Sokan miért nem hiszik el, hogy valaki legyengül, esetleg rosszul is lesz a melegtől?
Kb. 12-13 éves koromig toleráltam jól a különböző hőmérsékleteket.
Tiniként már nem.
Most is 25 fokra van állítva a klímám, póló és alulról cucc, ennyi van rajtam.
Fűtésnél a 21-22 esik jól, 23 már meleg, 24-nél már gyenge vagyok kissé, 25-nél már folyok.
Klímánál a 24-26, 27 már kicsit gyengülős.
Helyi tömegközlekedésnél nem bírom a fűtést. Zárt helyen azonnal veszem le a kabátot.
0 fokban futva nem tudtam elég lengén öltözni, hogy még biztonságos legyen, de ne süljek meg, sokszor le kellett vennem a fejpántot, kesztyűt.
Összességében mondhatom, hogy állandóan melegem van, nyáron adott, a többi évszakban meg a fűtés miatt.
Szóval tinikorom szembesülök azzal, hogy fázni természetes, természetes, hogy valaki kint 5 fokban már nem tud hogy felöltözni akkor se, ha 10 percet van kint és akkor is gyalogol, természetes, hogy 25-27 fokra van fűtve otthon, iroda és 25 fokban is a radiátornál gubbaszt pulcsiban (láttam ilyet és tudom, hogy annyi volt a hőfok, termosztát).
De azt a legtöbben NEM HISZIK EL, hogy mi, ha nem bírjuk a meleget, akkor rosszul-leszünk.
Nem tettetjük, nem hazudjuk, tényleg. Nem, nem az a bajunk, hogy izzadunk, teszünk rá.
Például bicajon is háromszor voltam rosszul, olyan érzés volt, hogy nem bírom tekerni, nincs energiám, nincs erőm, alig haladok. Mintha emelkedő lett volna.
Séta, városnézés, túra közben is egy erős gyengeség, energiahiány.
Klímátlan helyen, zárt térben órákig ülve meg minden végtagom elnehezül. Megtartanám a fejemet a karommal támaszkodva, de nem tudom, mert nincs erőm felemelni a karomat. Szerencsére már sok helyen van klíma, de anno erre séta, torna volt a megoldás, aztán természetesen idővel visszajött a rosszullét.
Miért van az, hogy fázni természetes, senki se szól egy rossz szót se, hidegért panaszkodni természetes, de 30 fokért panaszkodni nem szabad és addig nem hiszik el, hogy rosszul vagy, amíg nem az orruk előtt ájulsz el?
Az normális, ha télen kimozdulni se hajlandó, télen felfüggeszti a kinti sportokat, végigpanaszkodja az évszakot, de mi tapsoljunk a 30 foknak 90/60-as vérnyomással, rosszulléttel, 160-as pulzussal sportolva?
Sőt, továbbmegyek, csendes esőben, 15 fokban természetes, ha egy kávézóig nem hajlandó elmenni, de tapsolnom kell a 30 foknak, hiába vagyok rosszul a kerékpáron (pl ma is, a kék kút mentett meg, de utána is gyenge voltam)?
Szerintem csak abban az esetben lehet igaz, az a 25 fokban való fázás, mikor ilyen időben elmész a strandra, kint fúj a szél és a vízből kijőve, míg eljutsz a törölköződig, fázol, már aki, mivel ez se mindenkire igaz. Egyébként meg szerintem is hazugság. 25 fok az kellemes jó idő.
20
Te nem láttál még embereket? Fáznak 25 fokban, télen a szobában.
Örülj, ha neked tág a hőtűrésed, a döntő többségnek nem.
Nem tudom, olyanra is emlékszem, hogy 26 fokban (hőmérővel mért) pulcsiban ültek kollégák télen, meg olyanra is, hogy nálam 23 fokban vendég vastag pulcsiban hatvanszor elmondta, hogy fázik.
De ezek szerint hazudtak nekem.
"Fáznak 25 fokban, télen a szobában."
Hiába bizonygatod, hogy láttál ilyet, ezt sajnos nehezen lehet elhinni. Akinek meg baja van, az olyan, mint te, beteg ember, rossz vérképpel és vitaminhiánnyal. Egy 100%-ban egészséges ember nem fázik és nem lesz rosszul 25 fokban.
Jó gyerekek, lehet itt jönni "anyámékkal" meg "öregekkel" ne magyarázza már be nekem senki, hogy a kérdezőnek van igaza és 25 fokban MINDENKI EGYTŐL EGYIG FÁZIK. Normálisak vagytok ti?
A kérdező biztos, hogy beteg, ha testileg nem is, de agyilag mindenképpen.
"a hétvégén megyek és megbeszéljük mid fáj!"
Hétvégén nem jó kemény gyerek, itt az időjárás jelzés:
Még a végén összeesel magadtól te szerencsétlen.
Ha ebben benne van az oka, miért a hideget szeretem és tűri jól a szervezetem, miért a meleget rosszul, akkor várom:
Szerintem jó laboreredmény, megküzdöttem érte, szedtem, amit javasoltak, diétáztam arra, amire kellett.
A magas koleszterin meg csak nem okoz ilyesmit.
Egyedül a pajzsmirigyem kezd alulműködni, szelént szedtem, ezért nem olyan rossz a TSH, de tizenévesen, huszonévesen NEM működött alul és akkor is a hideget kedveltem, melegben kidőltem. (Vizsgálták korábban a pajzsmirigyet.)
És köszönöm, valaki kimondta, normál esetben ugyan nem normális a tavasszal első 25 fokban 90/60-as vérnyomás és rosszullét, de a télen 25 fokra fűtött szobában fázás sem.
Azt azért elfogadjátok, hogy a mindenhol javasolt 20 fok alatti alvás esik jól és a 21-22 fokos szoba (ez több is az általában javasoltnál)? (Mindezek nem nyáron.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!