Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A házadon dologozó munkásoknak...

A házadon dologozó munkásoknak főzöl?

Figyelt kérdés

3-an dolgoznak nálunk, 3 hétig, 1.5 millió a munkadíj.

Ilyen esetben illik ebédet adni vagy sem? Én azt gondolnám nem, eleve véletlen, hogy itthon vagyok épp home officeban, de egyik barátnőm azt mondta ő hiába fizetett mikor tetőt cseréltek bográcsban főzött a munkásoknak.

2023. aug. 21. 09:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer foztem, de ok regi ismerosok voltak az egykori falumbol.

Alapvetoen en is csak kavet es hideg innivalot szoktam adni nekik.

2023. aug. 21. 09:47
 12/27 anonim ***** válasza:
67%

Huu... Hosszú erről a véleményem.

1. Ők is munkába mentek. Mindenki, még az éttermi dolgozók is maguk intézik a kajájukat.

2. Nem szállásadó/kifőzde vagy.

3. Nem szívességet kértél.

4. így is kényelmetlen kerülgetni egymást

Plusz saját tapasztalat, hogy ha az ember a legnagyobb jóindulattal is van néhány banda felé, nem "hálálják meg". Van kinti angol wc-nk, full olyan, mint egy benti wc, csak éppen a kertbe nyílik. Mondtuk, hogy nyugodtan használják azt. Viszonylag eldugott helyen van, erre hetekig bűzlött az előtt lévő bokor. Arra már nem volt igénye, hogy benyisson a mellékhelyiségbe...

Másik banda, lakatlan udvar, de ott virítanak a kukák a portán. A fák alá eldugdosott palackokat minden este össze kellett szedni. Persze volt, aki kidobta rendesen a kukába.

Nem tartozol nekik ezzel, még a kávéfőzögetést is meggondolnám, attól függ, milyen emberek, mert csak megbánja az ember. Nem kapnak rossz fizut, nem rabszolgákat tartasz.

2023. aug. 21. 09:48
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Mikor felújítás volt kérdeztük a munkásokat, kérnek e valamit, de a vezető mondta, hogy itt a bolt (tényleg 5 méteren belül), megoldják.
2023. aug. 21. 10:06
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Abból az eszetlen sok pènzből amit lehúznak az emberekről, hadd teljen már neki ebédre... nehogy neki àllj már főzőcskézni kész röhej
2023. aug. 21. 10:21
 15/27 anonim ***** válasza:
42%

Mint sokan írták, a kávé kínálás szerintem is illik.

Főzni felesleges rájuk, maximum valami szendvics, de az sem elvárás

2023. aug. 21. 10:22
 16/27 anonim ***** válasza:
60%
minek kvt adni nekik ugyis kontar munkat vegez a legtobb es kb csoda ha kepesek tartani az idot, aztan meg majd 3xos aron berelj fel vkit hogy helyrehozza a ganyolasukat. kozben olyan penzeket osszeszednek csak pislog az ember. ha kell kv mennyenek el a boltba es hozzanak maguknak egy nyomorult kvt ne legyenek eletkeptelenek. nem vendegsegbe hivtam oket hanem dolgozni amiert fizetek nem kis penzeket. a kasszast se hivod meg egy kvra.
2023. aug. 21. 10:28
 17/27 A kérdező kommentje:
Jol es pontosan dolgoznak mindig, 2 éve csinalják a hazam megszakításokkal mikor mit kértem. De ez ritka mint a feher hollo tenyleg
2023. aug. 21. 10:39
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Tetűritka manapság a jó szakember kb. minden területen.
2023. aug. 21. 10:40
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

Soha semmikor nem volt ez szokas, plane nem is azt enne, udvariassagbol kenyszeritve lenne. Ez nem szivesseg, ez kenyszer.

Kavet, teat viszont szoktak adni, ha otthon van valaki. De ha baratsagtalanok, akkor attol is eltekintenek.

2023. aug. 21. 11:19
 20/27 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez harom dologtol fugg. Te milyen ember vagy, ok milyen emberek es mit engedhetsz meg magadnak (ido, penz)

En fokent a kisegito munkasok miatt szoktam, nagyon kedves, joravalo emberek es latszott, hogy nincsenek eleresztve. Nem ok kaszalnak nagyokat egy-egy melon.

2023. aug. 21. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!