, jobb életed.

Tény, hogy így a többség már az alapokat is messziről leszarná, hiszen minek képezze magát, ha utána kap 3-400 ezret a semmire.

Vagy tegyük oktatás függővé? A 2-essel átrugdosott és kitűnő tanulók is egy szinten lesznek?

Vagy legyen a leendő alapfizetés a tanulmányi eredményhez kötve? Akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad.

2023. aug. 25. 09:57
 24/48 anonim ***** válasza:
95%

Nem a munkád vagy... és nem is a bankbetéted! Nem a kocsid vagy és nem a tárcád tartalma! Nem egy menő ruha vagy! Egy bohóckodó ganajkupac vagy a világban.

Tyler

2023. aug. 25. 10:00
 25/48 anonim ***** válasza:
100%

Ott a pont!

2023. aug. 25. 10:21
 26/48 anonim ***** válasza:
0%
#24: Ilyet is csak egy végtelen proli ír le. De, pontosan az vagy, amít elértél az életben és nem az, amit elképzelsz, hogy elérhetnél ha akarnád.
2023. aug. 25. 10:25
 27/48 anonim ***** válasza:
95%
Elég szomorú, ha valaki csak annyi, amennyit elért. Belül meg üres.
2023. aug. 25. 10:33
 28/48 anonim ***** válasza:
69%

Mindenki azzal jon hogy hobbi, meg utazás meg PS meg stb.

Na de a sok robotot ki gyartja le? Masik robot? Es azt? Ki szervizel, karbantart, felugyel?

Ki fog felszolgali az etteremben, es ki fogja fenntartani a luxus nyaralohelyeket?

Nagyon nincs ott a technológia, szoval huztatok ki a kezeteket a biliből.

Es ha ez bejon, inkabb álom vilag helyett az Idiocracy film fog valora válni.

2023. aug. 25. 11:06
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozni, csak azt szeretek, amit magamnak csinálok. Magamnak/családomnak termelek, főzök, takarítok, stb. Szerelni is csak a saját dolgaimat max ismerősökét szeretem, ügyet intézni is csak a sajátjainkat szeretem. Ha ezeket más, idegen emberek számára kell csinálnom, akkor fizethetnek érte bármennyit, akkor sem csinálom szívesen. Tanulni is csak azért tanultam, hogy jobban ismerjem a világot, de semmi motivációm pénzért használni mások előrejutásáért a tudásom. Nekem mindenképp jó lenne, ha a munka a mostani formájában megszűnne. Nem lenne időm munka nélkül sem lábat lógatni.
2023. aug. 25. 11:10
 30/48 anonim ***** válasza:
100%
Jobb lenne mert akkor nem kéne ébresztőre kelnem meg azt csinálni amit nem szeretek. De az is igaz hogy nekem nincs semmi hobbim és unatkoznék. Bár így is unatkozom csak legalább van pár tevékenység a napomban amivel telik az idő.
2023. aug. 25. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!