Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jo vilag lenne akkor ha nem...

Jo vilag lenne akkor ha nem kéne dolgozni?

Figyelt kérdés
2023. aug. 25. 05:29
1 2 3 4 5
 1/48 A kérdező kommentje:
Robotok dolgoznanak, megcsinalnak mindent, persze aki akarna az dolgozhatna, kijarnank az iskolat, minden ember kapna havonta 3-400 ezret es abbol tudna gazdalkodni. Jo vilag lenne ez?
2023. aug. 25. 05:29
 2/48 anonim ***** válasza:
88%

Jó is lenne rossz is lenne.

Egyik oldalról jó lenne, mert sok ember ki tudna teljesedni. Azt tudna csinálni amit szeret. Több hobbi projekt lehetne.

Másik oldalról sokaknak kell a kötelező napirend, hogy ne csússzanak le. Biztos megsokszorozódna a szenvedélybetegek száma.

2023. aug. 25. 05:46
 3/48 anonim ***** válasza:
82%

Ráadásul kérdés, mi hogy lenne?

Ha a 3-400 ezren felül lehetne fizetést kapni akkor nyilván a többség dolgozna tovább.

Nekem a havi megélhetésem 300 ezer pedig nem élek nagy lábon, de fizetem a hitelt, rezsit, kaját.

Egyik oldalról jó lenne ha nem arról szólna az élet, hogy azért dolgozom, hogy ne haljak éhen és be tudjak menni dolgozni.

Másik oldalról meg ha előre akarok jutni ahhoz dolgozni kell.

2023. aug. 25. 05:49
 4/48 anonim ***** válasza:
100%

Olyan szempontból elgondolkodtató a világ, hogy tulajdonképpen az átlag dolgozó az modern rabszolga.

A különbség annyi, hogy régen nem kaptak fizetést, de kaptak lakhatást, élelmet. Most kapsz zsebpénzt aztán oldd meg ahogy akarod.

2023. aug. 25. 05:51
 5/48 anonim ***** válasza:
61%
Nem volna jó. Sok ember most is csak lézeng céltalanul. Akkor még több ilyen volna.
2023. aug. 25. 06:49
 6/48 anonim ***** válasza:
43%
Nem, mert akkor az ember unalmában halna meg.
2023. aug. 25. 06:49
 7/48 anonim ***** válasza:
38%

Én ezt úgy látom hogy ha nem kellene dolgozni akkor egyrészt amit mondtak is: megsokszorozódnának a hobbijukat kiélők, viszont rengeteg ember van akinek nincs hobbija, ők céltalanok lennének, aztán jönnének a szenvedélybetegek, elborult gondolatok, uszítás (mert ha nincs min röhögni akkor unalmas lenne az élet).

Ugye iskolába azért jár az ember hogy tanuljon, hogy utana tudjon dolgozni. Ez az egyszerű de nagyszerű motiváció megszűnne, buknának sorban a gyerekek, kb mindegyik egy link lenne. Már ha ugye kötelező lenne az iskola, amire ilyen helyzetben nem sok esélyt látok, mivel felesleges tanítani ha nem akarnak tanulni. Ezzel az alapműveltség is leesne a béka segge alá. Aztán az iskolában szerzett szoc. skillek sem fejlődnének, még a mostaninál is nagyobb nulla lenne sokak szociális élete. Ez utóbbi nem csak az iskola miatt, hanem úgy alapból is ha nem kell emberek közé menned hol szocializálódnál.

Ha meg nem szocializálódik az ember akkor előbb utóbb jön a depresszióhullám, öngyilkosságok, stb.

Szóval összességében szerintem egy elég szar világ lenne - vagy inkább durva szelekció. Lehetne belőle csinálni egy Black Mirror epizódot is akár (aki nem ismeri mindenképpen nézze meg, nagyon gondolkodtató kis sorozat)

2023. aug. 25. 07:19
 8/48 anonim ***** válasza:
82%
Rengeteg kreatív energia szabadulna fel.
2023. aug. 25. 08:03
 9/48 anonim ***** válasza:
89%
Nekem igencsak jó lenne :)
2023. aug. 25. 08:06
 10/48 anonim ***** válasza:
45%
Én szeretek dolgozni, a 3-400 ezernek meg többszörösét keresem.
2023. aug. 25. 08:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!