125 ezer forint nyugdijbol hogy él meg egy egyedülálló ember?
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy saját kis lakása van. Rezsi lehet kb 30 ezer, gyógyszerek 20 ezer (gondolom én.. Nagyon idős emberről van szó).
De aztán 60 ezer forint marad? 🧐 Egyszerűen elképzelni nem tudom... 🤔😰 (az utcánkban egy tündéri egyedülálló néni, társasházi lakásban).
2023. aug. 10. 22:26
11/16 anonim válasza:
Ha ennyire sajnálod és segíteni szeretnél rajta, akkor kössetek eltartási szerződést. Ő is jól jár, meg majd ti is.
12/16 A kérdező kommentje:
Annyira még nem ismerem. De valahogy mindenképpen jó lenne segíteni neki valahogy. Nem akarom a lakását. Csak szimplán segítsenek rajta valahogy.
2023. aug. 10. 23:00
13/16 A kérdező kommentje:
Segítenék... Helyesen.
2023. aug. 10. 23:01
14/16 anonim válasza:
Igazából ezzel nem veszel el tőle semmit. Ha nincs senkije, akkor az önkormányzat vagy az állam fog utána örökölni. Akkor már inkább legyen olyané, aki segít neki. Lehet kötni öröklési szerződést is, akkor most nem érzed úgy, hogy elveszed tőle, majd akkor lesz a tiéd, ha ő már elment.
15/16 A kérdező kommentje:
Hát azért egy ilyen dologgal nem igazán szerencsés előállni szerintem. Maximum csak akkor, ha ő maga ajánlana fel ilyesmit. Én tuti nem kérnek ilyet, én se örülnék, ha valaki nekem ezzel jönne hasonló helyzetben. De azért köszi 😘 tudom hogy jót mondtál és jót akartál. Csak én nem ilyen vagyok... Sajnos vagy halistennek? 😃
2023. aug. 10. 23:09
16/16 anonim válasza:
Hallottam már 85 ezerből való "megélést".
Nagyon minimális életet élnek ezen illetők, csak ugyanazt veszi az egyik ismerősöm, minden egyes tételt 10* megnéz, hol vesz, állandóan nézi a mérőórák állását, hogy ne haladjon meg X mennyiségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!