Egyik gázadásról a másikra legyengült a motor. Mi lehet az oka? Volvo S40 1.9D
Évekkel ezelőtt hasonló jelenséget tapasztalatam korábbi családi autónknál, ami egy Renault Laguna 1.9 dCi, 2005-ös évjárat volt. Kb. 1500-as fordulatszámig ment rendesen, onnantól nagyon rángat, de ha azon átrugdosom valahogy, akkor 3000 feletti fordulatszámnál megint működik.
Nehezen találták meg a hiba okát a szervizben. A számítógép az egyik hőmérsékletjeladó jelét vesztette el, egy kábelcsatlakozó volt rossz. Kicserélték, azóta szépen működik. Az autót azóta nyugdíjaztuk, de megvan most is, és 360 000 km után is szépen működik.
2-es válaszoló: alapvetően nem gondolnám, hiszen egy ugyanolyan vadonatúj turbó került beszerelésre, ami egy hónapig tökéletesen szuperált.
3-as válaszoló: Köszönöm a tapasztalatod megosztását! Az én autómban lévő 1.9D is Renault motor, hátha egy ilyen “aprósággal” megúszom én is, valószínűleg akkor elviszem egy szervizbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!