Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A házadon dologozó munkásoknak...

A házadon dologozó munkásoknak főzöl?

Figyelt kérdés

3-an dolgoznak nálunk, 3 hétig, 1.5 millió a munkadíj.

Ilyen esetben illik ebédet adni vagy sem? Én azt gondolnám nem, eleve véletlen, hogy itthon vagyok épp home officeban, de egyik barátnőm azt mondta ő hiába fizetett mikor tetőt cseréltek bográcsban főzött a munkásoknak.

2023. aug. 21. 09:22
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Legfeljebb kávét. Az ebédet oldják meg maguknak.
2023. aug. 21. 09:23
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Szerintem nem is várják el.

Eleve nem voltunk otthon folyamatosan, csak 1-2x hazaugrottunk rájuk nézni.

2023. aug. 21. 09:27
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2023. aug. 21. 09:35
 4/27 anonim ***** válasza:
14%

A szomszédban lakik két nyugger. Anya, lánya.

Amikor jön hozzájuk egy munkás, mintha 20 évesnek képzelnék magukat. Viháncolnak, mint egy kocsmában.

Persze főzhetsz nekik ...

2023. aug. 21. 09:36
 5/27 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a tetőt csinálták 2 éve. 4 ember dolgozott. Én minden nap főztem kávét, volt hideg víz, és üdítő nekik, és minden délben készítettem szendvicseket. Jól, szépen dolgoztak. A pesti lakásomon amikor ablak, és erkélycsere volt, a 2 dolgozónak csak kávét főztem, azt is azért mert annyira húzták az időt, nem akartak melózni, és amikor jöttek, hogy hova tudnak menni kávézni, na akkor inkább főztem minthogy órákra eltűnjenek. A végén már mondani kellett, hogy vagy dolgoznak, vagy a mai melójuk ingyen lesz.
2023. aug. 21. 09:41
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell. Mi is teljesen felújítottuk a házunkat, volt itt sok munkás, sosem főztünk ebédet. Így is elég munkadíjat elkérnek, nemhogy még én etessem őket. Kávéval megszoktuk őket kínálni, illetve volt olyan, amikor láttuk hogy egyiknek nincs vize, szóval adtunk neki, de ennyi. Szerintem fura, ha valaki még főzni is akar nekik.
2023. aug. 21. 09:43
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor ismerős jött hozzánk dolgozni akkor meghívtuk, hogy ebédeljen velünk. Idegeneknek nem főztem mégha ott laktunk is. Kávé-t kínáltunk csak.
2023. aug. 21. 09:43
 8/27 anonim ***** válasza:
98%

Nem, max pár üditőt vinnék amikor nagyon nagy meleg van. De egyébként az ilyesmi szerintem nem szokás.

Max akkor, ha rokonok/haverok vagy ilyesmi és áron alul segítenek vagy csinálják neked meg.

2023. aug. 21. 09:44
 9/27 A kérdező kommentje:
Én is raktam ki 2 karton ásványvizet aztán ennyi, nem fogok főzőcskézni. Akkor jó, megnyugtató ha más sem.
2023. aug. 21. 09:44
 10/27 anonim ***** válasza:
80%

Nem szokott mindenki ebédet főzni nekik, de legalább kávéval, innivalóval megkínálhatod őket.

Egyik barátom ácsként dolgozik, és mindig meséli, hogy mennyire jólesik neki, ha megkínálják valamivel. Azt is mondta, hogy dolgozott nagyon jómódú családnál, ahol semmit sem kapott, és egy öreg nénikénél is, aki minden nap ebéddel kínálta őket.

Meg hát 8-10 órát a tűző napon a tetőn dolgozni... Vagy télen a hidegben.

Mindenkinek jólesik, ha kedvesek vele. Ha az én házamat csinálnák, már csak azért is kedves lennék, hogy szépen és ügyesen csinálják meg, amit kell. 😅 Nyilván enélkül is tisztességesen meg kell csinálni a dolgokat, de nem mindegy, hogy milyen kedvvel.

3 hét hosszú idő, de esetleg olyat is lehet, hogy heti 2 nap szólsz, hogy aznapra ne hozzanak magukkal kaját, mert rendelsz nekik pizzát vagy összedobsz valamit.

Egyébként hozzám ha szerelő vagy bármilyen szakember jön, akkor is megkérdezem, kér-e valamit. Lehet, hogy ez mások szerint túlzás, de én így érzem jól magam.

2023. aug. 21. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!