Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A házadon dologozó munkásoknak...

A házadon dologozó munkásoknak főzöl?

Figyelt kérdés

3-an dolgoznak nálunk, 3 hétig, 1.5 millió a munkadíj.

Ilyen esetben illik ebédet adni vagy sem? Én azt gondolnám nem, eleve véletlen, hogy itthon vagyok épp home officeban, de egyik barátnőm azt mondta ő hiába fizetett mikor tetőt cseréltek bográcsban főzött a munkásoknak.

2023. aug. 21. 09:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
77%

Kávéval, nyáron hűtött vízzel kínáltuk őket.

Egyszer-egyszer kínáltam már, amikor hétvégén voltak, és olyat főztem, de soha, senki nem fogadta el. A kávét azt mindenki elfogadta.

2023. aug. 21. 12:18
 22/27 anonim ***** válasza:
51%
Kávé, hűtött üdítő, nálunk ezt kapták, amikor tető csere volt. Nem is vártak el mást.
2023. aug. 21. 15:59
 23/27 anonim ***** válasza:
83%
Jesszus, dehogyis. Sosem főztem nekik. Télen maximum meleg italt vittem ki, mikor kint dolgoztak, amúgy max. kávét szoktam adni. illetve nyáron hideg vizet, ha kinti a munka. Semmi mást. Így is olyan összegeket kérnek, nehogymár még én etessem őket, mikor van amelyik óránként keres rajtam 100 ezret.
2023. aug. 21. 17:22
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Max. kávé vagy víz.
2023. aug. 21. 20:40
 25/27 anonim ***** válasza:
62%

Dehogyis főznék, hát persze.

Oldják meg az ebédet, nem vagyok én hotel, basszus.

Kávét, teát és vizet term. korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak, de enni adni? Bocs, nekem is van jobb dolgom, mint 3-4 másik embert etetni a SAJÁT költségemen.

Nem is értem, ez hogy merül fel bárkiben is.

2023. aug. 22. 12:01
 26/27 anonim ***** válasza:
64%

Ha emberségből akarsz kedveskedni nekik, ajánlott elmondani, hogy főzni fogsz - és hogy mit fogsz főzni, - aztán letisztázni velük, hogy veled tartanának-e, mert akkor annyit főzöl, hogy nekik is jusson.

Nálam két festő-mázoló szakmunkás dolgozott néhány napot és így tett a feleségem, - letisztáztuk, hogy ezt nem számítjuk bele a munkadíjba, egyszerűen csak egy lehetőség, amivel lehet élni, ha úgy gondolják.

Néztek ki furán a fejükből, hogy vannak még emberséges emberek is a megbízói oldalon - és vonakodtak egy kicsit, - de végül együtt ettünk velük. Teljesen más volt minden így, mind az "oldd meg, ahogy bírod" mederben! Lefestettek normálisan egy-két olyan apró részletet is, amiről nem állapodtunk meg, - miután megkérdezték, hogy mehet-e. Tök jó, normális volt minden, - a hozzáállás, a határidő, a minőség, a családias hangulat.

Nem bánta meg egyikünk sem, - de ehhez partner is kell, hogy ez így működjön!

2023. aug. 22. 17:12
 27/27 anonim ***** válasza:

Én nem ilyen drága munkákat csináltattam, csak mondjuk egy zárcserét, vagy ilyesmit.

Akartam kínálni őket süteménnyel, kávéval, alkohollal is, de nem fogadták.

2023. aug. 22. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!