Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyik gázadásról a másikra...

Füle Roli kérdése:

Egyik gázadásról a másikra legyengült a motor. Mi lehet az oka? Volvo S40 1.9D

Figyelt kérdés
Most egy hónapja volt friss turbó csere és vezérlés csere. Javarészt 2000 és 2500 alatt már el szoktam váltani, sose rugom neki és így már meg is jártam vele egy hónap alatt közel 1000 kilométert teljesen hibamentesen. Azonban a mai napon egyik gázadásról a másikra erőtlenné vált a motor. A turbó eddig 1800-tól húzott gyönyörűen és addig is szépen felpörgött a motor, de most bárhogy nyomom a gázpedált mintha valami 50 köbcentis motor próbálná vonszolni az autót, viszont 3000 felett gyönyörűen felpörög a turbó és húz rendesen. Semmi korom, semmi füst nem jön a kipufogóból és még hibaüzenetet sem dob fel a műszerfal. Leállításkor pedig mintha hirtelen állna le és enyhe “kattogó” hang is hallatszódik a motortérből. Ujraindítottam kétszer is az autót, üzemhőmérsékeleten, de a hibajelenség továbbra is fentáll. Mi lehet a probléma? Volvo S40 1.9D

2023. márc. 19. 13:57
 1/4 A kérdező kommentje:
U.I.: Nem tudom hasznos információ lehet-e, de frissen tankolás után történt az eset.
2023. márc. 19. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mint ha alul nem töltene rendesen, nem túl nagy a turbólyuk?
2023. márc. 19. 14:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Évekkel ezelőtt hasonló jelenséget tapasztalatam korábbi családi autónknál, ami egy Renault Laguna 1.9 dCi, 2005-ös évjárat volt. Kb. 1500-as fordulatszámig ment rendesen, onnantól nagyon rángat, de ha azon átrugdosom valahogy, akkor 3000 feletti fordulatszámnál megint működik.

Nehezen találták meg a hiba okát a szervizben. A számítógép az egyik hőmérsékletjeladó jelét vesztette el, egy kábelcsatlakozó volt rossz. Kicserélték, azóta szépen működik. Az autót azóta nyugdíjaztuk, de megvan most is, és 360 000 km után is szépen működik.

2023. márc. 19. 16:42
 4/4 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló: alapvetően nem gondolnám, hiszen egy ugyanolyan vadonatúj turbó került beszerelésre, ami egy hónapig tökéletesen szuperált.

3-as válaszoló: Köszönöm a tapasztalatod megosztását! Az én autómban lévő 1.9D is Renault motor, hátha egy ilyen “aprósággal” megúszom én is, valószínűleg akkor elviszem egy szervizbe!

2023. márc. 19. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!