Jo vilag lenne akkor ha nem kéne dolgozni?
"Mennyire kell tehetetlennek lenni ahhoz, hogy valaki csak ezekben az értelmetlen mókuskerekekben lássa meg a célt és szocializációt?!"
Most sem csak az értelmetlen mókuskerék létezik. Aki akar és tud az tesz azért, hogy ne csak mókuskerék legyen. Viszont valljuk be az a réteg akinek a munkáját simán helyettesítik robotok nagy valószínűséggel nem csinálna semmit.
Iskolába bele sem gondoltam.
Ha belegondolok, igazi proli iskolába jártam ahol az alapvető gondolkodás az volt, hogy "minek tanulni, most kell élni, mert később csak a munka lesz". Tehát munka egyenlő azzal, hogy nem lesz életed.
Ami ilyen formában nem igaz, hiszen pont hogy ha képzed magad, és ez alatt nem csak az eszetlen magolást értem, akkor jobb munkád lesz, több szabadidőd, jobb életed.
Tény, hogy így a többség már az alapokat is messziről leszarná, hiszen minek képezze magát, ha utána kap 3-400 ezret a semmire.
Vagy tegyük oktatás függővé? A 2-essel átrugdosott és kitűnő tanulók is egy szinten lesznek?
Vagy legyen a leendő alapfizetés a tanulmányi eredményhez kötve? Akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad.
Nem a munkád vagy... és nem is a bankbetéted! Nem a kocsid vagy és nem a tárcád tartalma! Nem egy menő ruha vagy! Egy bohóckodó ganajkupac vagy a világban.
Tyler
Mindenki azzal jon hogy hobbi, meg utazás meg PS meg stb.
Na de a sok robotot ki gyartja le? Masik robot? Es azt? Ki szervizel, karbantart, felugyel?
Ki fog felszolgali az etteremben, es ki fogja fenntartani a luxus nyaralohelyeket?
Nagyon nincs ott a technológia, szoval huztatok ki a kezeteket a biliből.
Es ha ez bejon, inkabb álom vilag helyett az Idiocracy film fog valora válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!